Zanika namiętność po 10 miesiacach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zanika namiętność po 10 miesiacach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Zanika namiętność po 10 miesiacach

Na samym wstępie zaznacze iz nie jestem kobieta a facetem wink

Jestem w zwiazku od stycznia na poczatku wszystko bylo pieknie i zajebiscie ale niestety z czasem dotykaja nas problemy (jak chyba kazdego ^^) mianowicie moja partnerka calkowicie stracila ochote na sex, nie wiem dlaczego, nie wiem co to spowodowalo ogolnie temat zagadka, gdy chce o tym pogadac troche się denerwuje i zbywa mnie argumentami typu, że zmienila zdanie co do tego po wizycie w kościele. Zanika tez namietnosc, kiedys calowalismy sie godzinami teraz hmm rzadko a nawet jeszcze rzadziej o ile w ogole jest takie okreslenie wink w moim mniemaniu calkowicie stracila zainteresowanie moim cialem, nie inicjuje zadnych pieszczot totalnie nic. Wszystko zaczynam ja i to szczerze mowiac rzadko kiedy jest na to chetna. Czuje sie jak zabawka, kiedy ona chce spoko ale kiedy juz ja chec to sa problemy.
Licze na pomoc z góry dziekuje wink

Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zanika namiętność po 10 miesiacach
Tymrazemtoniekobieta napisał/a:

Jestem w zwiazku od stycznia na poczatku wszystko bylo pieknie i zajebiscie ale niestety z czasem dotykaja nas problemy (jak chyba kazdego ^^) mianowicie moja partnerka calkowicie stracila ochote na sex, nie wiem dlaczego, nie wiem co to spowodowalo ogolnie temat zagadka, gdy chce o tym pogadac troche się denerwuje i zbywa mnie argumentami typu, że zmienila zdanie co do tego po wizycie w kościele. Zanika tez namietnosc, kiedys calowalismy sie godzinami teraz hmm rzadko a nawet jeszcze rzadziej o ile w ogole jest takie okreslenie wink w moim mniemaniu calkowicie stracila zainteresowanie moim cialem, nie inicjuje zadnych pieszczot totalnie nic. Wszystko zaczynam ja i to szczerze mowiac rzadko kiedy jest na to chetna. Czuje sie jak zabawka, kiedy ona chce spoko ale kiedy juz ja chec to sa problemy.

Pozdrawiam!

hahahhaha mam to samo:D ziomek wcześniej wręcz się na mnie rzucała a teraz zupełna zmiana. Kłótnie normalna rzecz ale za kobietą nie nadążysz nie powie ci dokładnie czemu co jak nawet gdybyś ją przywiązał i torturował piórkiem hahahaha:D może mieć wpływ te kłotnie, kłopoty rodzinne lub po prostu za dużo siebie dałeś w takim czasie i ją to po prostu znudziło albo jest ktoś 3 smile Pozdro mordo:)

3

A Ja przewrotnie zapytam.

Nie myślałeś, że to może być Twoja/Wasza wina ?

Kogoś trzeciego nie ma, wiem o tym i wiem też, że ona by mi to powiedziała sęk w tym, że ja nie dawalem tak dużo od sieie na samym poczatku owszem pozniej to sie zmienilo

Owszem myślałem ale pytałem jej o to zaprzeczyła wyraźnie a co do naszej winy hmm nie mam pojęcia ale wydaje mi się ze nie

5

Wizyta w kosciele ja tak odmieniła. To ona ma w sobie jakieś wyrzuty sumienia. Jest bardzo religijna?

6 Ostatnio edytowany przez Arius (2014-10-25 09:08:03)

Nie chodzi mi o kogoś trzeciego. Raczej o zachowania, które obniżają zainteresowanie kobiety. Może popełniłeś sporo błędów i teraz jest, tak jak jest

Edit

Wydaje ci się ze nie. Powiedz mi, czy wiesz jakie to są zachowania ?

7

Wiesz mam dwie rady na to:
1. Nie nalegaj, nie proś, nie skłaniaj, nie pytaj. W ogóle nie poruszaj tego tematu. Bo ona może czuje, że Tobie tylko na tym zależy. Ma prawo do takich uczuć. Ty musisz jej pokazać, że nie tylko jedno Ci w głowie. Ja też miałam podobne problemy i każda próba skłonienia mnie do tego kończyła się coraz gorzej. Miałam blokadę coraz większą i nie dało się tego w żaden sposób wytłumaczyć.
2. Odejdź od niej. Może ona po prostu wie, że Tobie bardziej zależy na niej niż jej na Tobie i stąd jej wątpliwości, ale szybko się obudzi jak będzie wiedziała, że może Cię stracić.

