Czy ta znajomość ma sens ? Czy warto czekać ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy ta znajomość ma sens ? Czy warto czekać ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czy ta znajomość ma sens ? Czy warto czekać ?

10 miesięcy temu odszedł ode mnie mój narzeczony , po ponad 6 latach związku. Dodam , że odszedł do innej kobiety. Opisałam tą historię w innym wątku , bardzo to przeżyłam i nadal jeszcze bywają ciężkie momenty. Pół roku temu poznałam kogoś, jest między nami ponad 10 lat różnicy.  Dwa miesiące temu zaczęliśmy się spotykać, ale mam dylemat. Nie wiem , może po wcześniejszych doświadczeniach mam jakiś uraz... Facet dzwoni do mnie codziennie po kilka razy , często pisze smsy. Jednak spotykamy się bardzo rzadko. Raz w tygodniu albo i rzadziej i to na dwie godziny. On prowadzi dwie firmy , jest po rozwodzie,  ma dziecko , jest w trakcie remontu nowego mieszkania, ma też problemy z rodzicami . Ciągle mi tłumaczy , że ma teraz totalne szaleństwo i zawirowanie , że to minie , że mam być cierpliwa , że będzie czas na spotkania i jeszcze będę miała go dosyć. Czasem mówi , że lepiej "jeść małymi kęsami , żeby nam się nie znudziło" . Mówi , że nie chce kontroli , zaborczości itd. Więc czekam , o nic nie proszę , ale już mi się kończy cierpliwość... Chciałabym normalnej relacji , znajomość na telefon mnie już irytuje. Co mam o tym wszystkim myśleć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ta znajomość ma sens ? Czy warto czekać ?

Poznałaś go 3 m-ce po trudnym rozstaniu, moim zdaniem to trochę wcześnie, przecież "tamto" ciągle Cię boli.
Ale też nowy znajomy podchodzi trochę egoistycznie do Waszego związku, to, że on chce "małymi kęsami" nie znaczy, że musisz mieć ten sam apetyt.
Trudno na tym etapie Waszej znajomości doradzić coś sensownego, ale jeżeli on podchodzi tak egoistycznie do Waszej znajomości, to Ty może rób to samo, czy jesteś pewna, że nie traktujesz go trochę jak plaster na zranione serce?
Osobiście, chyba nie mogłabym tak, ale też wchodzisz w dość problematyczny układ; on ma problemy z rodzicami? (są skonfliktowani, starzy, chorzy, wymagają opieki?), dziecko, byłą żonę, czy na prawdę chcesz tego wszystkiego, czy samotność taki Ci doskwiera, że wchodzisz w związek w istocie niesatysfakcjonujący Cię?

3 Ostatnio edytowany przez Byla_Narzeczona (2015-07-23 20:12:27)

Spokojnie, powoli!
Na moje oko, to jesteś spragniona uczuć i chciałabyś być w centrum uwagi, co po bolesnym rozstaniu nie jest niczym dziwnym. Facet, którego wybrałaś ma jednak dużo spraw na głowie w tym momencie i prosi o czas, by mógł sobie z tym dać radę i później mógł na spokojnie zająć się Tobą. Josz napisała, że on podchodzi trochę egoistycznie, ale w drugą stronę działa to samo. Co innego w tym momencie jest dla Was najważniejsze, ale może spróbujcie dojść do jakiegoś kompromisu, aby był wilk syty i owca cała. Jeśli się nie da, to ja bym poczekała, bo skoro zwróciłaś akurat na niego uwagę, to chyba jest na co?

4

A czego ty byś pragnęła? Czy nie odnosisz wrażenia, że wchodząc i będąc w tym związku znów ktoś za ciebie rozdaje karty?  Czy nie lepiej zaczekać trochę i postawić na kogoś, kto jest mniej obciążony. Skończyłaś bardzo trudną relację, to na pewno siedzi w tobie jeszcze, teraz jest jakiś mężczyzna - starszy, nie dogaduje się z rodzicami (zły znak), ma dziecko (nawet nie wiesz jaki wtedy trudny jest związek).

Czy nie uważasz, że na własne życzenie komplikujesz sobie życie?
Może to dlatego, że straciłaś swoją pewność siebie i kalibracja na mężczyzn się rozregulowała.
Może to łaknienie bycia kochanym przesłania wszystko.
Może nie potrafisz być sama z sobą.

Pomyśl.

Moim zdaniem, powinnaś jeszcze odczekać, stanąć mocno na nogi, zapomnieć o tamtym i dopiero szukać partnera.

5

Jestem zdania, że powinnaś z lekka odpuścić. Ja, po nieudanym związku skorzystałam z "plasterka" w postaci nowego faceta i z autopsji - ODRADZAM. Przemyśl to, tym bardziej, że faktycznie zastanawiający/ zagadkowy MEN się Tobie trafił

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy ta znajomość ma sens ? Czy warto czekać ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024