wygląd NIE jest najważniejszy- przekonajcie mnie proszę do tego - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2009-11-10 17:51:12

aburrida
Wkręcam się coraz bardziej

wygląd NIE jest najważniejszy- przekonajcie mnie proszę do tego

Witam,

chciałabym aby w tym temacie wypowiedziały się osoby które doświadczyły prawdziwego szczęścia mimo braku urody.
To dla mnie ważne, ponieważ jestem b.nieatrakcyjna fizycznie i ...nie odnalazłam się jeszcze w życiu - ZWŁASZCZA w społeczeństwie!!!

Moje problemy mają dwa źródła- razem wzięte tworzą rzeczywistość nie do zniesienia która sprawia że odsuwam się od ludzi, te źródła to:

1.odrzucenie w przeszłości (złe obrazy wracają w różnych sytuacjach towarzyskich...)
2.brak urody (naprawdę)

Z nikim nie utrzymuję kontaktu - od lat. Moim głównym czynnikiem zakłócającym (a raczej: uniemożliwiającym!) normalne kontakty jest chwiejne POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI które w 90-100% opiera się na moim wyglądzie.

Nie będę pisac tu mojej historii , bo nie ma sensu. Chciałabym tylko dowiedzieć się czy możliwe jest rzeczywiście noramlne funkcjonowanie w społeczeństwie mimo braku urody? Chcę być koleżanką (a może nawet kiedyś czyjąś dziewczyną) ale taką, którą traktuje się NA RÓWNI, a nie wiem czy na to mogę liczyć z racji mojego wyglądu....bycie popychadłem czy "gorszą koleżnką" mi nie odpowiada. Chcę równości jako kumpela.

O miłości nawet nie wspomnę, bo to jak widać raj nie dla wszystkich 

Ale może akurat ktoś doświadczył szczęśliwego związku mimo braku urody?
Chciałabym w to wierzyć...a natchnęły mnie słowa pewnej osoby, która nie bedąc zbyt urodziwą jeszcze podkreślała swoją nieatrakcyjność w celu zdobycia prawdziwej przyjaźni i prawdziwej miłości....

Mam nadzieję, że bedzie co czytać w tym temacie ! 

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez aburrida (2009-11-10 17:53:40)

#2 2009-11-10 22:01:13

Evee
Niewinne początki

Re: wygląd NIE jest najważniejszy- przekonajcie mnie proszę do tego

a robilas cos w tym kierunku aby stac sie bardziej atrakcyjna kobieta? jakies zabiegi kosmetyczne, maseczki albo chociazby regulacja brwi? makijaz mocny lub delikatny w zaleznosci co lubisz wink uprawiasz jakis sport? masz jakies zamilowanie do czegos? Moze zmien swoj wizerunek kolor wlosow fryzure:) to naprawde pomaga do tego makijazyk a potem jakis ladny atrakcyjny lub delikatny dobrze dobrany stroj do Twojej osoby smile to naprawde duzo znaczy dla kobiety i wierz mi z naprawde okropnej brzyduli da rade zrobic piekna i atrakcyjna kobiete smile mozesz porownac dzisiejsze gwiazdy hollywood ... czy widzialas kiedys je bez makijazu? albo bez dobranego dobrze stroju? polecam youtube moze to jakos Cie zmotywuje do tego i uswiadomi ze  NIE MA BRZYDKICH KOBIET to po 1 smile musisz sobie powiedziec ze brzydkie kobiety nie istnieja kazda ma tylko inna cere i na swoj sosob jest piekna ale inaczej smile powiem Ci co ja robie na codzien aby stac sie bardziej atrakcyjna: po 1 rano robie sobie delikatny peeling oczywiscie nie codziennie, 2 razy w tyg maseczka nawilzajaco- lagodzaca, wazne jest jesli robisz makijaz zeby go zmywac przed snem! bo skora w nocy najlpeiej oddycha  a makijaz sprawia tylko ze to powietsze nie dociera tam gdzie by chcialo i dlatego czasem wstajemy bardzo zmeczeni mimo ze spalismy te 8h +, regulacja brwi - bardzo zmienia ksztalt naszej twarzy chociazby wizualnie, powinnas sobie zrobic od czasu do czasu oczyszczanie twarzy jesli masz problem z tradzikiem smile noi ewentualnie jakies solarium zeby twoja skora delikatnie zbrazowiala jelsi masz jasna karnacje (osobiscie nie polecam solarium bo od tego skora sie stazeje), noi na codzien makijaz smile jesli nie lubisz to wystarczy tylko pomalowac rzesy i ewentualnie nalozyc delikatny podklad i puder brazujacy albo bezbarwny jesli nie odpowiada ci smile dobrze jest czasem tez zrobic sobie masaz twarzy szyji i dekoltu nawet na swoj wlasny sposob zeby odmlodzic skore. Jesli cos mi sie przypomni to dopisze a jelsi masz pytania to PM.

