Mój chłopak "za dużo mówi" :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój chłopak "za dużo mówi" :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Mój chłopak "za dużo mówi" :(

Dzień dobry.

Postanowiłam napisać tutaj, gdyż chcę zasięgnąć opinii osób z zewnątrz i może podpytać co zrobić, jeśli mam rację. Mianowicie mam taki problem z moim chłopakiem, gdyż uważam że on nie umie trzymać języka za zębami. Jest ogólnie wesoły, towarzyski, lubi rozmawiać z ludzmi i się śmiać, ale problem jest taki że mówi rzeczy których nie powinien, a mnie to strasznie wkurza. Chodzi konkretnie o sytuacje mnie dotyczące. Nie jest to coś poważnego ale mnie denerwuje. Na przykład, mieliśmy kiedyś w domu drobny wypadek i konieczna była wizyta w szpitalu. Było to z mojej winy (przyznaję, zachowałam się jak ostatnia niezdara), wobec tego było mi mega wstyd że skonczyło się w szpitalu. Nikomu o tym nie powiedziałam i prosiłam go o to by nikomu nie mówił bo się wstydzę tak, że nie powiedziałam nawet rodzicom tongue Ale po czasie się dowiedziałam, że powiedział o zdarzeniu koledze, bo to było śmieszne, a koledze nie powiedział kogo dotyczyła sytuacja, tylko anonimowo. Albo innym razem, zdarzyło mi się nieporozumienie w restauracji z kelnerem, niby drobna sprawa ale znów było mi potwornie głupio. Spotkaliśmy się później ze znajomymi i on zaczął to opowiadać, posłałam mu spojrzenie pt "NIE NIE MÓW TEGO", ale on opowiedział o tym mimo to hmm Dodam, że nie tyle chodzi mi o zdarzenia w tych sytuacjach, ja się lubię śmiać z siebie, ale wkurza mnie bardzo to że on nie liczy się z moimi uczuciami gdy go o coś proszę. Próbowałam z nim porozmawiać, że nie chodzi mi o brak dystansu do siebie, tylko o zasadę że gdy ja się źle z czymś czuję i proszę by nie opowiadał tego kolegom, powinien to zrozumieć. A on mi na to, że przecież nigdy nie opowiada niczego złego, ani prywatnego na mój czy nasz temat. Nie wiem jak z nim porozmawiać, a nie umiem tego zaakceptować, po prostu zwyczajnie jest mi przykro. Czy jest jakaś szansa by zrozumiał o co mi chodzi? Może ten problem wydaje się błahy, ale mnie denerwuje to że on musi gadać to, o co go poprosiłam by nie mówił. Nawet jeśli to sytuacja obiektywnie zabawna, dla mnie była niefajna więc wydaje mi sie, że mógłby zrozumieć mnie sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój chłopak "za dużo mówi" :(

Moim zdaniem jesteś troszeczkę przewrażliwiona na swoim punkcie. Więcej dystansu do siebie. Ja np lubię się z siebie smiać i często wsród znajomych opowiadam historie, w których występuję jako niezdara roku- jest wesoło.
Jeśli Twój facet nie mówie o Tobie niczego złego, nie opowiada o waszym życiu seksualnym to naprawdę nie ma się o co obrażać.
Jak będziesz mu robiła wymówki z powodu takich głupstw to on prędzej czy później uzna Cię za naburmuszoną mimozę

3 Ostatnio edytowany przez Chmurka24 (2015-07-16 19:28:10)

Janis, dzięki za odpowiedź smile może masz rację. Co do innych spraw - no mam nadzieję, że nie opowiada swoim kolegom naszych prywatnych intymnych spraw, o tym nic przynajmniej nie wiem i mam nadzieje że tak nie robi

4

No niefajnie się zachował. Powiedz, ze nastepnym razem nie bedziesz tego tolarowala, bo nie chcesz byc z kims kto nie sznauje twoich prosb. Moze pojmie

5

Na moje opcje są dwie - albo faktycznie jesteś przewrażliwiona, albo gość należy do typu ludzi (gatunek, którego nie cierpię, dziewczyna mojego kumpla potrafiła wśród grupy znajomych zasugerować, że jej facet nie ma czym się pochwalić jeśli chodzi o wielkość, bynajmniej nie dłoni, naprawdę...), którym pewną satysfakcję sprawia ośmieszanie w towarzystwie innych. Sugerowałbym zwracanie wprost uwagi, że nie życzysz sobie takich opowieści, jeśli go o to wyraźnie prosisz. Powinien to uszanować - inaczej nie liczy się z Twoim zdaniem.

6 Ostatnio edytowany przez Marajka (2015-07-17 09:14:45)

Ja nie uwazam, ze jestes przewrazliwiona.
Uwazam, ze masz racje oczekiwac, ze Twoja intymna sfrera bedzie respektowana i chroniona. Kazdy ma swoje wlasne granice i kazdy gdzie indziej.
Twoj chlopak przekracza Twoje, a to jest z mojego punktu widzenia nie do przyjecia. Prawdopodobnie wcale nie ma wyczucia co do tego.
W sumie rani Cie wlasnie to - nie nie szanuje Twoich granic.
To nie jest zaden blahy problem w zwiazku, tylko na dluzsza mete zabijanie zwiazku. Ja bym tego nie przyjela w zadnym wypadku.
Musisz z nim usiasc do powaznej rozmomy i postawic sprawe jasno - zadnego opowiadania o Tobie, niewazne na jaki temat. Niech opowiada o sobie. I dokladnie tak powiedziec jak tu napisalas, ze Cie to wkurza - to raz, i ze rani, bo nie szanuje Twoich uczuc - to dwa.
A jak nie poskutkuje, to albo porzadna awantura po kazdym takim incydencie, alo zacznij robic to samo. Wybierz jakas dla niego wstydliwa sytuacje i opowiedz to przy najblizszej okazji w towarzystwie.
A jak nadal nie poskutkuje, to nie wiem, czy jest to odpowiedni partner dla Ciebie , taki grubianin.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój chłopak "za dużo mówi" :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024