Witam.
Muszę wykonać test ciążowy. Zawsze robilam to rano tak jak napisane jest na ulotce. No i tu sie rodzi pytanie. jak myślicie, mogę zebrać trochę moczu rano i zrobic test pozniej? Czy wtedy wyniki beda sfalszowane? Niby jak oddaje sie mocz do badań to jednak on jest badany pozniej. Proszę o pomoc.
Wiem ze mogę zrobic test jutro, ale chyba nie wytrzymam :-)
Po co zbierać mocz? nie lepiej zrobić test przecież nie trwa on godziny tylko kilka minut dosłownie umyjesz zęby i masz wynik chyba że rano nie myjesz zębów, i po co jakieś kombinacje.
Mocz rano jest najbardziej 'wiarygodny'
ja nie rozumiem po co zbierac mocz rano?jak test mozna zrobic od razu?
Ale o co chodzi w ogóle? Masz czas nasikać do pojemniczka to pewnie i masz czas, żeby ten mocz zakropić na test płytkowy... a jak jesteś taka strasznie niecierpliwa to lepiej idź na betaHcg...
Może autorka nie kupiła za wczasu testu ![]()
Girl powinien wyjsc chyba ok. Kiedys cos w tym stylu zrobilam. Mialam jeden test w domu i chcialam powtorzyc a byla niedziela i apteke otwierali za jakies 2 godziny. Wynik byl taki jak na pierwszym.
Ja zrobiłam pierwszy test wieczorem i wynik wyszedł pozytywny
myślę, że testy są na tyle nowoczesne, że nie ma to znaczenia. Mocz z rana zawiera najwięcej hormonu, ale te testy są na tyle czułe że wykryją nawet niewielką jego ilość więc śmiało możesz zrobić w ciągu dnia. Zbieranie rano do pojemnika jest moim zdaniem bez sensu.
też mi się wydaje, że pora dnia nie wpływa na wynik testu