maly brzuch w ciazy czy to pow?d do niepokoju ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » maly brzuch w ciazy czy to pow?d do niepokoju ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: maly brzuch w ciazy czy to pow?d do niepokoju ?

Czy ktoras z kobiet miala Praktycznie noewidoczny brzuch w 5miesiacu ciazy czy musze sie niepokoic jesli dziecko sie rozwija dobrze?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: maly brzuch w ciazy czy to pow?d do niepokoju ?

Luzik kicia, widziałam dziewczynę, co szczuplutka była niczym szczypiorek i nie było widać do 7 miesiąca. Nie masz czym się martwić - ciesz się, że dobrze wyglądasz smile

3

Do piatego miesiaca brzuch nie jest zbyt duzy dopiero potem zczyna rosnac a do tego bardzo szybko. duzo zalezy od masy ciala matki ja bylam bardzo chuda wazylam 45kg wiec ten brzuch bardzo sie odznaczal ale moja znajoma byla dosyc pulchna i ten brzuch do 5 miesiaca byl prawie niewidoczny.  Jesli chodzisz do lekarza  a ten nic nie mowi nie masz sie czym przejmowac. A jakie sa wymiary twojego maluszka? Bierzesz witaminy kwas foliowy?

4

Jeśli jesteś pod opieką lekarza to powinnaś wiedzieć czy masz powody do niepokoju czy nie. Na usg widać czy dziecko rozwija się prawidłowo i czy ma odpowiednie rozmiary.
Ja miałam niemal niewidoczny brzuch w 5 miesiącu i wszystko było normalnie. U mojej przyjaciółki już nie - ona miała mały brzuch z powodu nieszczelności pęcherza i wycieku wód płodowych. Ale takie nieprawidłowości łatwo wychodzą w rutynowych badaniach ciężarnych.

5

Ja miałam bardzo mały brzuch i choć jestem osobą szczupłą bo ważyłam przed ciążą ok 50kg to do porodu szłam z wagą 55kg a do 7miesiąc brzuch był bardzo mały potem dopiero zaczął rosnąć. jak tylko syn wyszedł z brzucha nie było ani śladu po ciąży. wychodziłam do domu z wagą 47kg a dodam że miałam cukrzycę ciążowa. jak jesteś pod opieką lekarza wyniki badań są ok to nie ma czym się martwić a raczej możesz się cieszyć że nie przytylas bardzo dużo

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » maly brzuch w ciazy czy to pow?d do niepokoju ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024