Jak zarabiać żeby w miarę dobrze żyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak zarabiać żeby w miarę dobrze żyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Jak zarabiać żeby w miarę dobrze żyć?

Hej ostatnio dużo czytałam o zarobkach polaków i o tym jak mieszkają niektórzy uważają, że 3000 na rodzinę 2 osobową czasem 3 osobową wystarczy w zupełności a i odłożyć się da, a niektórzy, że na rodzinę 3 osobową najlepiej mieć 10-15 tyś.

A Wy Kochane jak uważacie ile zarabiacie i Wasi partnerzy? Wiążecie koniec z końcem? Da się coś odłożyć, czy jednak każdy wydatek musicie liczyć? Jaki macie dzienny limit?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Azaliż (2015-01-17 20:49:48)

Odp: Jak zarabiać żeby w miarę dobrze żyć?

Moim zdaniem 4k zł na osobę miesięcznie pozwala żyć na przyzwoitym poziomie. Jeśli w grę wchodzą dzieci - studnia bez dna wink

3

Zarabimy bardzo różnie, bo to zależy od wielu czynników. Czy 4 tys. zł wystarczją. Wszystko zależy od wielu czynników, czy np. masz kredyt itp.

4

Azaliż napisał/a:

Moim zdaniem 4k zł na osobę miesięcznie pozwala żyć na przyzwoitym poziomie. Jeśli w grę wchodzą dzieci - studnia bez dna wink

4 tyśki na osobę? o.O
Mi by to w miarę wystarczyło na dwie osoby i wynajmowanie mieszkania big_smile Może bez wakacji na Ibizie smile ale żyć by się dało.
FAKT dzieci to studnia bez dna big_smile

5

Jak Lily napisała, zależy od sytuacji w jakiej jesteś. Mając kredyty, zadłużoną firmę i kłopoty zdrowotne, to nawet pensja prezesa Orlenu będzie niewystarczająca. Potrzeby warunkują minimalne wynagrodzenie smile

6

U nas idzie ok 4 tysięcy miesięcznie przy 2 dzieci i opłatach,nie mamy kredytów,odkłada się sporo

7

Nie no oczywiście wtedy z życiem kiepsko. Ale założyłam ten temat żeby poznać Wasze opinie itp.
Bo jak czytałam, że  na osobę najlepiej mieć 10 tyś. i to i tak bez szaleństw jest to sie przeraziłam i nie wiem co Ci ludzie z pieniędzmi robią... bo na die osoby to jest 20 tyś. nawet rata za mieszkanie niech bd 2000 tyś. i po opłatach itp to full zostaje..

8

lena812 napisał/a:

U nas idzie ok 4 tysięcy miesięcznie przy 2 dzieci i opłatach,nie mamy kredytów,odkłada się sporo

Przy dwójce dzieciaczków? To ładnie smile ale pewnie mieszkanko macie taniutkie co? wink

9

Znam pana, który wydawał 4 tysiące miesięcznie na jedzenie, dla 3 osobowej rodziny...

10

@namibia: pieniędzy nigdy dość. Świat oferuje tyyyle możliwości, nic tylko wydawać.

11

Azaliż napisał/a:

@namibia: pieniędzy nigdy dość. Świat oferuje tyyyle możliwości, nic tylko wydawać.

Niie no pewnie ale wkurza mnie jak piszą o tych 10 tyś ze i tak to mało.... i zastanawiają sie jak można życ np za 3-4 tyś z dziećmi...
Można! Nawet za 2-2,5 tyś się da, znam takie rodzinki i świetnie dają sobie rade.

12

namibiia napisał/a:
lena812 napisał/a:

Przy dwójce dzieciaczków? To ładnie smile ale pewnie mieszkanko macie taniutkie co? wink

wiesz zalezy gdzie się mieszka,my na wsi mieszkamy
stałe opłaty co 4 miesiąc to ok 600 zł

13

lena812 napisał/a:
namibiia napisał/a:
lena812 napisał/a:

wiesz zalezy gdzie się mieszka,my na wsi mieszkamy
stałe opłaty co 4 miesiąc to ok 600 zł

Aaaa no to pewnie też bym chciała tak mieszkać big_smile

14

namibiia napisał/a:

Niie no pewnie ale wkurza mnie jak piszą o tych 10 tyś ze i tak to mało.... i zastanawiają sie jak można życ np za 3-4 tyś z dziećmi...

Może codziennie dzieciakom kupują nowy komplet odzieży od YSL czy Jacobsa, po dniu noszenie zamiast prać, wyrzucają? tongue

15

Azaliż napisał/a:
namibiia napisał/a:

Może codziennie dzieciakom kupują nowy komplet odzieży od YSL czy Jacobsa, po dniu noszenie zamiast prać, wyrzucają? tongue

Nie wiem, może naprawdę tak robią co jest przerażające. A później dzieci taaakie rozpieszczone.. I niczemu winne..

16

dla mnie 4 ty.s na cztery osoby  to już dobrze.

17

niki71 napisał/a:

dla mnie 4 ty.s na cztery osoby  to już dobrze.

Pewnie, że dobrze zależy jeszcze czy się wynajmuje czy nie czy jest kredyt. Ale spokojnie da się przeżyć za tą sumę smile

18

Nie ma na to odpowiedzi, wszystko zależy od miejsca (miasto, jeśli tak to jakie, czy też wieś), dom czy mieszkanie, kredyt czy nie, firma czy nie... No i co to znaczy dobrze - moja kolezanka zarabiając 1800 wynajmowała pokoj i twierdziła, ze jest OK, bo nawet jej 200 zł zostaje, z kolei inna stwierdziła, że musi zmienić mieszkanie, bo "przecież nie będzie się całe zycie na 100 m2 gnieździć"...

19

Wszystko zależy od stylu życia i przyzwyczajeń. Jedna osoba wydaj 20zł na śniadanie dla siebie, inna za 20zl zrobi 3 posiłki dla 3 osób.
Jak się żyje rozsądnie to 2000 na osobę to jest bardzo dużo i wystarczy na wszystkie opłaty i na godne życie, a jak się szasta pieniędzmi to każda kwota będzie mała.

20

Dołączę do głosów poprzedników, że to zależy od wielu czynników ile potrzeba na życie.
Wieś czy  miasto, dojazdy czy nie, kredyty, wielkość mieszkania, ilość i wiek dzieci, koszty utrzymania mieszkania, sposób spędzania wolnego czau i dziesiątki innych.
Jeden  sporo zaoszczędzi, odłoży  mając 1000 zł na osobę, innemu zabraknie mając znacznie więcej.

21

Zalezy co kto uwaza za dobry poziom... niektore rodziny maja po 200-300 zl na osobe i sie ciesza ze maja tyle a inni zyja po 1000 i im malo.

22

Ja swego czasu miałam około 3000 zł miesięcznie w tym 2 dzieci jedno na studiach drugie w gimnazjum mieszkam w bloku sam czynsz wtedy 650 + woda itd. i jakoś trzeba było ogarniać (teraz dzieci dorosłe) gdybym miała 4 tysiące na osobę to tym żyła jak królowa
Wszystko zależ od stylu i szacunku do pieniądza, a ten dziś jest a jutro może go zabraknąć i co wtedy?????

23

Moze was to zdziwi ale ja zyje za niecale 8 stowek. Dodam ze studiuje i mieszkam w akademiku (akademik wynosi ponad 300zl) i udaje mi sie odlozyc... oczywscie nie robie drogich zakupow, nie pale papierosow, nie latam po klubach

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Jak zarabiać żeby w miarę dobrze żyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024