A najwazniejsze uwierz w siebie i odziennie stajac przed lustrem powiedz sobie ze potrafie byc atrakcyjna kobieta i zastanow sie co moglabys zrobic zeby ta atrakcyjnasc osiagnac! smile))

P.S kiedys tez bylam brzyka a dzis nie potrafie sie odpedzic od stada aorujacych mnie facetow jak ide na dyskoteke smile poza tym jestem szczesliwa przyszla zona mojego rpzyszlego meza smile)

pozdrawiam:)

Ostatnio edytowany przez Evee (2009-11-10 22:06:04)

#3 2009-11-10 23:06:25

aburrida

dzięki za odpowiedź smile

wykorzystuję prawie 100% moich możliwości - uprawiam jogging (dla figury i dla "wypocenia" łoju z twarzy, bo od biegania cera naprawde mi się poprawia! smile ) do tego: BRWI- reguluję ale..one nie rosną równo, wiec nawet po wyjściu od kosmetyczki nie sa symetryczne sad
PAZNOKCIE - zadbane, używam wyłącznie bezbarwnego lakieru, bo mam za duże płytki kciuków by jeszcze to podkreślać kolorem.
Styl ubierania- mam wink nie chadzam w wytartych dżinsach ani w bluzach bo nie są zbyt kobiece :>

włosy - nic nie mogę z nimi zrobić... są okrutnie cienkie, więc jedyne co dla nich robię to codzienne mycie. Jedwab na nic się zdał, bo na CIENKICH włosach nie robi odpowiedniego efektu...(a jedynie "efekt tłustych włosów"hmm)
A co do cery to jeszcze poczytam i popytam bo ostatnio poważnie się zastanawiam nad kosmetyczką....dermatolog walczył latami ale niewiele zdziałał wink

Nie mam biustu i to jest upokarzające... totalnie.
No ale jednak twarzą przejmuję sie bardziej niż tym.

Na prawdę w moim wypadku z wyglądu nie da się wycisnąć już nic więcej. Schudłam 9 kilo, zamierzam jeszcze 6 ale figura nigdy nie stanowiła dla mnie problemu... odchudzam się tylko po to "by nadrabiać figurą" . Gdybym miała ładną twarz figura jaką mam obecnie by mi nie przeszkadzała, i facetom chyba tż nie..)

Chodzi mi raczej o kwestię- jak żyć w społeczenstwie będąc Brzydula (czyli przy założeniu że brzydoty nie da się zmienić..)

#4 2009-11-10 23:35:01

mylenne
Przyjaciółka Forum

Kochana Aburrida sama piszesz że Twoja figura facetom nie przeszkadza więc wydaje mi się że masz nprawde fajną figure. Moja przyjaciółka też nie ma powalającego biustu, ale jak sama pisałaś nadrabiasz czymś innym i nie on (biust) staje na pierwszym miejscu. Ja mam kompleks na punkcie np brzucha więc jakoś go chowam, nadrabiam biustem, Ty nadrabaisz figurą. Jak ja to mówię , kobieta musi umieć się 'sprzedać' czyli to co w niej jest najlepsze.
Proponuję skup się na tym co Tobie piękne, kochaj to, a inni to zobaczą...
Pozdrawiam ciepło:*

Nigdy Nie Mów Nigdy.Nigdy Nie Mów Zawsze.

#5 2009-11-11 00:12:35

Evee
Niewinne początki

koncze wlasnie  w czerwcu szkole i beede miala technika kosmetyki wiec co moge to ci doradze: a wiec:

"BRWI- reguluję ale..one nie rosną równo, wiec nawet po wyjściu od kosmetyczki nie sa symetryczne"
zadne brwi nie rosna rowno proponuje zmienic kosmetyczke bo wydaje mi sie ze ta nie bardzo zna sie na rzeczy wink a jesli dalej bedziesz miala ten problem to rownosc brwi mozna zawsze uzupelnic kredka i delikatnie przedluzyc smile

