Wzrost - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Wzrost

Witam smile

Jestem wysoką kobietą, podoba mi się niższy facet ode mnie (około 5-10 cm). Myślicie, że to może być dla niego problem, że jestem od niego wyższa? Czy mój wzrost może być dla niego mało atrakcyjny i czy może sprawić, że to mnie 'zdyskwalifikuje' ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wzrost

Dla poważnych ludzi coś takiego nie może stanowić problemu. A jeśli dla niego stanowi to szkoda Twojego cennego czasu:) Poza tym niektórzy faceci to chyba nawet lubią być "niańczeni" przez wyższą kobietę bo czują przy takowej, że twardo stąpa po ziemi i wyprowadzi ich z każdej trudnej sytuacji. Bywają takie pary gdzie kobieta waży ze 120kg bo się powiedzmy po ciąży roztyła i jej 70kilowy facet nadal z nią jest i jest mu dobrze to czemu taki drobiazg mniej istotny jak wzrost miałby komuś przeszkadzać. A komentarzami wszystkich wkoło to nie ma co się przejmować bo takowe były są i zawsze będą bo zawistnych nie brakuje:)

3

wszystko zalezy od człowieka, jeśli on ma niską samoocenę to dominująca wzrostem kobieta może to pogłębić

4

Tak naprawdę wzrost nie powinien być problemem, ale wszystko zależy od was samych. Zawsze warto spróbować wink

5 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-03-02 22:01:31)

Znudzony troll (ew. frustrat). Obu wersji nie chcemy. Mod. Vinnga

6

Absolutnie nie powinno mu to przeszkadzać! Ja mam 176 i czasami podrywają mnie niżsi hahaha smile Tylko po co Ci niższy facet i ile masz wzrostu? Tak z ciekawości... Bo jak Ty masz 175 a on 165 to na bank nie będzie mu przeszkadzać smile

7 Ostatnio edytowany przez Leila01 (2015-03-03 08:24:18)

rosario91 napisał/a:

Dla poważnych ludzi coś takiego nie może stanowić problemu. A jeśli dla niego stanowi to szkoda Twojego cennego czasu:) Poza tym niektórzy faceci to chyba nawet lubią być "niańczeni" przez wyższą kobietę bo czują przy takowej, że twardo stąpa po ziemi i wyprowadzi ich z każdej trudnej sytuacji. Bywają takie pary gdzie kobieta waży ze 120kg bo się powiedzmy po ciąży roztyła i jej 70kilowy facet nadal z nią jest i jest mu dobrze to czemu taki drobiazg mniej istotny jak wzrost miałby komuś przeszkadzać. A komentarzami wszystkich wkoło to nie ma co się przejmować bo takowe były są i zawsze będą bo zawistnych nie brakuje:)

Mój mąż jest jakieś 10cm niższy ode mnie /to ja jestem bardzo wysoka/ i zdecydowanie nie chciałby być niańczony smile
Nie przesadzajmy smile Dobraliśmy się pod względem charakterów i w życiu nie zamieniłabym go na faceta mojego wzrostu bądź wyższego bo tak"ładniej" to wygląda smile
Poza tym każdy jest inny. Jednemu przeszkadza wzrost, drugiemu waga, trzeciemu podobają się zielone oczy, czwarty nie znosi dużych piersi, piąty to wszystko ma w nosie.

Autorko, nie znamy obiektu Twoich zainteresowań, wróżbitami nie jesteśmy więc nici z jasnowidzenia.

8

carmelowl napisał/a:

Witam smile

Jestem wysoką kobietą, podoba mi się niższy facet ode mnie (około 5-10 cm). Myślicie, że to może być dla niego problem, że jestem od niego wyższa? Czy mój wzrost może być dla niego mało atrakcyjny i czy może sprawić, że to mnie 'zdyskwalifikuje' ?

Myślę, że gdyby znał to forum to by założył temat: "podoba mi się super dziewczyna, ale jest 5-10cm wyższa ode mnie. Myślicie, że mogę mieć jakieś szanse? Czy mój niski wzrost przekreśla mnie na starcie?"

Stereotypowo się utarło, że kobiety wolą wyższych facetów. Jeśli Tobie nie przeszkadza to, że jesteś od niego wyższa - jemu najprawdopodobniej nie będzie to przeszkadzało zupełnie.

