Aby nie myśleć o mężu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Aby nie myśleć o mężu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Aby nie myśleć o mężu.

Jak to jest i na czym polega, powiedzcie mi proszę.
Męża nie kocham - już od dawna. Mogę nawet powiedzieć, że go nie lubię. Jedynym uczuciem, którm go darzę jest irytacja. Irytuje mnie sam jego widok, nie mówiąc już o zachowaniu.
Pomimo tego ciagle jest w moich myślach. Zamiast skupić się na czymś lub kimś innym myślę o naszych relacjach. W sumie niby pogodziłam już się z tym,że jest człowiekiem oschłym, gburem, egoistą. Osobą, na której nie można polegać, nie można licyć na jej wsparcie. Już przez niego nie płaczę - pod tym względem już się wypaliłam. Ale ciągle o nim myślę- o jego zachowaniach. Cały czas analizuję również swoje zachowania - co zrobię, co mu powiem, jak zareaguję. Gdy mnie wkurzy zdarza się, że odreagowuję na dzieciach - wiem, że to złe. Przeważnie się zreflektuję, ale o te 5 min. za późno.
Dlaczego ciągle o nim myślę? Dlatego, że dokonałam złego wyboru?, że poniosłam porażkę?,że ktoś mnie olewa?,że ?????. Już sama nie wiem że co, że dlaczego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Aby nie myśleć o mężu.

A dlatego, że to mezczyzna w ktorym iles lat temu sie zakochalas, pokochalas i swiata poza nim nie widzialas. Czas nas zmienia, sytuacje nas zmieniaja, doswiadczenia zyciowe nas zmieniaja. Problem polega na tym aby zadac sobie pytanie: jak ja sie czuje w takim zwiazku?

3

Marikama a może ty jednak go kochasz?

4

Nie, zdecydowanie nie żywię już do niego tego uczucia. Wygasło dawno temu.
Ja jestem po prostu osobą, która strasznie wszystko przeżywa i analizuje. I nie mogę się chyba pogodzić z tym, że nasz związek wygląda właśnie tak a nie inaczej. Że związałam się z facetem, który nie rozumie mnie, a ja nie rozumiem jego zachowania i jego podejścia do życia.
Szkoda mi tylko przy tym wszystkim dzieci. Nie dane jest im niestety wychowywać się w ciepłej, wesołej atmosferze i kochającej się rodzinie.

5

f   
f

6

Kurde jak w zyciu moze sie poukladac, myslisz o nim to normalne bo zyjesz z nim i spedziłas duuuzo czasu, ale pomysl co chcesz zrobic z przyszłym zyciem jestes w kwiecie wieku i los nalezy do Ciebie!

7 Ostatnio edytowany przez Miriam (2011-03-06 21:55:07)

Marikama  jakby nie było spędziłaś z tym człowiekiem kawał czasu i chociażby dlatego (mimo iż uczucie się w Tobie wypaliło) nadal o Nim myślisz i tak już będzie zawsze. Jego cząstka już na zawsze pozostanie w Tobie niezależnie od tego co się między Wami wydarzy.
Nie trzeba kogoś kochać, żeby się o niego zwyczajnie, po ludzku martwić.
Dlatego zawsze będzie Cię obchodzić to, co się z tym człowiekiem stanie. Trzeba być naprawdę bez sumienia, żeby się nad tym nie zastanawiać.

8

Miriam zgadzam sie z Toba.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Aby nie myśleć o mężu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024