"włosy - nic nie mogę z nimi zrobić... są okrutnie cienkie, więc jedyne co dla nich robię to codzienne mycie"
kazdy ma rodzaj wlosow jaki ma i nic nie da sie z tym zrobic smile po 1 jesli suszysz suszarka wlosy to najgorsza rzecz jaka moze byc smile suszarka nie dosc ze wysusza wlos co doprowadza do jego utraty gietkosci i elastycznosci to i jeszcze oslabia cebulke wlosa, polecam ci stosowanie zwyklych szamponow lub szamponow dla dzieci typu bambino smile nie maja tych dodatkowych chemikaliow ktore przyspieszaja przetluszczanie sie wlosa smile jesli uzywasz odzywek to uzywaj tylko odzywek do splukiwania i nakladajac je rozloz rownomiernie na glowie( nie wcieraj we wlosy tylko w skore glowy) i nakryj grubym recznikiem na okolo 8-10min i nastepnie splucz wtedy odzywka ladnie sie wchlonie smile Noi codziennie mycie glowy ... proponuje ci zrobic taki azabieg jak przetluszczenie wlosow czyli nie myj glowy przez 3-4 dni oczywiscie jesli nie musisz wychodzic gdzies czy cos. Wlos musi sie przyzwyczaic do tego ze mycie nastepuje w taki i taki dzien np co 4 dni smile ty myjesz codziennie Twoje wlosy sa przyzwyczajone do tego wiec nawet jak umyjesz na 2 dzien beda tluste i bee smile noi regularne podcinanie koncowek:) mialam kiedys ten sam problem smile

"A co do cery to jeszcze poczytam i popytam bo ostatnio poważnie się zastanawiam nad kosmetyczką....dermatolog walczył latami ale niewiele zdziałał"
dermatolodzy szczerze gowno sie znaja na tym co robia mojego brata do dzis nie potrafia wyleczyc z tradzika mlodzienczego smile a ja chodzac do nich nie moglam poradzic sobie z atopowym zapaleniem skory i dopiero moja pani instruktor pomogla mi wykonujac dla mnie na praktykach rozne zabiegi i polecajac jakies porady smile to co ja moge ci poradzic to oczyszczanie a potem pielegnacja twarzy. oczyszczanie trwa od 2-3h i najlepiej na to isc do doswiadczonej kosmetyczki bo nie jest to zbyt przyjemny zabieg smile Ewentualnie polecam Ci peeling azjatycki (chyba tak to sie zwalo:P tzw u nas w szkole "ostra jadzia") ale zabieg kosztuje taki od 150zl wykonuje sie go raz na 3 miesiace jest co prawda nieprzyjemny i bolesny ale sa po nim rewelacyjne skutki smile jedynym punktem ubocznym jest to ze nie mozna po nim myc 3-4 dni twarzy ani nic na nia klasc a na 7 dzien zaczyna schodzic ci skora:) ale naprawde go polecam bo kolezanka w szkole miala strasznie paskudna twarz w roznych wypryskach miala kilka razy oczyszczanie troche pomogli a po tym peelingu wygladala jakby nigdy nic na twarzy nie miala smile

Pozdrawiam

P.S wiesz moze jaki masz rodzaj cery?

Ostatnio edytowany przez Evee (2009-11-11 00:15:10)

#6 2009-11-11 15:30:51

aburrida

mam tłustą cerę z wypryskami.

peeling azjatycki nie jest mi chyba potrzebny bo nie mam aż tak strasznego trądziku... ale wągry koszmarne...jak ludie patrzą na mnie w pełnym świetle to a zmi wstyd!

a szampony bambino chętnie wypróbuję! big_smile

[cytat]Ja mam kompleks na punkcie np brzucha więc jakoś go chowam, nadrabiam biustem, Ty nadrabaisz figurą. Jak ja to mówię , kobieta musi umieć się 'sprzedać' czyli to co w niej jest najlepsze.[koniec]
moja figura nie jest idealna, ale też nie jest strasznie...nią się akurat nie martwie. smile Jednak nie jest AŻ TAK dobrze, żebym mogła nią nadraiąc- mam krótkie nogi hmm mały biust, grube bary (jak na dziewczynę) ....

#7 2009-11-11 19:02:36

schiz49
Przyjaciółka Forum

Aburrida - z włosami miałam ten sam problem
Polecam leczniczy szampon :SEBORADIN - do włosów przetłuszczających ,skłonnych do wypadania - z czarną rzepą - dostępny tylko w aptekach cena ok.16 zł.

Odżywka - Lotion- Niger z czarną rzodkwią - też ok 15 zł - ale tu polecam używanie,wieczorem,bo jest specyficzny zapaszek!
Tą odżywkę nie trzeba używać za każdym razem       są efekty!!!

Starzy przyjaciele się nie starzeją...

