Chciałam być lepsza ale nie wychodzi :/ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Chciałam być lepsza ale nie wychodzi :/

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Chciałam być lepsza ale nie wychodzi :/

Hej wszystkim
Chciałabym napisać tutaj co mnie trapi i może ktoś mógłby mi pomóc. Czuję się taka wypalona  bez żadnej szansy na poprawę ... chciałam tak wiele od życia ale gdy coraz bardziej idę na przód wydaję mi się, że nie dam rady bo spotykam zbyt wiele porażek. Mój styl pisania jest tragiczny, mój kierunek studiów jest tragiczny , moje poprzednie wybory również takie były...  Moja praca licencjacka jest źle napisana, ponieważ nie piszę po polsku( mam zły styl) i się strasznie tym przejęłam. Nie potrzebnie poszłam na studia, ponieważ jak piszecie teraz matura jest na takim słabym poziomie ale ja tak bardzo chciałam być lepsza i coraz bardziej ambitna ale moje wcześniejsze wybory pozostawiły na moim życiu skazę. Chodziłam do gimnazjum jak i liceum do tej samej szkoły nie była zbyt na wysokim poziomie ale wcześniej się tym nie przejmowałam, ponieważ wtedy tak naprawdę nie interesowałam się swoją edukacją. Chodziłam do szkoły bo tak trzeba było, a że nie wiedziałam do jakiej innej szkoły pójść to zostałam jeszcze na trzy lata. Obecnie ta szkoła upadła i jej nie ma, a ja mam mega zaległości.Chociaż mój chłopak mówi mi ,że jestem mądra to mu nie wierze, ponieważ uważam, że nie chcę mnie urazić. Obecnie jestem dojrzalsza i zaczęłam się interesować wieloma rzeczami. Mam korepetycje z j. angielskiego, zapisałam się na prawo jazdy i chociaż już trzeci raz nie zdałam to wiem,że za którymś razem zdam, skończyłam szkołę policealną ( technik farmaceutyczny ) i uzyskałam dyplom tylko , że uważałam, że nie nadaję się do tego zawodu i nawet nie spróbowałam znaleźć pracy tylko się poddałam , ponieważ na praktykach tak mi magister z jednej apteki powiedział ( miałam trzy praktyki i każdą w innej aptece ale tylko te Jego słowa, że się nie nadaję wbiły mi się w głowę i się przejęłam i postanowiłam poszukać innej drogi). Wybrałam studia i przez trzy lata bardzo mi się podobały, ponieważ miałam przyjaciół i zawsze  czegoś interesującego się dowiedziałam ( nie wszystkie przedmioty były interesujące ale na te chodziłam sporadycznie). Znalazłam pracę w epapierosach i przez cały rok pracowałam i teraz już kolejny rok pracuję w innej firmie ( Cukierni ). Wydaję mi się , że jestem do niczego i każdy jest lepszy ode mnie... codziennie myślę, że jestem beznadziejna i nic nie potrafię ... wyobrażam siebie w wieku starszym i uważam,że nie będzie mnie stać na leki i nigdzie nie pojadę na żadną wycieczkę a ja tak to uwielbiam bo wtedy czuję , że żyje  i nie myślę o nieprzyjemnych  rzeczach albo umrę  w młodym wieku ale może i lepiej bo na świecie byłoby mniej głupich ludzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chciałam być lepsza ale nie wychodzi :/

Cholera,faktycznie zle to wyglada.Ale pamietaj.Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

3

Witam.

A Twój Chłopak wie o Twoich wątpliwościach dnia codziennego?

4

Mój chłopak mówi mi, żebym tak nie mówiła bo obrażam Jego gust. Uważa, że nie wybrałby pustaka. Radzi abym założyła blog na jakiś temat i o tym pisała, a styl się wyrobi hmm ale jakoś nie sądzę...

5

Sun_Bia001 napisał/a:

Mój chłopak mówi mi, żebym tak nie mówiła bo obrażam Jego gust. Uważa, że nie wybrałby pustaka. Radzi abym założyła blog na jakiś temat i o tym pisała, a styl się wyrobi hmm ale jakoś nie sądzę...

Ale czy wie o Twoich wątpliwościach na temat starości i tym podobne?

6

Wie ale On mówi mi żebym patrzyła bardziej co się dzieje w moim życiu teraz i nie przejmowała się na razie tym co ma nadejść bo to daleka przyszłość ale ja i tak się martwię.

7

Sun_Bia001 napisał/a:

Wie ale On mówi mi żebym patrzyła bardziej co się dzieje w moim życiu teraz i nie przejmowała się na razie tym co ma nadejść bo to daleka przyszłość ale ja i tak się martwię.

Masz bardzo mądrego Chłopaka:)

8

Jeśli chcesz poprawić swój styl, to czytaj dużo dobrej literatury, przypomnij sobie zasady interpunkcji oraz gramatykę. Rada, żeby pisać bloga też jest dobra. Po pewnym czasie wyrobisz sobie styl.

9

Ja uwielbiam czytać zwłaszcza książki fantasy i raczej nie powinna mieć tego problemu  osoba, która czyta. Jednak założę bloga bo nie chcę całe życie mieć - zły styl pisania. Dowiedziałam się o tym problemie to trzeba coś z tym zrobić ...

10

Po tym co przeczytałem ostatnio co bym powiedział, że jesteś głupia. Tak nie pisze głupia osoba. Jesteś mądra i inteligentna ale masz po prostu bardzo niską samoocenę. Warto nad tym popracować.

11

A gdzie jest ten zły styl? Czytałaś może posty zamieszczane na tym forum? Poczytaj, przeanalizuj, porównaj ze swoim i zastanów się nad tym "złym stylem".

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Chciałam być lepsza ale nie wychodzi :/

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024