Czy ktoras z kobiet miala Praktycznie noewidoczny brzuch w 5miesiacu ciazy czy musze sie niepokoic jesli dziecko sie rozwija dobrze?
Luzik kicia, widziałam dziewczynę, co szczuplutka była niczym szczypiorek i nie było widać do 7 miesiąca. Nie masz czym się martwić - ciesz się, że dobrze wyglądasz ![]()
Do piatego miesiaca brzuch nie jest zbyt duzy dopiero potem zczyna rosnac a do tego bardzo szybko. duzo zalezy od masy ciala matki ja bylam bardzo chuda wazylam 45kg wiec ten brzuch bardzo sie odznaczal ale moja znajoma byla dosyc pulchna i ten brzuch do 5 miesiaca byl prawie niewidoczny. Jesli chodzisz do lekarza a ten nic nie mowi nie masz sie czym przejmowac. A jakie sa wymiary twojego maluszka? Bierzesz witaminy kwas foliowy?
Jeśli jesteś pod opieką lekarza to powinnaś wiedzieć czy masz powody do niepokoju czy nie. Na usg widać czy dziecko rozwija się prawidłowo i czy ma odpowiednie rozmiary.
Ja miałam niemal niewidoczny brzuch w 5 miesiącu i wszystko było normalnie. U mojej przyjaciółki już nie - ona miała mały brzuch z powodu nieszczelności pęcherza i wycieku wód płodowych. Ale takie nieprawidłowości łatwo wychodzą w rutynowych badaniach ciężarnych.
Ja miałam bardzo mały brzuch i choć jestem osobą szczupłą bo ważyłam przed ciążą ok 50kg to do porodu szłam z wagą 55kg a do 7miesiąc brzuch był bardzo mały potem dopiero zaczął rosnąć. jak tylko syn wyszedł z brzucha nie było ani śladu po ciąży. wychodziłam do domu z wagą 47kg a dodam że miałam cukrzycę ciążowa. jak jesteś pod opieką lekarza wyniki badań są ok to nie ma czym się martwić a raczej możesz się cieszyć że nie przytylas bardzo dużo