#8 2009-11-11 20:57:00

iziaaaaak
Cioteczka Dobra Rada

A może po prostu wybierz się do wizażysty, on zbada twoje włosy, poleci Ci fryzurke, która podkreśli Twoją urode smile Dobierze Ci fryzurkę do Kształktu twarzy:) to ważne:)

Jeśli chodzi o cere-twarz, ja osobiście polecam Brevoxyl smile bardzo pomaga, nie drogi, do kupienia w aptece za jakies 12 zł smile

Regulacja brwi bardzo ważna, ale nie maluj brwi bo to bardzo szpeci wink

użyj delikatnego podkładu, fluidu z Rimela mineralnego wink polecam smile

Na twoim miejscu też nie przesadzałabym z mocnym makijażem, no i postawiła na ładne, jakieś NIEPRZESADZONE kolczyki np srebrne smile połdługie albo takie wyrażne przy uchu smile dodają subtelności, elegancji smile

Przedewszystkim musisz polubić siebie i chcieć ze sobą przebywać smile bo kochana nic na siłe, w oczach widać jaki masz stosunek do siebie, czy jestes zaleknona, wystarzona, nieszczesliwa.. Poza tym masz trudne zadanie do zrobienia, bo jakby nie było, ludzie nie sa przyzwyczajeni do bytowania z "brzydkimi" ludzmi hmm

Trzeba ich tego nauczyć, musisz pokazać im że takie osoby tez mają marzenia! tez chca miec przyjacioł, byc doceniane, kochane smile

.. bo najważniejsze jest niewidzialne dla oczu ..

#9 2009-11-11 21:57:37

Evee
Niewinne początki

szampon z czarnej rzepy tez polecam "D dzis akurat szwagierka o nim opowiadala ze jest rewelacyjny big_smile ale ponoc strasznie smierdzi tongue

a jesli masz taka cere i zdecydujesz sie na makijaze to musisz uwazac z wyborem i raz dziennie nawet raz na 2 dni umyc twarz tonikiem z alkoholem smile noi oczyszczanie naprawde polecam, moze nie jest tanie ale wierze ze Ci pomoze.

#10 2009-11-13 16:04:41

Szczurunia
Cioteczka Dobra Rada

I zmien nick na 'fantastica', aburrida to ty na pewno nie jestes smile

Czyż nie ma hipokryzji w tym, że upominamy dzieci gdy krzywdzą kotki czy pieski, podczas gdy sami zasiadamy do stołu, na który zabito dziesiątki stworzeń?

#11 2009-11-13 21:20:24

aburrida

Dzięki zaodpowiedzi i rady smile

szampony Joanny są dobre, nie?
rzepę też trzeba będzie wypróbować smile
z fluidami mam złe doświadczenia- strasznie je widać pod światło!,

Przedewszystkim musisz polubić siebie i chcieć ze sobą przebywać  bo kochana nic na siłe, w oczach widać jaki masz stosunek do siebie, czy jestes zaleknona, wystarzona, nieszczesliwa..

wiem że to widać.... znów ostatnio zaczęłam myśleć pozytywnie wink chcę być miła dla ludzi, przestać się ich bać

Poza tym masz trudne zadanie do zrobienia, bo jakby nie było, ludzie nie sa przyzwyczajeni do bytowania z "brzydkimi" ludzmi

z brzydkimi w jakim sensie? bo ja bym chciała tę moją brzydotę ograniczyć do tego co niezmienne..czyli do rysów twarzy... a wszystko inne WSZYSTKO co tylko moge zmienić -poprawić smile żeby ludzie mieli szacunek do mnie mimo że mam brzydką twarz- ale jestem zadbana..w ten sposób ta moja "brzydota nie do zwalczenia" czyli np. krzywy nos byłaby usprawiedliwiona tym, ze nie mam na to wpływu - ludzie powinni traktować to jak "miejscowe kalectwo (estettyczne)" za przeproszeniem. Nie mieliby prawa się śmiać.

eh...ale ,dziewczyny, temat rozwija się w złym kierunku wink bo ja na prawdę niewiele potrafię już zrobić dla wyglądu- odchudzam się , waga się utrzymuje - jest dobrze, 1.grudnia zamierzam ważyć 59 kg (wzrost=168). Nie mam biustu...
Taka ze mnie kobieta jak... ;P

Także właśnie zaczęłam żyć jako koleżanka. Życie jest fascynujące, ludzie sa fascynujący i ja chcę ich tylko obserwować z boku. Związki nie sa dla mnie ważne, i mam nadzieje że mi nie "odwali" kiedyś i nie rozpocznie się żadne parcie na facetów np. pod wpływem instynktu macierzyńskiego które się pewnie kiedyś uruchomi hmm (Bo to byłaby desperacja)

Chcę mieć wyższą samoocenę i powodzenie mimo wszystko - ... no niby rezygnuję świadomie z "parowania" się i wszyktiego co z tym związane ale poczucie że się podobam facetom, jest mi potrzebne do wzmocnienia samooceny. Wygląd mi przeszkadza dalej ale właśnie celem jest nauczyć się funkcjonować MIMO WYGLĄDU ! I na tym chciałabym się skoncentrować smile

Mile widziane byłyby też historie z życia wzięte ludzi nieurodziwych którym udało się osiągnąć szczęście (głównie w relacjach społ. i w miłości :])

pozdrawiam!