Jest religijna ale nie przesadnie, Arius możesz troche przyblizyc temat? Chetnie poslucham jakiejkolwiek rady

A co do Twojej myszeczka to jesli chodzi o pierwsza dokladnie tak robie, w ogole nie poruszam tego tematu licze ze sam sie jakos rozwiaze a co do drugiej hmm to moze byc dobre wink zastosuje

9

No ale to trochę dziwne, że nagle się taka religijna stała i nagle jej to przeszkadza.

10

-Spotykanie się za często (ponad 3 razy w tygodniu)

-Branie za pewnik drugiej osoby i bycie dla niej pewnikiem.

-Nadmierne okazywanie uczuć, to jest zbyt duża dostępność, nuda i przewidywalność

-Zazdrość, kontrolowanie kobiety, mówienie, z kim ma się spotykać i wypytywanie, co i z kim robiła. Brak poczucia bezpieczeństwa w związku, pokazujący słabość faceta, strach przed stratą i brak innych opcji w życiu.

-Przygniatanie dziewczyny odpowiedzialnością za swoje szczęście osobiste. Robienie ze spotkań z dziewczyną głównego celu swojego życia i obarczanie jej presją swoich uczuć poprzez ciągłe zapewnienia o miłości i oczekiwanie, że ona powie to samo.

-Nie mówienie nigdy ?nie?, zgadzanie się na wszystko, nie reagowanie na negatywne zachowania kobiety, co prowadzi do utraty szacunku wobec nas.

-Spotykanie się ciągle w te same dni i robienie tych samych rzeczy (zazwyczaj siedzenie w domu). Nie robienie dosłownie niczego nowego i nie chodzenie na żadne randki, w żadne nowe miejsca. Nuda i bolesna przewidywalność. W przypadku mieszkania ze sobą, zero spędzania czasu na randkach poza domem oraz zero wychodzenia z domu po pracy osobno, aby móc za sobą zatęsknić i mieć potem, o czym sobie opowiadać.

-Ciągły kontakt telefoniczny i smsowy. Telefon służy do umawiania spotkań a nie do opowiadania, co słychać, ponieważ przez to nie macie potem, o czym rozmawiać ze sobą na randce. Zbyt częsty, intensywny i przewidywalny kontakt połączony z zaniedbaniem przestrzeni między kobietą i mężczyzną, zaniedbaniem swoich znajomych i hobby to najczęstszy powód rozstań. Przestrzeń to klucz do długich związków.

-Brak jakiejkolwiek spontaniczności, romantyczności i nieprzewidywalności w postaci zaskakiwania kobiety raz na kilka tygodni poprzez niespodziewany upominek, wycieczkę, kartkę, kwiatek, cokolwiek, co jest dla niej znakiem, że o niej myślisz, doceniasz ją i się o nią starasz.
Z prezentami niestety można przegiąć. Facet którzy przynosili kobiecie kwiatek co tydzień, to otalne zabójstwo zarówno dla spontaniczności jak i dla własnego szacunku. Jakim cudem kobieta ma docenić Twoją obecność lub prezent, jeśli dokładnie wie, kiedy i jak często je otrzyma bez względu na swoje starania.

-Brak pozwalania kobiecie na inwestowanie w związek i staranie się o mężczyznę. One uwielbiają o nas dbać, starać się o gonić nas, ale 90% facetów nie daje kobietom do tego okazji. A wystarczy od czasu do czasu powiedzieć kobiecie, co ma dla nas zrobić, np. obiad lub masaż.

11

Tymrazemtoniekobieta napisał/a:

Pozdrawiam!

Znudziła się. A jeśli znudziła się, to znaczy, że jesteś mało atrakcyjny dla niej. Zmień to.

12

To nie sa problemy kazdego w sensi po 10 miesiacach, chyba za masz na mysli 10 lat. Sam odpowiedz sobie na pytanie jak chcesz zeby wygladalo Twoje zycie i ciesz sie ze to nie problem, ktory sie pojawil po slubie.

