Mam 25 lat i w swoim zyciu bylam w 1 dwuletnim zwiazku. Bylo to 7 lat temu, od tamtej pory jestem sama i moze 3-4facetow mi sie podobalo, z czego 1 byl osiagalny, 1 zajety i 2 poza moim zasiegiem. Dlugo sie zastanawialam nad tym czemu nie moge miec nikogo, podobam sie innym z wygladu, z charakteru chyba tez, mam wielu znajomych, jestem raczej lubiana. Mam kilku adoratorow, tylko oni kompletnie mnie nie interesuja, lubie ich ale nie czuje chemii. Nie wiem czy cos moze w tym byc, ale zaczelam sie zastanawiac czy to przypadkiem nie przez moja rodzine. Mama caly czas mnie krytykuje, ze duzo jem, ze moglabym sie inaczej ubrac itp. Niby drobiazgi, ale caly czas cos jej nie pasuje. Tate z kolei ciezko zadowolic, z jego ust rzadko slychac pochwaly, tylko zawsze czemu nie lepiej. Znajomi mowia mi ze ja powinnam miec takiego i takiego faceta, tez dla mnie za brzydki i za glupi. Nie wiemm czy podswiadomie nie staram sie ich wszystkich zadowolic i dlatego wszystkich odrzucam. Moje kolezanki w wiekszosci juz maja stalych partnerow i ja im tego bardzo zazdroszcze. Chcialabym kogos miec, mam juz dosyc byc sama :-(
Cały czas ktoś coś krytykuje. Ciężko w tym odkryć czego sama naprawdę chcesz i potrzebujesz. Jeśli coś jest nie tak w zachowaniu Twoich bliskich (rodziców, przyjaciół) to to, że zaniżają Twoją wartość.
Spróbuj odciąć się od ich krytycznych myśli i zastanowić się, czego TY potrzebujesz.
Rodziców krytyka może być spowodowana tak wieloma czynnikami, że trzeba by było naprawdę mocno się wgłębić, o co im chodzi.
Matka wyładowuje swoje frustracje na Tobie, ojciec wydaje się być oschły i bardzo powściągliwy. To bardzo pobieżne co piszę, ale może choć ciut pozwoli Ci się z tego wydostać.
Koleżanki? Nigdy ich nie słuchaj jeśli chodzi o chłopaka.
Słuchaj swoich odczuć.
Nie rozumiem zdania, że znajomi mówią Ci jakiego powinnaś mieć chłopaka... Zastanów się nad tym. To ma być Twój chłopak czy ich?
I nie chciej mieć "kogoś" na siłę. Niech to nie będzie "ktoś", kogo fajnie byłoby mieć. Tylko ktoś z kim CHCESZ być. A przynajmniej spróbować.