Moi rodzice nie pozwalają mi zerwać z chłopakiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Moi rodzice nie pozwalają mi zerwać z chłopakiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Moi rodzice nie pozwalają mi zerwać z chłopakiem

Witam, zacznijmy od tego, że mam 23 lata. Jeszcze się uczę, mieszkam z rodzicami i nie pracuję. Pół roku temu moja mama zaprzyjaźniła się z pewną kobietą i zapoznała mnie z jej synem. Za jej namową zaczęłam się z nim spotykać. Od początku wiedziałam, że to nie do końca jest ten jedyny ale byłam samotna i stwierdziłam, że mężczyzna nie musi być bardzo przystojny, inteligentny, ważne żeby był dobry. Dobry to on faktycznie był...przychodził po mnie, zabierał mnie w w różne miejsca, kupował kwiaty, ciągle mówił komplementy i przytulał. Po jakimś czasie jednak się okazało, że nie mamy zbyt wielu wspólnych tematów, albo, że on w ogóle nie słucha tego co do niego mówię...mamy zupełnie inne poczucie humoru, nie podoba mi się jego głos, śmiech....z wyglądu też mi się nie podoba. Poszliśmy w końcu do łóżka i wtedy również mi się nie podobało. Przyznał mi się po pewnym czasie, że przede mną nie miał nigdy dziewczyny i jedyne kobiety, z którymi spał to prostytutki. Podczas gry wstępnej zawsze mu opadał i powiedział, że on tego nie lubi i że chciałby zrobić to szybko. Oczywiście mnie to nie zadowalało ani trochę...po jakimś czasie przestaliśmy ze sobą sypiać. Od dłuższego czasu mówiłam mamie, że go nie kocham i nie widzę tego związku ale ona wszystko co jej powiedziałam obracała na moją niekorzyść. Uwielbia go i jeszcze bardziej przyjaźni się z jego mamą. Mój tata też jest po jego stronie i ostatnio mam w domu coraz więcej awantur na ten temat. Moja mama codziennie zaczyna dzień pytaniami czy on dzwonił, czy się umówił, czemu siedzę w domu zamiast z nim wyjść. O to, że nie chcę się z nim spotykać zaczęła ostatnio oskarżać moje 2 przyjaciółki, które kiedyś zaniedbałam a z którymi odnowiłam kontakt i czasem gdzieś wychodzimy Stwierdziła, że to one namawiają mnie to odejścia od niego z zazdrości...

2 tygodnie temu odezwał się do mnie mój dawny kolega i zaczęłam z nim pisać przez internet. Genialnie nam się ze sobą rozmawiało...jest mądry, zabawny i chciałabym się z nim spotykać. On również. Spotkaliśmy się nawet kilka razy (oczywiście w tajemnicy) i zaiskrzyło. Poczułam nawet te przysłowiowe "motyle w brzuchu"...z moim obecnym chłopakiem nigdy tak nie miałam... Jeszcze bardziej chcę zerwać z moim chłopakiem a moja mama jest coraz mniej przyjemna. Zaczęła mnie nawet szantażować...powiedziała, że mi nie da na nic pieniędzy, że nie będę mogła się z nikim spotykać, że mam się wyprowadzić z domu..nawet zażądała abym zwróciła mu wszystko co on mi kupił (on oczywiście tego nie chce bo to np. prezent urodzinowy).
I najważniejsze...rozmawiałam z moim chłopakiem o naszej sytuacji i o tym, że go nie kocham i wydaje mi się, że jemu też minęło. Od jakiegoś czasu przestał do mnie dzwonić i pisać w ciągu dnia, nie chce się tak często spotykać itp. Powiedział mi, że jestem wredna i w sumie ma rację, bo im bardziej moja mama mnie zmusza do tego związku tym mniej lubię mojego chłopaka i tym większą czuję do niego niechęć.