Ostatnio edytowany przez aburrida (2009-11-13 21:23:12)

#12 2009-11-14 18:19:11

Struna
Zbanowany

Mój szwagier nie jest urodziwym człowiekiem jeśli chodzi wyłącznie o twarz,ale  nadrabia to wysportowaną sylwetką, nie przeciętną inteligencją, i czułością wobec swojej żony.Więc nie tylko piękna buzia się liczy,musisz stać się pewna siebie znaleźć w sobie coś co jest Twoim atutem np. poczucie humoru, sposób bycia i wiele innych. I dbać o siebie bo warto!!!Powodzenia!!

#13 2009-11-14 22:43:19

Nożownik
Netchłopak

to tak jak moje poprzedniczki dodam tylko, że sprawa brzydoty w gruncie rzeczy nie istnieje........ dlaczego? Proste, przypomnijcie sobie bajkę o brzydkim kaczątku. Na Twoim miejscu bym eksperymentował z różnymi stylami fryzur, różnymi odżywkami, poradziłbym się kogoś kto się na tym zna.

Możemy modelować siebie i rzeczywistość wkoło nas i dostosowywać ją na własne potrzeby tak jak tylko chcemy.

Co do tego czy możesz być czyjąś miłością, no proste, że tak. Tu wygląd wg mnie nie ma nic do gadania. Owszem, są ludzie którym miłość nie jest dana, a przynajmniej ta odwzajemniona (jak sobie coś przypomnę to aż ręce opadają) ale to raczej rzadkość i kompilacja permanentnego pecha do miłości. A teraz skoro masz troche rad od ludzi, zbierz je w całość, zacznij stosować i brnij na siłę przed siebie, bądź asertywna, walcz o swoje, pokaż że jesteś piękną silną kobietą z charakterkiem wink

#14 2009-11-15 11:58:50

Sarenka
Przyjaciółka Forum

Wygląd zewnetrzny zawsze da się poprawić, gorzej z psychiką ale wystarczy trochę chęci i silnej woli a zobaczysz, że poczujesz się atrakcyjna.

Za uśmiech nie płacisz, z uśmiechem nie tracisz, gdy innych trzęsą nerwy, Ty uśmiechaj się bez przerwy wink

#15 2009-11-16 17:52:52

aburrida

Muszę przyznać że ostatnimi czasy odebrałam sporo komunikatów zwrotnych od innych ludzi, świadczących o szacunku wobec mnie! Już myślałam że "znów o godność trzeba walczyć siłą" a tu taka miła niespodzianka! Nie wiem jak to możliwe- może sprawiam wrażenie niedostepnej i aurę typu "mnie nie podskoczysz" i to mi pomaga... cieszę się :>

Jednak z tymi realcjami to niepewna sprawa, NIESTABILNA !  Kiedy mam gorszy dzień chowam się po kątach i z nikim nie gadam...tak być nie powinno.

Powinnam skorzystać z tego, że ludzie mają do mnie respekt, ale też szanować ich ....

sprawa brzydoty w gruncie rzeczy nie istnieje........ dlaczego? Proste, przypomnijcie sobie bajkę o brzydkim kaczątku.

To nie jest proste, niestety....

Gdy sednem brzydoty są rysy twarzy a nie np. nadwaga czy  brzydka cera to problem jest nie do zwalczenia.... Z wielkiego krzywego nosa się nie wyrośnie....

"Wygląd mi przeszkadza dalej ale właśnie celem jest nauczyć się funkcjonować MIMO WYGLĄDU ! I na tym chciałabym się skoncentrować". Mimo szystko ! smile

#16 2009-11-17 21:02:14

Pablo32
Zbanowany

Słyszałem od koleżanki, że wygląd to kwestia psychiki, tego jak o sobie myślimy. Są pewne techniki, które zmieniają, nasze mysli o sobie. Jest to dość szeroko opisane w literaturze nawet. I działa. Przykładowo, tak w skrócie - masz długi nos, i ci się nie podoba. Cóż powtarzaj sobie z 7,8 razy dziennie mam fajny nos. Rano, w południe, wieczorem. I rób tak około 5 tyg, czasem troszkę dłużej. W tym okresie przyzwyczaisz swoje mysli do tego stwierdzenia - mam fajny nos. Twoje myśli przyzwyczajają się, tak jak do cukierków, papierosa, itp. Nie jest to łatwe, ale można je zmienić. Niełatwe, bo nie lubimy zmieniać przyzwyczajeń. Pozdrawiam

