22. - 24.10. w jednej z najpopularniejszych sieci kinowych w całej Polsce odbędzie się po raz kolejny Horror Festiwal. Wybiera się ktoś z Was?? Na jaki film czekacie? Ja się wybieram na cały festiwal. Liczę, iż będzie bardziej interesujący, niż w ub. roku - gdyż tamten był na dosyć niskim poziomie. Czytałam opisy tegorocznych filmów pokazowych - zapowiada się lepiej. 22.10.-prapremiera "Saw"VI. ![]()
2 2009-10-23 10:06:44 Ostatnio edytowany przez Celia (2009-10-23 10:07:06)
Hmm...wątki o serialach mają wzięcie, a o kinie niezależnym nie.
W każdym razie ja po pierwszym dniu festiwalu jestem bardzo zadowolona, chociaż "Saw" bez zaskakującego zakończenia. Za to wśród krótkometrażowych kilka na całkiem dobrym poziomie, ale było też "dziełko" twórców hiszpańskich, którzy chyba przy niezbyt trzeźwych i świadomych umysłach robili ten film.
Natomiast pierwszy pokaz festiwalowy "Diagnoza..." - świetny. ![]()
3 2009-10-23 10:09:49 Ostatnio edytowany przez Don Pedro (2009-10-23 10:10:13)
Ale powiedz czy bałaś się choć raz i miałaś dreszcze na plecach, a siedzący obok ludzie wyglądali złowieszczo?
Bo przecież skoro to Horror Festiwal to chyba takie emocje powinien wywoływać? ![]()
Pedro, jestem wielbicielką tego gatunku filmowego. Trochę się bałam podczas pierwszego filmu, napięcie itd. Natomiast największe dreszcze na plecach miałam, gdy słyszałam głos głównego bohatera "Saw" Jigsaw. ![]()
Jeśli chodzi o ludzi w kinie, to jak już się uciszyło sporo osób dookoła, najedli się (a właściwie naszeleścili czym popadło), powyłączali komóry, to było ok, ale przez pierwsze dwadzieścia minut myślałam, że za chwilę komuś dołożę.