Oboje jesteśmy gotowi zakończyć ten związek ale moja mama ma swoją opinię na ten temat. Nie wierzy w to, że on również tego chce, upiera się, że jemu zależy na mnie. Pewnego dnia byłam tak wkurzona, że nawet powiedziałam jej o prostytutkach i naszym nieudanym życiu seksualnym to stwierdziła jedynie, że to moja wina, bo poszłam z nim do łóżka a powinnam z tym zaczekać...
Jestem dorosła chociaż na jej utrzymaniu i muszę niestety mieszkać razem z nią... chcę spotykać się z kim mam na to ochotę, nie tłumaczyć się za każdym razem gdzie idę i z kim idę...chcę być z kimś kogo kocham... co mogę jeszcze zrobić? Jak mam wytłumaczyć jej, że źle robi? Dodam, że jest bardzo nerwowa i chwila rozmowy na ten temat powoduje, że zaczyna się na mnie niemiłosiernie wydzierać...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moi rodzice nie pozwalają mi zerwać z chłopakiem

a musisz z nia mieszkac, jesteś dorosla, to jakiś koszmar co piszesz,

3

Masz 23 lata nie jesteś już małą dziewczynką! Poinformuj mamę, że z X już nie jesteś, że to koniec cokolwiek by ona nie zrobiła. Krótka informacja zero tłumaczenia dlaczego etc. Jeżeli jesteś od rodziców/ mamy zależna to jak najszybciej to zmień. Idź do pracy zarabiaj na siebie. Ja również studiuje dziennie i pracuje w weekendy, wieczorami i nawet złotówki nie biorę od rodziców na jakiekolwiek swoje wydatki czy to ciuchy czy rachunek za telefon czy miesięczny. A jeżeli sytuacja zaogni się do tego stopnia, że nie da rady wyjść jakoś z tego konfliktu to się wyprowadź. Przepisz się na studia zaoczne idź do pracy i wynajmij sobie pokój. Jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że to już końcówka roku akademickiego.

4

Banshee76 napisał/a:

Oboje jesteśmy gotowi zakończyć ten związek ale moja mama ma swoją opinię na ten temat. Nie wierzy w to, że on również tego chce, upiera się, że jemu zależy na mnie.

To po prostu to zróbcie i JUŻ, pokarzesz mamie figę z makiem tongue

5

Banshee, trudno mi uwierzyć w to co robią Twoi rodzice. Jak dla mnie masz kilka możliwości, powiedz mamie, że nie masz zamiaru wiązac sie z impotentem - któremu tylko przy dziwkach staje - i że on tak powiedział, to powinno zadziałać. Kolejny pomysł, to jeśli mamie tak sie podoba, to powiedz jej żeby sama sie z nim związała, a tata nich ich swpiera skoro tak go lubi. Bynajmniej nie jest to złośliwe, ale może w końcu zrozumieją, że nie wolno kierować niczyim zyciem. I tak jak zapewne oni by nie chcieli byś ty im mówiła z kim się masz wiązać, tak oni Tobie nie powinni tego narzucać.
Oni wyraźnie nie rozumieją, że obojętnie co zrobisz to i tak będziesz brała za swoje wybory odpowiedzialnośc - a oni, jak cos nie pójdzie, to umyja i tak rece, a w najlepszym wypadku...przeproszą, co i tak niczego nie zmieni.

Musisz zerwac pepowine i sie usamodzielnic ale z innego powodu. Otoz musisz poszukac wzorcow prawidlowego zwiazku poza swoja rodzina. Bo z tego co czytam to rodzicie nauczyli Cie ze mozna tworzyc zwiazek z wyrachowania, ze seks bez milosci jest ok. ze nie nalezy brac pod uwage czyisc i byc moze swoich oczekiwan. To jest tak chore ze az sie tego nie da czytac. Czytajac Twoja wypowiedz mialem wrazenie ze jestes towarem na sprzedaz, jakas "prostytutka" dla zadowolenia rodzicow. Niestety ale kto z kim przestaje takim sie staje. A jeszcze trzeba bedzie odrzucic te zle nawyki.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Moi rodzice nie pozwalają mi zerwać z chłopakiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024