Mam problem ponieważ zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne i wydaje mi sie że w złym czasie przyjełam tą pierwszą.Wczoraj dostałam brązowego plamienia i byłam pewna że zaraz pojawi sie prawdziwa krew i zażyłam pierwszą tabletke anty.niestety dziś też tylko plamie na brązowo a krwi zero,wzięłam drugą ale nie wiem czy dobrze robie.Nie wiem czy brać nadal tabletki czy po prostu w momencie jak pojawi sie prawdziwe krwawienie wziąść pierwsza tabletke z nowego blistra.prosze o rade
Tabletek anty nie bierze sie jak jest plamienie czy okres tylko jak go nie ma!!! Po to jest przerwa w braniu tabletek zeby przyszedl okres, idz do lekarza albo do farmaceutki zeby Ci wyjsnili jak sie stosuje te tabletki.
Źle zaczęłaś, pierwszą tabletkę bierze się w pierwszym dniu cyklu. Bierz je normalnie o tej samej porze, ale przez 7 dni zabezpieczaj się prezerwatywą.
hej . mam pytanie, 29 dni temu zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne (VIXPO) w 27 dniu przyjmowania ( w tedy juz biale ) dostalam okres ok 10. a tabletki przyjmowalam o 8 a bylam przekonana ze w dniu rozpoczeca okresu musze zaczac brac kolejne opakowanie i wzielam tabletke z nowego opakowania a ostatniej bialej nie wzielam. i mam pytanie czy jestem dalej chroniona przed ciaza i czy dalej mam je stosowac jak wczesniej ?
Tabletek anty nie bierze sie jak jest plamienie czy okres tylko jak go nie ma!!! Po to jest przerwa w braniu tabletek zeby przyszedl okres, idz do lekarza albo do farmaceutki zeby Ci wyjsnili jak sie stosuje te tabletki.
Pierwszą pigułkę najlepiej przyjąć pierwszego dnia cyklu, czyli pierwszego dnia okresu - więc, jeśli się nie orientujesz w temacie, to się nie wypowiadaj.
Oczywiście nie ma tragedii, jeśli się weźmie innego dnia, aczkolwiek pierwszy tydzień należy się dodatkowo zabezpieczać.
napoczatku brania tabletek moga byc krwawienia i plamienia,pozniej wszystko sie unormuje,bierz najlepiej ciagle o stalej porze..