#17 2009-11-18 12:56:26

karpod
Powoli się zadomawiam

Ja mimo iż nie jestem jakaś szpetna, słyszalam pare razy że ejstem ładna to i tak nie czuje sie atrakcyjna:P tym bardziej że nic mi sie w życiu nie udaje.
Patrząc na moje koleżanki które słyszą komplementy na temat swojej urody czuję sie jeszcze bardziej nieatrakcyjna, bo takowych komplementów nie otrzymuję. Czasem koleżanka pwoie coś typu że ejstem szczupła ładna czy coś ale to tylko wtedy jak zaczynam o sobie mówić źle i nie wiem czy to prawda bo dziewczyny mają to do siebie, że bywają niesczere. Smuci mnie brak zainteresowania i kompelemntów ze strony chłopaków, więc widocznie mają powód by ich nie mówić, widocznie nie ejstem dla nich atrakcyjna i sie nie podobam.

#18 2009-11-18 21:37:50

aburrida

tak .... ja też się nie podobam (ale wcale się nie dziwię!)

do tego jestem zimna jak lód w relacjach z facetami, nie uśmiecham się i sprawiam wrażenie antypatycznej

Ciężko przez to przebrnąć -jeszcze nikt się nie odważył ....

#19 2009-11-25 22:40:12

aburrida

Teraz mam kryzys ...nie do przejścia. Negatywne myślenie potrafi wyprowadzić na manowce. Teraz już nie tylko wygląd.... moje kompleksy pod wpływem negatywnych myśli zaraziły WSZYSTKIE obszary mojej aktywności.... czuję się gorsza i niegodna żadnej osoby którą spotkam na swej drodze, w ogóle  nie mam poczucia własnej wartości i nie żyję, tylko oddycham śpię i spożywam. Koszmar ... (...właśnie się zaczyna hmm)

Błędne koło....nie widze wjścia- problemy mnie przerosły sad  to się nie mieści w głowie żeby się czuć jak śmieć, bać się za każdym razem że ludzie mną pogardzą i wyśmieją bo przecież jestem nikim... ( w moim przekonaniu). Jak ludzie się do mnie nie uśmiechają to interpretuję to jako ich niechęć , a gdy się uśmeichają interpretuję to tak, że ze mnie kpią! Koszmar co się porobiło z moją głową!!! Nigdy nie bylo dobrze....
na naukę też się rzuciło - mam bdb wyniki ale co z tego koro teraz moje podejście jest takie: napewno zawalę! Nawet dziś na ćwiczeniach mi nie szło sad samospełniająca się przepowiednia sad((

#20 2009-11-26 11:18:48

Sarenka
Przyjaciółka Forum

Brak poczucia własnej wartości - to jest jedna z najgorszych rzeczy. Jeśli zrobisz coś porzadnie myślisz sobie, że zrobiłaś źle, mogło być lepiej a każda osoba, którą spotkasz na ulicy jest wyższa od Ciebie - znam to na pamięć i jak z tego wyjść?

Za uśmiech nie płacisz, z uśmiechem nie tracisz, gdy innych trzęsą nerwy, Ty uśmiechaj się bez przerwy wink

#21 2009-11-26 12:59:02

judytka28
Dobry Duszek Forum

Po pierwsze, nie ma brzydkich kobiet!!! Musisz tylko nauczyć się o siebie dbać.

Kwestia makijażu - każdej kobiecie pasuje co innego dlatego nie będę doradzać konkretnego makijażu. Ważne jest byś umiała go dobrać do swojego typu urody, bo jak czasami widzę dziewczyny z jasnorudymi włosami i fioletowymi cieniami robi mi się słabo. Jeżeli nie masz wprawy w makijażu polecam wizytę u makijażystki która jakoś dobierze styl i kolorystykę.

Mały biust? I co z tego. Noś biustonosze pusz-up, unikaj dekoltów w serek, gdyż optycznie zmniejsza piersi. Polecam artykuł http://www.portretkobiety.pl/a/13/123/e … tyfikacja/

Na krótkie nogi - unikaj biodrówek, proste spodnie optycznie wydłużają nogi, a lekko rozszerzane (ale nie dzwony) maskują za szerokie biodra.

Na ocenę wyglądu wpływa fryzura. Nikt Ci nie każe robić nie wiadomo czego - czasami wystarczy dobór odpowiedniej fryzury. Wizyta u fryzjera-stylisty nie zaszkodzi.

Niektóre kobiety mają takie szczęście, że mogą wyjść bez makijażu w worku na ziemniaki i wyglądają pięknie. Inne muszą wkładać więcej wysiłku... To tylko kwestia odpowiedniego doboru kosmetyków, ułożenia włosów i ubioru. Ja np. bez makijażu wyglądam jakbym nie miała twarzy big_smile Do tego jak 15 letnie dziecko.

