Pałac Kultury i Nauki - czyli właściwie co? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Pałac Kultury i Nauki - czyli właściwie co?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Pałac Kultury i Nauki - czyli właściwie co?

Przeczytałam taką oto informację: "Z radością informujemy, że jeden z najbardziej rozpoznawalnych budynków stolicy - Pałac Kultury i Nauki w Warszawie otwiera się na zwiedzających!" (źródło: warszawa.gdzieco.pl)
Nie mieszkam w Warszawie, nie wiem, jak obecnie wygląda "życie" słynnego Pałacu Kultury, ale program, który szumnie zaoferowano (kilkanaście sal i taras widokowy, ogółem 70 min.zwiedzania za 25-30Zł) brzmi dość....zabawnie.

Co o tym sądzicie? I czy w Pałacu Kultury jest jakaś....kultura?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pałac Kultury i Nauki - czyli właściwie co?

Kiedys byla. Byly muzea, odbywaly sie koncerty, byly organizowane kursy (ja chodzilam na taniec towarzyski), spotkania itp. Teraz? Nie wiem.
Moze wratto zobaczyc Wawe z lotu ptaka i sale Kongresowa, co wiecej?

3

Wiele się nie zmieniło.
Są NA PEWNO teatry, sale kinowe i muzea. Bywają wystawy i ekspozycje. W sali Kongresowej byłam na balecie zeszłego roku... Targi edukacyjne jakoś tak ze 2 razy do roku smile
Ale ja mało "bywam" wink sama jestem ciekawa co tam jeszcze się dzieje bo ludzie płyną strumieniem dzień w dzień big_smile

W PKiN-ie odbywają się czasami różne targi, spotkania, koncerty. Jest kino i teatr. Słynny taras widokowy. Pałac ma swoją specyfikę. Fajnie w nim czuć ducha PRL-u i można sobie wyobrazić jak chora była słusznie miniona epoka wink Poza tym Pałac jest też źródłem kilku urban legend wink Ciekawe miejsce moim zdaniem

5

No, ale żeby kupować bilety by zwiedzać puste sale?........

6 Ostatnio edytowany przez Excop (2014-11-18 12:13:15)

Z wnętrz tego budynku znam jedynie (i to z telewizji) Salę Kongresową i windę z "Misia". Nigdy do środka nie wchodziłem, choć dość często bywałem swego czasu w Warszawie.
Za daleko mam do stolicy, by chciało mi się odpowiadać na takie zaproszenie.

7

Catwoman napisał/a:

No, ale żeby kupować bilety by zwiedzać puste sale?........

Tak jak Excop napisał, można zwiedzić windę z "Misia" lol . Z tego co pamiętam to takie ceny były za wejście na taras widokowy, myślę, że te sale dorzucono tak, by ciekawiej brzmiała oferta.

Jak by się nie patrzeć - to najwyższy budynek w W-wie.

Ciekawszy punkt widokowy, a jednocześnie najwyższy basen w Europie jest w InterContinetalu, po sąsiedzku.

8

Catwoman napisał/a:

Przeczytałam taką oto informację: "Z radością informujemy, że jeden z najbardziej rozpoznawalnych budynków stolicy - Pałac Kultury i Nauki w Warszawie otwiera się na zwiedzających!" (źródło: warszawa.gdzieco.pl)
Nie mieszkam w Warszawie, nie wiem, jak obecnie wygląda "życie" słynnego Pałacu Kultury, ale program, który szumnie zaoferowano (kilkanaście sal i taras widokowy, ogółem 70 min.zwiedzania za 25-30Zł) brzmi dość....zabawnie.

Co o tym sądzicie? I czy w Pałacu Kultury jest jakaś....kultura?

Ta... kinoteka i ostatnio festiwal słodyczy na ktrry nie dało się wejść tongue

9

3 dychy za widok z tarasu widokowego - OK, ale 40 zł za zwiedzanie podziemi (nowa atrakcja) to już przesada, zwłaszcza, że więcej jest więcej legend niż rzeczywistych ciekawostek.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Pałac Kultury i Nauki - czyli właściwie co?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024