Jak przestac nienawidzic, nie mscic sie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak przestac nienawidzic, nie mscic sie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak przestac nienawidzic, nie mscic sie ?

Gdy wiem ze ktos mnie oszukal,okazal sie falszywy ,a Ja bylem  uczciwy w stosunku do niego, wtedy pawa mnie mysl zeby zemscic sie na tej osobie strasznie ta osoba drazni mnie ,dziala mi na nerwy i jestem zly ze dalem nabrac sie takiej osobie .

Jak uniknac tego stanu zeby nie przychodzily mysli o zemscie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak przestac nienawidzic, nie mscic sie ?

Wytłumacz sobie, że nienawiść niszczy cię od środka, jest destrukcyjna tylko dla ciebie. Wiem, że wybaczyć jest trudno, ale postaraj się jakoś zrozumieć tę osobę. Ci którzy krzywdzą innych tak naprawdę nie cierpią samych siebie, nie potrafią kochać siebie i wszystkie negatywne przekonania o sobie samych przenoszą na innych ludzi zadając im ból. Ktoś, kto oszukuje, nie jest też uczciwy wobec siebie samego. Taką osobę najlepiej zostawić samej sobie, olać ją. Zemsta jej niczego nie nauczy. Zresztą ty nie chcesz jej uczyć uczciwości, tylko chcesz w ten sposób uspokoić swoje zranione ego. I ty i ona wyjdziecie na tym źle. Czyli innymi słowy - olewka i idź do przodu ze swoim życiem, a następnym razem nie ufaj tak do końca. Ty byłeś uczciwy, bo taki jesteś, to piękna cecha i bądź taki nadal w stosunku do wszystkich.

3 Ostatnio edytowany przez Stefanoo (2014-10-31 23:48:13)

Szczegolnie mam alergie chec zemsty  ,na osobach ktore udawaly milych znajomych podstepnych do swoich celow  ,a pozniej okazalo sie po czasie wyszlo  smile a Ja jeszcze potrafilem sie dla nich starac ,cos zalatwic a oni tak mnie zalatwili. I to nie jeden raz.

4

Stefanoo napisał/a:

Szczegolnie mam alergie chec zemsty  ,na osobach ktore udawaly milych znajomych podstepnych do swoich celow  ,a pozniej okazalo sie po czasie wyszlo  smile a Ja jeszcze potrafilem sie dla nich starac ,cos zalatwic a oni tak mnie zalatwili. I to nie jeden raz.

Zemsta nic nie da. Wyda jedynie, po krótkim czasie wątpliwej satysfakcji zatrute owoce, w postaci poczucia winy wobec samego siebie.
Bo mszcząc się, tak naprawdę upodobnisz się do tych ludzi. Wbrew samemu sobie.
A co, jeśli niektórych skutków zemsty nie da się niekiedy cofnąć?
Pozostaniesz z tym brzemieniem na zawsze.

Bądź bardziej asertywny, ale nie oceniaj wszystkich miarą tych ludzi.
Może nigdy się tego nie dowiesz, w jaki sposób, ale tacy i podobni do nich, wcześniej, czy później, dostana za swoje.

Pozdrawiam.

5 Ostatnio edytowany przez Stefanoo (2014-11-01 06:06:00)

Dobija mnie niszczy fakt ,ze dalem im sie nabrac .

Nie moge tego zniesc ,ze tak sobie ze mnie zadrwili podstepnie ,a ja jeszcze glupi staralem sie dla nich ,a z ich strony bylo to tylko przebiegle(w glebi duszy smiejac sie ze mnie) nie moge tego zniesc  niszczy mnie ten fakt.

6

Ale jeszcze nie raz i nie dwa ktoś cię oszuka, na kimś się zawiedziesz... I chcesz za każdym razem tak to przeżywać, jak teraz?

Piszesz, że to cię niszczy. Na twoje własne życzenie. Sam się nakręcasz, sam o tym myślisz. Twoja urażona duma cierpi. Nie ty, tylko twoje ego. Spróbuj przejść nad tym do porządku dziennego, przestać się wkręcać w nienawiść. Żyj swoim życiem, a tych ludzi po prostu olej. Każdy jest w stanie panować nad swoimi myślami, ty także. A uczucia to pochodne myśli. Zmień myślenie, przestań myśleć o zemście, to automatycznie w twoich emocjach zapanuje spokój. To jest bardzo proste smile.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak przestac nienawidzic, nie mscic sie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024