9

Elissa89 napisał/a:

Absolutnie nie powinno mu to przeszkadzać! Ja mam 176 i czasami podrywają mnie niżsi hahaha smile Tylko po co Ci niższy facet i ile masz wzrostu? Tak z ciekawości... Bo jak Ty masz 175 a on 165 to na bank nie będzie mu przeszkadzać smile

mam 182cm, on 1,75 m smile

10

Ja mam 178, partner 164 cm wzrostu. Zanim pierwszy raz go zobaczyłam wiedziałam, że jest niższy. On wiedział, że ja jestem wysoka. Nie przeszkadza nam to. Nie zwracamy na tę różnicę uwagi. Myślę, że ludzie w sklepach i na ulicy się gapią, ale nie zauważam tego. Brak tolerancji to ich problem, nie mój.
Dogadujemy się świetnie, jest nam dobrze w każdej sferze życia. Mamy podobne zainteresowania, wspólne pasje, sposób myślenia i wrażliwość. Łączy nas sporo. Mój wzrost nigdy mnie nie dyskwalifikował w jego oczach - i odwrotnie.
Znam sporo par, myślę, że ok. 10, w których jest taka albo i większa różnica. I te pary funkcjonują razem od lat, są po ślubach, mają dzieci, domy, psy, koty i kredyty.

Mój były mąż był ode mnie niższy, nie pamiętam o ile, jakieś 5-6 cm. Mój pierwszy chłopak tak samo. Nie robię z tego powodu tragedii ani powodu do wstydu.
A pytania typu "po co ci niższy facet?" uważam za idiotyczne. A po co ci brunet? Po co ci prawnik? Po co ci rudy? Po co ci gruby? Głupota i tyle.

11

Pewnie od paru osób, poczytam sobie co nieco..., ale tak i tak napiszę...
Nie wiem czemu, ale dla mnie wzrost mam ogromne znaczenie, wiem dziwnie to brzmi, ale niestety tak jest.
Każdy z nas ma jakieś tam wyobrażenie, jak "ten jedyny" , "ta jedyna" ma wyglądać i u mnie jednym z najważniejszych kryteriów(oczywiście jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny) jest wzrost.
Czasami tak myślę, że może to tylko takie moje wygórowane kryterium, które nijak się będzie miało, jak tak prawdziwie zakocham się i nie będzie dla mnie istotne czy będzie facet niższy czy też wyższy.

Carmelow jeżeli facet Ci się podoba to nie zważaj na jego wzrost tylko działaj. Powodzenia!:)

12

Krejzolka82 napisał/a:

Każdy z nas ma jakieś tam wyobrażenie, jak "ten jedyny" , "ta jedyna" ma wyglądać

Każdy ma, a potem....życie to zmienia wink

13

luc napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

Każdy z nas ma jakieś tam wyobrażenie, jak "ten jedyny" , "ta jedyna" ma wyglądać

Każdy ma, a potem....życie to zmienia wink

Zgadzam się z Tobą w 100 %.

Tylko, że ja kurcze patrzę na wzrost i to jest przerąbane...

14

Krejzolka82 napisał/a:

Tylko, że ja kurcze patrzę na wzrost i to jest przerąbane...

Jeśli tylko na wzrost, to faktycznie przerąbane wink

15

Nie, no aż taka pusta to nie jestem:)
Mi chodzi o wygląd zewnętrzny... .
Wiem, że to może jest dziwne, ale taka jestem., facet musi być wyższy ode mnie.

16

Dziękuje Wam bardzo za te słowa otuchy smile

17

Myślę, że jest wiele facetów, którym podobają się wyższe kobiety. Długie nogi, te sprawy ich niesamowicie kręcą, więc uważam, że jeśli Ty też mu się podobasz, to nie stanowi to zadnego problemu

18 Ostatnio edytowany przez Magda225 (2015-03-11 11:26:09)

Spotykam mnóstwo par, w których dziewczyna jest wyższa od faceta, więc chyba nie dla wszystkich Panów jest to problem i powód do kompleksów wink

19

A mi się nawet wydaję, że bardzo często niższym mężczyznom podobają się wysokie kobiety smile Widziałam już sporo takich par i sądzę, że nie jest to nic rażącego dla otoczenia, a jeśli facet nie ma kompleksów na punkcie swojego wzrostu to nie będzie miał też problemy, by sie z Tobą spotykac.

