Dzień dobry.
Postanowiłam napisać tutaj, gdyż chcę zasięgnąć opinii osób z zewnątrz i może podpytać co zrobić, jeśli mam rację. Mianowicie mam taki problem z moim chłopakiem, gdyż uważam że on nie umie trzymać języka za zębami. Jest ogólnie wesoły, towarzyski, lubi rozmawiać z ludzmi i się śmiać, ale problem jest taki że mówi rzeczy których nie powinien, a mnie to strasznie wkurza. Chodzi konkretnie o sytuacje mnie dotyczące. Nie jest to coś poważnego ale mnie denerwuje. Na przykład, mieliśmy kiedyś w domu drobny wypadek i konieczna była wizyta w szpitalu. Było to z mojej winy (przyznaję, zachowałam się jak ostatnia niezdara), wobec tego było mi mega wstyd że skonczyło się w szpitalu. Nikomu o tym nie powiedziałam i prosiłam go o to by nikomu nie mówił bo się wstydzę tak, że nie powiedziałam nawet rodzicom
Ale po czasie się dowiedziałam, że powiedział o zdarzeniu koledze, bo to było śmieszne, a koledze nie powiedział kogo dotyczyła sytuacja, tylko anonimowo. Albo innym razem, zdarzyło mi się nieporozumienie w restauracji z kelnerem, niby drobna sprawa ale znów było mi potwornie głupio. Spotkaliśmy się później ze znajomymi i on zaczął to opowiadać, posłałam mu spojrzenie pt "NIE NIE MÓW TEGO", ale on opowiedział o tym mimo to
Dodam, że nie tyle chodzi mi o zdarzenia w tych sytuacjach, ja się lubię śmiać z siebie, ale wkurza mnie bardzo to że on nie liczy się z moimi uczuciami gdy go o coś proszę. Próbowałam z nim porozmawiać, że nie chodzi mi o brak dystansu do siebie, tylko o zasadę że gdy ja się źle z czymś czuję i proszę by nie opowiadał tego kolegom, powinien to zrozumieć. A on mi na to, że przecież nigdy nie opowiada niczego złego, ani prywatnego na mój czy nasz temat. Nie wiem jak z nim porozmawiać, a nie umiem tego zaakceptować, po prostu zwyczajnie jest mi przykro. Czy jest jakaś szansa by zrozumiał o co mi chodzi? Może ten problem wydaje się błahy, ale mnie denerwuje to że on musi gadać to, o co go poprosiłam by nie mówił. Nawet jeśli to sytuacja obiektywnie zabawna, dla mnie była niefajna więc wydaje mi sie, że mógłby zrozumieć mnie ![]()