13

Jeżeli nie ma komunikacji w związku (asertywności) to raczej skłania do szybkiego rozpadu związku.

14

Dokładnie tak. Po 10-ciu miesiącach nie powinno być takich kłopotów jeśli się kogoś prawdziwie kocha. To nadal powinien być czas zbliżeń i chęć poznawania siebie bliżej. W tym momencie można eksperymentować w łóżku, próbować różnych rzeczy, ale z ogromną chęcią i ciekawością. Jeśli Cię odpycha i nie chce z Tobą zbliżeń to chyba chce zakończyć ten związek. Bo nie możesz się cały czas męczyć i powstrzymywać się od współżycia. Można tak zrobić raz, drugi, trzeci, aby dać kobiecie pewność, że nie tylko seks się liczy, ale na dłuższą metę to ogromnie męczy i burzy tą pewność siebie. Zaczyna robić się błędy i jest coraz większe oddalenie się. A można tego uniknąć i rozejść się w miarę pokojowo. Powiedz jej, że myślisz o rozstaniu, bo widzisz, że ona Cię odtrąca i męczy się przy Tobie, a Tobie też nie jest w tej sytuacji łatwo, bo nie wiesz jak to naprawić. Może wtedy Ci powie czego oczekuje od Ciebie i co o was myśli, jaki dla niej jest ten związek.

15 Ostatnio edytowany przez marios34 (2014-11-05 16:24:57)

Arius napisał/a:

-Spotykanie się za często (ponad 3 razy w tygodniu)

-Branie za pewnik drugiej osoby i bycie dla niej pewnikiem.

-Nadmierne okazywanie uczuć, to jest zbyt duża dostępność, nuda i przewidywalność

-Zazdrość, kontrolowanie kobiety, mówienie, z kim ma się spotykać i wypytywanie, co i z kim robiła. Brak poczucia bezpieczeństwa w związku, pokazujący słabość faceta, strach przed stratą i brak innych opcji w życiu.

-Przygniatanie dziewczyny odpowiedzialnością za swoje szczęście osobiste. Robienie ze spotkań z dziewczyną głównego celu swojego życia i obarczanie jej presją swoich uczuć poprzez ciągłe zapewnienia o miłości i oczekiwanie, że ona powie to samo.

-Nie mówienie nigdy ?nie?, zgadzanie się na wszystko, nie reagowanie na negatywne zachowania kobiety, co prowadzi do utraty szacunku wobec nas.

-Spotykanie się ciągle w te same dni i robienie tych samych rzeczy (zazwyczaj siedzenie w domu). Nie robienie dosłownie niczego nowego i nie chodzenie na żadne randki, w żadne nowe miejsca. Nuda i bolesna przewidywalność. W przypadku mieszkania ze sobą, zero spędzania czasu na randkach poza domem oraz zero wychodzenia z domu po pracy osobno, aby móc za sobą zatęsknić i mieć potem, o czym sobie opowiadać.

-Ciągły kontakt telefoniczny i smsowy. Telefon służy do umawiania spotkań a nie do opowiadania, co słychać, ponieważ przez to nie macie potem, o czym rozmawiać ze sobą na randce. Zbyt częsty, intensywny i przewidywalny kontakt połączony z zaniedbaniem przestrzeni między kobietą i mężczyzną, zaniedbaniem swoich znajomych i hobby to najczęstszy powód rozstań. Przestrzeń to klucz do długich związków.

-Brak jakiejkolwiek spontaniczności, romantyczności i nieprzewidywalności w postaci zaskakiwania kobiety raz na kilka tygodni poprzez niespodziewany upominek, wycieczkę, kartkę, kwiatek, cokolwiek, co jest dla niej znakiem, że o niej myślisz, doceniasz ją i się o nią starasz.
Z prezentami niestety można przegiąć. Facet którzy przynosili kobiecie kwiatek co tydzień, to otalne zabójstwo zarówno dla spontaniczności jak i dla własnego szacunku. Jakim cudem kobieta ma docenić Twoją obecność lub prezent, jeśli dokładnie wie, kiedy i jak często je otrzyma bez względu na swoje starania.

