30 latek, co zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 30 latek, co zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: 30 latek, co zrobić?

Jestem już dosyć stary, 30 lat i głupio się przyznać, ale 0 kontaktu z kobietami, mimo, że o nie zabiegałem. Zdaję sobie sprawę, że skoro mi przez tyle lat nie udało się żadnej zainteresować to problem tkwi we mnie, ale chcę zmienić taki stan rzeczy.

Przede wszystkim to co może razić najbardziej, brak doświadczenia/bycie prawiczkiem w wieku 30 lat. Zdaję sobie sprawę, że słabo to wygląda i gdybym mógł cofnąć się o te parę lat dokonywałbym innych decyzji i być może teraz byłbym już z dziewczyną.

Atrakcyjność fizyczna, ważna sprawa, bo każda chce fajnego, ale i przystojnego faceta. Tutaj myślę, że źle nie jest, bo staram się dbać o siebie, chociaż predyspozycji do bycia ładnym z natury nie mam. Jestem zwyczajnie zadbany. No ale gusta są różne ważne, żeby się spodobać dziewczynie z którą chciałbym być na dłużej.

Atrakcyjność psychiczna, tu chyba gorzej i leży źródło mojej porażki. Ciężko jest dla mnie rozmawiać z kobietą, analizuję co myśli, jak to odbierze. W szczególności, że mam tyle lat i się spotykam z różną reakcją na to, że jestem wolny. Nie wiem też jak powiedzieć, że przez tyle lat byłem ciapą życiową i od 15 roku życia (przypuśmy, że od tego roku interesują się chłopcy dziewczynami, chociaż jest zdecydowanie wcześniej pewnie), to przez 15 lat nie zainteresowałem nikogo i nie udało mi się stworzyć związku, robiłem to co robi każdy singiel czyli rozwijanie zainteresowań, spotykanie się ze znajomymi, praca, a życie uczuciowe pustka...

Myślę, że czeka mnie bycie singlem już do końca moich dni, co nie jest najgorszym scenariuszem, ale dobrze by było w końcu kogoś zainteresować. Jakieś wskazówki co mogę dobrego dla siebie zrobić, żeby zmienić stan rzeczy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 30 latek, co zrobić?

Powiem ci cos w tajemnicy....

...istnieja rowniez 30-letnie dziewice.

3

Jakoś nie dostrzegam byś narzekał na bycie singlem. Żalisz się na dziewictwo. Może to pierwsze jakoś wpływa na drugie? Co sądzisz?

4

Iceni napisał/a:

poproszę namiary na priv!

5

pitagoras napisał/a:
Iceni napisał/a:

Generalnie nie dla psa kiełbasa.

6

Lily89 napisał/a:
pitagoras napisał/a:
Iceni napisał/a:

Generalnie nie dla psa kiełbasa.

To już raczej kabanos...

7 Ostatnio edytowany przez marek_romek (2014-11-20 16:54:06)

Pytasz co robić. To zależy do czego kobieta jest Ci potrzebna. Ja bym z tego uczynił atut, skoro przez 30 lat nic się takiego nie wydarzyło, to co masz do stracenia? Nie można mieć przecież -1 dziewczyny big_smile
Tak jak zacząłem, ja bym rozpoczął od sprecyzowania czego oczekujesz od drugiej osoby. Bo jeśli zabawy, to szczerze, ale nic tylko łapać byka za rogi big_smile

Jeśli oczekujesz czegoś poważnego to zacznij od pracy nad sobą samym (tak wiem, banały ale taka jest prawda). Z tego co piszesz masz znajomych, pracę i zainteresowania, ale jakbyś naprawdę zył na 100% to nie zakładałbyś takich wątków, więc na pewno musisz jeszcze dużo pracować. Nad głową.

Mam takiego kumpla, który 29 lat, ma całkiem dobrą pracę (jest informatykiem), żyje sobie bardzo spokojnie - zabawa, znajomi, wyjazdy rozgrywki, imprezki. Cały czas słyszę jaki to on nieszczęśliwy, bo chce żeby ktoś go pokochał. To, że jest totalną życiową niezdarą (nie miszajamy w to pracy ani zarobków), jest mega-marudą, egoistą i niestety hipokrytą (mimo wszystko to kumpel i go bardzo lubię i szanuję) już niestety nie widzi. Mam nadzieję, że się w ten obraz nie wpisujesz.

8

Może po prostu musisz wyjść z domu? smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 30 latek, co zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024