Poczucie winy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Poczucie winy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Poczucie winy

Witam

29.08.2014 zmarla moja ukochana mama , zktora bylam bardzo zwiazana miala 61 lat . Mama zyla moim zyciem byla przy mnie zawsze w dobrych i zlych momentach zycia , cieszyla sie ogromnie gdy w 2010 roku przyszly na swiat jej wnuki bliznaiki Martynka i Dominik dodam bylam jedynaczka. Martwila sie tylko ,ze mnie straci bo moj maz pracowal w Anglii i chcial nas tam sciagnac i tak powolo sie szykowalismy do wyjazdu ale z mysla tez zabrania mamy na co przystala i cieszyla sie . Moja mama nie chciala chodzic do lekarza a od pewnego czasu miaal niesamowicei duzy brzuch a 2 tygodnie przed moim wylotem a wylatywalam 18.07 pojawily jej sie zazolcenia bialek . Prosilam ja abysmy poszly do lekarza ale nie chciala obiecala ,ze pojdzie . W koncu wylecialam i caly czas do niej dzwonilam mowila ,ze ma problemy zaladkowe ale nadal nie chciala isc do lekarza powiedzialam ,ze wezwe pogotowie jak jest slaba odmawial w koncu 29.08 wezwalam pogotowie bo juz nie mowila a belkotala odmowila hospitalizacji ale karetka czekala az w koncu stan sie tak pogorszyl , ze zabrano ja bo starcila przytomnosc i po godzinie w szpitalu zmarla . Mialam wykupiony bilet na 01.09 a 29.08 zmarla nie wybacze sobie nigdy tego i nie wiem jak mam sobie pomoc , co moglam zrobic . Zmarla na nastepstwa marskosci watroby a do konca nie chciala sie leczyc jak mowila nie chce znac diagnozy . Ciagle mnie dreczy mysl ,ze wyjechalam ale wiedziala ,ze po nia wroce i zabiore czemu sie poddala czy ktos mial podobna sytuacje jak z tym zyc , wszystko we mnie krzyczy i miesza sie z bolem i placzem i niemilosierna tesknota . Mimo ,ze sama jestem matka i mam dwojke cudownych 4i pol latkow czuje jak opuszczaja mnie sily i nie mam juz bodzca.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poczucie winy

Witam. Nie miałam podobnej sytuacji, ale mogę opowiedzieć Ci sytuację koleżanki, która przeżywa podobną tragedię. Tata mojej koleżanki został brutalnie pobity. Moja kolezanka chciała zabrać go do szpitala ale odmówił. Zmartwiona szarpała się z nim, ale w końcu dała za wygraną i wróciła do swojego mieszkania. Tej samej nocy tata mojej koleżanki powiesił się. Od tamtej pory moja kolezanka mówi że sobie tego nie wybaczy.. że to jej wina..

BZDURA!!! Tak samo w przypadku mojej koleżanki jak i Pani. To w żaden sposób nie była Wasza wina!

Nie może Pani zadręczać się tą myślą. Nie chciała Pani przecież dla mamy źle. Chciała ją Pani zabrać. Myślała Pani o mamie. Niestety nikt z nas nie rodzi się jasnowidzem i nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co stanie się jutro.

Zadręcza się pewnie Pani o to, że nic nie zrobiła by pomóc, że mogło być inaczej. Wręcz przeciwnie zrobiła Pani dużo i chciała więcej. Nikt z nas nie jest cudotwórcą. Jest  Pani kochaną córką. Na pewno chciała Pani dla mamy jak najlepiej i mama chciała tego samego dla Pani.

W żaden sposób nie powinna Pani obwiniać się za śmierć mamy. Bo nikt z nas nie jest cudotwórcą..

Cudem są takie dzieci jak Pani, chcące zabrać ze sobą rodziców i móc sprawować nad nimi opiekę.

Proszę się nie obwiniać, bo nic Pani nie mogła zrobić, a wręcz przeciwnie chciała zrobic bardzo wiele.
Jest Pani cudowną córką. Mama na pewno jest z Pani dumna smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Poczucie winy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024