pretensje o komputer - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: pretensje o komputer

witam mam w związku taki problem że żona ma pretensje o moje granie w gry na komputerze 3-4 godziny w tygodniu max,żona też gra wieczorami jak mały śpi i nie robie żadnego jej z tego powodu awantur,nie mam kolegów z którymi mógłbym iść na piwo bo nie piję alkocholu wcale.
mamy syna ma 14miesiecy i jest bardzo żywym dzieckiem,w pracy się nie napracuje fizycznie ale ale głową tak trzeba ciągle myśleć co się robi.Gry komputerowe to moje hobby tak jak samochody lecz to drugie mniej.co mam myśleć o tym bo już nie wiem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pretensje o komputer

Chyba Twojej żonie nie chodzi o sam fakt grania, tylko kiedy grasz. No właśnie kiedy? Gdy trzeba zająć się jakimiś sprawami/pomóc w domu/z dzieckiem? Nie napisałeś smile. No i czy te 3-4 godziny to sam czas grania w gry, a poza tym dodatkowo występuje jeszcze okres siedzenia przy komputerze - to również jest istotne?
3-4 godziny to na pewno nie uzależnienie tylko forma rozrywki. Osobiście nie widzę w tym nic złego.

3

chodzi mi tylko o grę nie mam potrzeby oglądać portale facebook i inne,ani dodawać komentarze,ostatnio zdarza sie że nie miałem komputera w ręce 2 tygodnie,jak gram w grę to w grę 3-4 h na tydzień a jak przeglądam internet to maila,konto bankowe co zajmie mi 20minut tak więc jedno albo drugie nigdy na raz,a poza tym zawsze pytam żony czy coś potrzebuje jak chce grac a gram w gry w których zawsze moge zrobić pauze i pomóć jeśli potrzebuje.
Żona ma charakter powolnego człowieka do wszystkiego ma czas kiedy dziecko śpi w ciągu dnia to gra w gry na fb a potem jak dziecko wstanie to woła mnie że nie daje sobie rady mimo że mam prace dookoła domu,jestem zdania praca potem przyjemność i relax a nie odwrotnie

4

W takim wypadku żona zdecydowanie przesadza. Porozmawiaj spokojnie, bez pretensji. Wysłuchaj jak to wygląda od Jej strony i przestaw własne myśli. Wątpię, aby ktoś uważał Twoje 3-4 h gry tygodniowo za coś strasznego.

5

3-4 h w tygodniu to tyle, co nic. Powiedz żonie, że to jedyna forma rozrywki w Twoim życiu, nie robisz tego często i powinna to uszanować, skoro sama gra, a Ty nie robisz jej z tego tytułu wyrzutów. Najpierw jej wytłumacz swoje stanowisko, a jesli to nie pomoże - olej jej pretensje, bo są zupełnie z d..y.

martin3521 napisał/a:

witam mam w związku taki problem że żona ma pretensje o moje granie w gry na komputerze 3-4 godziny w tygodniu max,żona też gra wieczorami jak mały śpi i nie robie żadnego jej z tego powodu awantur,nie mam kolegów z którymi mógłbym iść na piwo bo nie piję alkocholu wcale.
mamy syna ma 14miesiecy i jest bardzo żywym dzieckiem,w pracy się nie napracuje fizycznie ale ale głową tak trzeba ciągle myśleć co się robi.Gry komputerowe to moje hobby tak jak samochody lecz to drugie mniej.co mam myśleć o tym bo już nie wiem?

Jeśli to sa gry przez internet to odetnij fizycznie internet (np. przetnij kabel) i "problem" z glowy. Zobaczysz sam jak sytuacja się rozwinie (musisz jednak podjąć i niekorzyść dla siebie w postaci nie grania przez jakiś czas). Do tego jest to tez sygnal ze kobieta pragnie zainteresowania z Twoje strony, co Ci wyraźnie sygnalizuje wiec wyciągnij z tego wnioski bo dziś sygnalizuje a za 3 lat pocieszy się gdzie indziej. Tacy ludzie, takie czasy i trzeba być madrym i się dostosować, reagować albo potem plakac na liscie. Wybor należy do Ciebie. Pamietaj ze "wygoda" zwykle przeszkadza w rozwiązaniu problemu. Może np. zona spotkala się z jakimiś komplementami ze strony podrywacza, ma porownianie i nieswiadmowie oczekuje tego samego ze Twojej strony. Jak tego nie dostanie to sobie prędzej czy później poradzi. Zastanow się poważnie bo taka jest rzeczywistość. Albo ktoś jest przewidującym, zapobiegającym albo nie widzącym i głupim. Tak to jest. To nie moja wina ze tak jest. Sam w glebi zgadzasz się z tym, wiec zrob cos z tym.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024