-Brak pozwalania kobiecie na inwestowanie w związek i staranie się o mężczyznę. One uwielbiają o nas dbać, starać się o gonić nas, ale 90% facetów nie daje kobietom do tego okazji. A wystarczy od czasu do czasu powiedzieć kobiecie, co ma dla nas zrobić, np. obiad lub masaż.

wow jeśli ty masz takie podejście to cud miód malina dziewczyna z ciebie:D sam też tak samo myśle ale niestety moja druga połówka za nic ma sobie nasze rozmowy które wychodzą ze mnie żeby poprawić ten związek. Sam jestem spontaniczny, lubie zaskakiwać dziewczynę ale niestety ona tego nie lubi woli miec wszystko postanowione na tacy nie lubi niespodzianek. Mieszkamy od siebie 40km. czasem do niej jeżdze ale niestety z drugiej strony tego nie ma nie ma takiego poświęcenia, wiecznie coś jest co zmienia plany i gdy jesteśmy na coś umowieni plany ulegają degradacji bo zawsze ktoś lub coś zmusi ją do zmiany planów bo nie umie powiedzieć NIE. Mam swoje życie, hobby, zajęcia realizuje je i jestem szczęśliwy z tego, przestałem być mocno zazdrosny bo nie prowadzi to do niczego dobrego, trenuje nad zmianą swojej osoby i na razie mi się to udaje tylko co z tego skoro połówka nie czuje tego samego

16

Witajcie.. A co wtedy kiedy macie uczucie że faceta nie pociagacie? Że niby było ok.... A ostatnio mam wrażenie że nie jest mną zainteresowany.. Ja rozumiem wszystko.. Ale.. Ja nawet zaczęłam chodzić w spodniczkach co do tej pory ograniczałam. Kupiłam nową seksowną bieliznę.. staram się mu pokazyc że mam ochotę by przy mnie był A on jest raczej zimny.. niby mówi że mu zależy itp Ale nie wiem Chi jest nie tak.. Nie wiem czy to przemeczenie.. Ale.. jest mi dziwne.. ma ochotę tylko wtedy kiedy się nie widzimy I się stesknil. Co mam o tym myśleć.. nigdy nie miałam takiej sytuacji..  czuje się trochę odrzucona.. nawet nie działa na niego to że spie nago..

17

Prosta sprawa. Robic wiecej mozliwosci, zeby sie stesknil.

18

To dość trudne.. Bo ostatnio dużo czasu spędzam u niego.

19

No to spędzaj trochę mniej. Niech zatęskni za Tobą i Twoim ciałem. Jak ma Cię codziennie na wyciągnięcie ręki to nie ma się co dziwić że jest trochę mniej zainteresowany.

20

czesto tak jest,ze na poczatku zwiazku nie mozna sie od siebie "odkleic" az czasem przychodzi monotonia i rutyna w lozku.Moze powinniscie wyprobowac czegos innego,moze sex innym miejscu niz zawsze,nie tylko lozo.a moze nowa pozycja.Porozmawiaj z nia co ona lubi,moze ma jakies fantazje o ktorych wstydzi sie powiedziec i mysli,ze sam sie domyslisz wink

21 Ostatnio edytowany przez kasia2303 (2014-11-29 23:49:08)

po tak krotkim czasie zanik namietnosci?trudna sprawa... wizyta w kosciele ja odmienila? jakos bym nie wierzyla w ta odpowiedz... albo kogos poznala albo cos sie zmienilo w jej uczuciu do ciebie a moze bylo troche za duzo sexu i ona potrzebuje troche spokoju? musielibyscie porozmawiac ale tak szczerze, dla niektorych osob rozmowy o sexie nie naleza do latwych wiec troche wyrozumialosci:) nie wydaje mi sie by w tej sytuacji pomogla zmiana miejsca sexu czy jakies erotyczne gadzety, to nie problem tego typu

22

Arius ty to masz dziwne myslenie zwlaszca punkt o wspolnym mieszkaniu  kazdy zwiazek kiedys do tego dochodzi i mieszka sie razem latami i zawsze jest powtarzalnosc czynnosci itp. jak by tak kazdy sie tak szybko nudzil to nie bylo by zwiazkow. Moze takie osoby sie nie nadaja do zwiazkow, i tak pracujac naprawde malo czasu ludzie maja dla siebie ledwo kilka godzin dziennie.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zanika namiętność po 10 miesiacach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024