Kiełbasa przedwyborcza czyli, kity wciskane wyborcom - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kiełbasa przedwyborcza czyli, kity wciskane wyborcom

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Kiełbasa przedwyborcza czyli, kity wciskane wyborcom

Kartka wszystko przyjmie, a nasi kandydaci na prezydenta to prawie że bajkopisarze tongue (jeden to nawet z kartek czyta:P )
Które obietnice są nie do spełnienia? Wszystkie!

Czasami nawet ja (która nie interesuje się polityką) zastanawiam się, co należy zrobić, żeby poprawić nasze życie w Polsce. Więcej dzieci? - za co je wychować? Dłużej pracować? - blokowanie miejsc pracy dla młodych? Szybsza emerytura? - trzeba będzie więcej zabierać z i tak niskich pensji na składki emerytalne, bo teraz na jednego emeryta pracują 3 - 4 osoby. Zatrzymać młodych w Polsce- jak? Skoro nie ma miejsc pracy, a jeśli jakieś się znajdą to najczęściej za najniższą krajową. Nie jestem ekspertem, nie mam ogromnej wiedzy, ale tylko przychodzi mi do głowy: "Z pustego i Salomon nie naleje" sad Gdzie są wszystkie pieniądze, które zdzierają z nas w każdy możliwy sposób i przy każdej sposobności?! I najważniejsze, co trzeba zrobić, żeby było lepiej? smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2015-05-22 15:25:49)

Odp: Kiełbasa przedwyborcza czyli, kity wciskane wyborcom

Witam Cię:)

Mam ten sam dylemat... tylko, że dla mnie urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, to tak naprawdę nic nie znaczący "stołek". Taka "maskotka premiera".

I dlatego nie będę pisać o debacie i obietnicach, tylko o posłach.

I ostatnio doszłam do wniosku, że lepiej by było jakby posłowie dostawali najniższą krajową,ponieważ tak bardzo chcą być "blisko Wyborców". Tak bardzo się przecież identyfikują słownie z Narodem (czyt. z Polakami).
Zero immunitetu, płacenie jak każdy inny Polak za wszystko. Płacenie za przekroczenie prędkości, jak radar "pstryknie zdjęcie".
Długo można by wymieniać... .

Takie wynagrodzenie za ich "prace" ukazałoby, kto tak naprawdę przejmuję się losem Polski, Polaków.

Ale znając życie to nie wiem czy chociaż na jednej ręce można by policzyć ilość dzisiejszych posłów, którzy by zgodzili się na takich warunkach "służyć Polakom i Polsce".

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Kiełbasa przedwyborcza czyli, kity wciskane wyborcom

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024