Na pocieszenie. Mam koleżankę, która do ładnych nie należy - będę szczera jest na prawdę brzydka. Ale dba o siebie, umie się ubrać, wymalować. Uchodzi za na prawde atrakcyjną, obecnie jest w stałym związku, ale nigdy problemów z poderwaniem faceta nie miała bo umiała koło siebie zrobić.

Powodzenia

#22 2009-11-26 13:21:05

alex29
O krok od uzależnienia

Evee napisał:

koncze wlasnie  w czerwcu szkole i beede miala technika kosmetyki wiec co moge to ci doradze: a wiec:

"BRWI- reguluję ale..one nie rosną równo, wiec nawet po wyjściu od kosmetyczki nie sa symetryczne"
zadne brwi nie rosna rowno proponuje zmienic kosmetyczke bo wydaje mi sie ze ta nie bardzo zna sie na rzeczy wink a jesli dalej bedziesz miala ten problem to rownosc brwi mozna zawsze uzupelnic kredka i delikatnie przedluzyc smile

"włosy - nic nie mogę z nimi zrobić... są okrutnie cienkie, więc jedyne co dla nich robię to codzienne mycie"
kazdy ma rodzaj wlosow jaki ma i nic nie da sie z tym zrobic smile po 1 jesli suszysz suszarka wlosy to najgorsza rzecz jaka moze byc smile suszarka nie dosc ze wysusza wlos co doprowadza do jego utraty gietkosci i elastycznosci to i jeszcze oslabia cebulke wlosa, polecam ci stosowanie zwyklych szamponow lub szamponow dla dzieci typu bambino smile nie maja tych dodatkowych chemikaliow ktore przyspieszaja przetluszczanie sie wlosa smile jesli uzywasz odzywek to uzywaj tylko odzywek do splukiwania i nakladajac je rozloz rownomiernie na glowie( nie wcieraj we wlosy tylko w skore glowy) i nakryj grubym recznikiem na okolo 8-10min i nastepnie splucz wtedy odzywka ladnie sie wchlonie smile Noi codziennie mycie glowy ... proponuje ci zrobic taki azabieg jak przetluszczenie wlosow czyli nie myj glowy przez 3-4 dni oczywiscie jesli nie musisz wychodzic gdzies czy cos. Wlos musi sie przyzwyczaic do tego ze mycie nastepuje w taki i taki dzien np co 4 dni smile ty myjesz codziennie Twoje wlosy sa przyzwyczajone do tego wiec nawet jak umyjesz na 2 dzien beda tluste i bee smile noi regularne podcinanie koncowek:) mialam kiedys ten sam problem smile

"A co do cery to jeszcze poczytam i popytam bo ostatnio poważnie się zastanawiam nad kosmetyczką....dermatolog walczył latami ale niewiele zdziałał"
dermatolodzy szczerze gowno sie znaja na tym co robia mojego brata do dzis nie potrafia wyleczyc z tradzika mlodzienczego smile a ja chodzac do nich nie moglam poradzic sobie z atopowym zapaleniem skory i dopiero moja pani instruktor pomogla mi wykonujac dla mnie na praktykach rozne zabiegi i polecajac jakies porady smile to co ja moge ci poradzic to oczyszczanie a potem pielegnacja twarzy. oczyszczanie trwa od 2-3h i najlepiej na to isc do doswiadczonej kosmetyczki bo nie jest to zbyt przyjemny zabieg smile Ewentualnie polecam Ci peeling azjatycki (chyba tak to sie zwalo:P tzw u nas w szkole "ostra jadzia") ale zabieg kosztuje taki od 150zl wykonuje sie go raz na 3 miesiace jest co prawda nieprzyjemny i bolesny ale sa po nim rewelacyjne skutki smile jedynym punktem ubocznym jest to ze nie mozna po nim myc 3-4 dni twarzy ani nic na nia klasc a na 7 dzien zaczyna schodzic ci skora:) ale naprawde go polecam bo kolezanka w szkole miala strasznie paskudna twarz w roznych wypryskach miala kilka razy oczyszczanie troche pomogli a po tym peelingu wygladala jakby nigdy nic na twarzy nie miala smile

Pozdrawiam

P.S wiesz moze jaki masz rodzaj cery?