Mam w swoim otoczeniu taką parę: facet jest sporo niższy od swojej już żony do tego ona uwielbia szpilki i nie odmawia sobie ich noszenia, nawet kiedy wybierają się gdzieś razem, więc nie ma reguły, ważne żebyście wy się dobrze razem czuli,a jak widac jest to możliwe smile

20

Ja mam 181 cm wzrostu. Mialam 3 partnerów, zaden nie był odemnie wyzszy lub choc rowny. Narzeczony ma okolo 176/8. I nigdy nie było to problemem smile

21

Jak to jest, że tutaj siedzi dużo kobiet, dla których cechy zewnętrzne, na które człowiek nie ma wpływu, nie stanowią wielkiego problemu? Kafeteria, vitalia, vinted - wszędzie tam znajdzie się masa jaskiniowych dziewczyn, które chcą poczuć się kruszynkami (nawet jak same są wielkie - nie mam na myśli wyłącznie wzrostu - co jest desperacką próbą zakrzyczenia rzeczywistości, bowiem nigdy nie będą filigranowe). Dziwne smile

Autorko, niscy faceci często szaleją za wysokimi kobietami. Sam jestem kurduplem (173) i wysokie (przyjmijmy że 170+) są dla mnie z automatu seksowne. Nie mam problemu obcować z wyższymi dziewczynami (nawet znacznie). Inna sprawa, że noszę cuban heels 5 cm i wewnątrz wkładki podwyższające, w związku z czym wyglądam na 183 cm, ale wynika to raczej z faktu, że nie cierpię czuć się mały przy wysokich facetach. W przypadku kobiet tego problemu nie mam.

22

Faceci uwielbiają wyższe od siebie kobiety zwłaszcza ci sami będący poniżej 175 cm.Jest to dla nich oznaka męskości,duma,że udało im się poderwać wyższą na przekór obowiązującym schematom,stereotypom,biologii.

23

Polik200 napisał/a:

Faceci uwielbiają wyższe od siebie kobiety zwłaszcza ci sami będący poniżej 175 cm.Jest to dla nich oznaka męskości,duma,że udało im się poderwać wyższą na przekór obowiązującym schematom,stereotypom,biologii.

Ja akurat z takich jestem (168) air maxy plus wkładka (175) i tak szczerzę powiedziawszy dziwnie się czuję w obecności wyższych kobiet wink moja ostatnia dziewczyna miała 174, ale to nie była aż tak znaczącą różnica dla mnie żeby się nią nie zainteresować, poza tym wyglądała jak aniołek wink więc jak bym nie spróbował to do dziś bym żałował wink suma summarum jeśli chodzi o mnie i o moją partnerkę  nie chciałbym żeby była wyższa ode mnie o więcej niż te 5-6 centów wink ale w życiu nigdy nic nie wiadomo wink

24 Ostatnio edytowany przez Enii (2015-05-07 14:34:20)

Krejzolka82 napisał/a:

Pewnie od paru osób, poczytam sobie co nieco..., ale tak i tak napiszę...
Nie wiem czemu, ale dla mnie wzrost mam ogromne znaczenie, wiem dziwnie to brzmi, ale niestety tak jest.
Każdy z nas ma jakieś tam wyobrażenie, jak "ten jedyny" , "ta jedyna" ma wyglądać i u mnie jednym z najważniejszych kryteriów(oczywiście jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny) jest wzrost.
Czasami tak myślę, że może to tylko takie moje wygórowane kryterium, które nijak się będzie miało, jak tak prawdziwie zakocham się i nie będzie dla mnie istotne czy będzie facet niższy czy też wyższy.

Carmelow jeżeli facet Ci się podoba to nie zważaj na jego wzrost tylko działaj. Powodzenia!:)

Mam bardzo podobnie! big_smile
Sama mam trochę ponad 170 cm i nie wyobrażam sobie żeby mężczyzna był niższy.
Lubię jak mnie obejmuje i czuć, że ma mnie w ramionach a nie odwrotnie tongue

25

Enii napisał/a:

Mam bardzo podobnie! big_smile
Sama mam trochę ponad 170 cm i nie wyobrażam sobie żeby mężczyzna był niższy.
Lubię jak mnie obejmuje i czuć, że ma mnie w ramionach a nie odwrotnie tongue

Bo każda kobieta lubi się czuć i być traktowana jak małe dziecko, a nie na odwrót.

26

Carmelow, i jak tam? Zaczepiłaś Kolegę?

27

Jaskiniowych bab ciag dalszy...

28

Ja jestem wyzsza o jakiś 1 cm smile ogólnie jestesmy na równi. Dla mnie to żaden problem a wspomne ze czesto chodze w butach na obcasie i jestem w tedy wyzsza i to widać. Mi to nie przeszkadza i mojemu również to nie przeszkadza.

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024