Przepraszam, że tak nie w temacie.
Moja 15-letnia córka choruje na AZS, walczymy z tym diabelstwem od 4 lat i żadnych rewelacji niestety nie ma:(( Wykluczyliśmy z diety konserwanty, używa tylko specjalnych żeli i balsamów (Ivostin) a i tak często jest tak podrapana, że meszki od ubrań ,,wtapiają,, się Jej w skórę. Dlatego bardzo Cię proszę Evee o jakąkolwiek informacje, która mogłaby nam pomóc. Dziękuję i przepraszam autorkę tematu za wcięcie się:)) Pozdrawiam

#23 2009-11-26 15:03:07

sanders
Cioteczka Dobra Rada

Aburrida
Jak dziewczyny wspomniały nie ma brzydkich kobiet.
Każda z nas jest piękna.
Bardzo dobrze na zmianę samopoczucia wpływa przede wszystkim nowa fryzura. Jeżeli masz cienkie i słabe włosy wg mnie powinnas unikac noszenia długich. Krótkie mozna fajnie wymodelowac. Jak juz bedziesz miała fajną fryzurkę poczujesz chęć kolejnej zmiany. Nowy ciuszek. Spodnie tak jak juz ktos pisał nie biodrówki i nie dzwony, spodnie rurki lub poszerzane od kolana, do tego bucik na obcasie. Wtedy noga się wydłuża.
Jeżeli chodzi o makijaz, często w sklepach z kosmetykami są darmowe porady dot. doboru odpowiedniego podkladu, cienia i jak sie malowac. Warto z tego skorzystac.
Ja kiedys miałam problem, żeby sie pomalowac. Kilka wizyt u wizażystki np przed weselami pomogły mi w nabraniu umiejętnosci malowania się.
Teraz po wyjsciu od fryzjera czuję sie bardzo dobrze. Świat nabiera kolorów. Czuję ze żyję smile
Jeżeli chodzi o biust- są biustonosze optycznie zwiększające biust. Zaopatrz się w taki.
Po tych wszystkich zmianach poczujesz sie znacznie lepiej, wzrosnie Twoja samoocena.
Głowa do góry. Jeżeli teraz nie jestes z nikim związana- nie załamuj się. Przyjdzie czas, że znajdzie sie Twoja połówka. Na pewno rycerz na białym koniu gna do Ciebie.
Bądź cierpliwa

Ostatnio edytowany przez sanders (2009-11-26 15:05:10)

#24 2009-11-30 21:43:02

aburrida

Głowa do góry. Jeżeli teraz nie jestes z nikim związana- nie załamuj się. Przyjdzie czas, że znajdzie sie Twoja połówka. Na pewno rycerz na białym koniu gna do Ciebie.
Bądź cierpliwa

Dzięki, ale nie w głowie mi to wink nie chcę się nigdy z nikim wiązać. To jest świadoma decyzja, i utwierdzam się w niej coraz bardziej....

Z wyglądem jest coraz lepiej smile moja waga się utrzymuje - efektu yoyo nie było dotąd a więc już  nie bedzie smile
Dbam o siebie , o cerę , zaczęłam się malować - teraz maluję się już codzinnie. Tzn- tylko oczy, bo do fluidów nie mam zaufania i nie lubię ich , nie podobają mi się na twarzach dziewczyn, mam wyregulowane brwi i w miarę ładne paznokcie (jak na moje możliwosci - męskie dłonie). Ust też nie maluję i chyba nie bedę ale trochę szkoda bo są strasznie blade...no nic to akurat nie jest największy problem smile

Ostatnio edytowany przez aburrida (2009-11-30 21:44:18)

#25 2010-01-14 23:32:22

aburrida

dziewczyny,

proszę, pomóżcie mi ! sad

nie radzę sobie z twarzą- proszę nie piszcie mi już o sposobach na trądzik czy na ładne włosy bo to jest drugorzędna sprawa... najwazniejszy jest aspekt psychiczno-społeczny.

Nie mogę czekać do momentu aż wreszcie przestanę wstydzić się twarzy bo ten moment albo w ogóle nie nadejdzie ,albo nadejdzie jak będę miała ~30 lat i wtedy wszystko co najlepsze będzie już ZA MNĄ !!! sad((

nie chcę do tego dopuścić...chociaż już dopuściłam hmm nie chcę tego kontynuować.

Mam konkretne marzenie: żyć zwracając uwagę tylko na to co ode mnie zależne;

-jaka jestem (sympatyczna/pomocna/ pracowita/systematyczna ?- to są cechy o kórych JA decyduję)
-co mówię
-co robię

Nie wiem jak mam się  uwolnić...... inaczej zwariuję ..już teraz kompleksy wywiodły mnie na manowce sad nie żyję w społeczeństwie w ogóle (tzn. nie utrzymuję żadnych relacji . Dlaczego? "bo morda..." )

sad

Ostatnio edytowany przez aburrida (2010-01-14 23:34:45)

Stopka forum