moj chlopak wymaga ode mnie zaangazowania na jego gospodarstwie ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » moj chlopak wymaga ode mnie zaangazowania na jego gospodarstwie ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: moj chlopak wymaga ode mnie zaangazowania na jego gospodarstwie ...

witam!
         mam okolo 20 lat. zaczynajac od poczatku - od prawie 3lat mam mlodszego od siebe chłopaka rolnika posiadajacego dosyc spore gospodarstwo rolne ( glownie ziemia).  moj partner mimo mlodego wieku jest nadzwyzaje dojzaly .od zawsze byl pracoholikiem kochającym swoja prace, jednoczesnie uczacym sie w technikum, uprawiającym sport. ja jestem typowa dziewczyna z miasta dla ktorej rozpoczęcie zwiazku z kims takim bylo zupelnie nowym/innym doświadczeniem. spotkania polegaja na przyjezdzaniu do Niego i pomagamiu mu w pracy, rzadko gdzies razem wychodzimy ( impreza, znajomi, zwykly spacer itp.) - przeszkadza mi to ale on tlumaczy sie ze nie ma czasu albo jest zmeczony. lubie z nim jezdzic na polu, pomagac mu czy jego mamie ale rozmawiajac o wspolnej przyszlosci umawialismy sie ze kazdy zajmie sie swoja praca i ja nie bede sie wtracac do jego gospodarstwa.
         glowny problem ktory mi ciazy w tym momencie to ostatnia z nim rozmowa przez telefon. mianowicie - nie widzielismy sie prawie tydzien, przez fakt iz byl chory ( oslabienie organizmu. odwodnienie - praca, praca, praca !), poiformowal mnie ze czuje sie lepiej, ze caly dzien sial na polu. gdy spytalam kiedy sie zobaczymy, a on odpowiedzial mi pytaniem na pytanie: czy przyjade do niego pomoc mu przy ziemniakach! a jak powiedzialam ze nie to sie wsciekl i powiedzial ze jestem leniwa i sie rozlaczyl ! po chwili napisal mi smsa ze on chce byc z kims kto bedzie mu pomagal ! nie wiem co myslec ... ;p

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: moj chlopak wymaga ode mnie zaangazowania na jego gospodarstwie ...

A co masz myśleć? On wyraźnie się określił, że chce dziewczynę ze wsi, której nie jest obca praca w polu i gospodarstwie, bo z tym wiąże swoją przyszłość. Niestety, nie nadajesz się dla niego i nie widzę sensu planowania wspólnej przyszłości, bo Wasze priorytety są zupełnie różne.

3

on chyba inaczej niż ty zrozumiał deklarację, że każdy będzie się zajmować swoją pracą. Dla niego to pewnie znaczyło że w godzinach pracy zajmujesz się swoją pracą a po godzinach chomąto na szyję i orzesz pole hmm Zdystansuj się i zastanów na spokojnie, czy odpowiada ci ten człowiek, czy wasze wyobrażenia o związku się pokrywają. On jest chłopakiem ze wsi, ty dziewczyną z miasta, macie wpojone zupełnie różne modele życia, więc wasze bycie razem będzie wymagało wielu ustępstw i kompromisów, czy jesteście na to gotowi? Przemyśl to i porozmawiajcie, czy na pewno wam razem po drodze

4

Powiem tak: życie z pracoholikiem jest bardzo ciężkie. Praca zawsze na pierwszym miejscu. A u was dodatkowo dochodzi fakt kompletnie innych światopoglądów. Podejrzewam, że ty chcesz się kształcić, rozwijać. Jemu zależy na tym, byś siedziała 24/7 w jego gospodarstwie i nie miała swojej przestrzeni. Wydaje mi się, że miłość nie powinna ograniczać. Ty wiele razy wspierałaś go w tym co jest dla niego ważne (gospodarstwo). Czy on również wspiera twoje plany? Do tego dochodzi kwestia obrażania się i szantażu emocjonalnego. We mnie budzi to tylko niesmak. Wyraźnie nie przewidział sytuacji, że możesz nie chcieć pomóc mu przy ziemniakach i się zagotował.

5

Coś mi tu zalatuje prowokacją, ale jeśli to jest serio, to powinnaś spojrzeć na sprawę z jasnej strony; na przykład ciąganie pługa z pewnością ujędrni Ci pośladki.

6

Około.20 latka.mająca 3 lata młodszego faceta z WŁASNYM gospodarstwem ???????

Chyba rodziców

Bo mi to ni w ząb nie.pasuje

Apropo - sie nie.podoba to odejdz lub z nim pogadaj o ile JEST co ratować

7

Odpuść typa typowy farmer dla niego liczy się tyko ziemia maszyny zwierzęta..
znam osobiście typa który ma gospodarstwo warte  z 10 miliow z czego praktycznie połwoa kredytu ale żyje jak dziad i ostatnia świnia każdy złotówka idze w maszyny ziemnie cielaki itp. mieszka w domu z cegły a jego samochód zwiększa wartość 3 krotnie po zatankowaniu do pełna ale na podwórku nowy john deer i obora jak ta lala jego ojciec miał tak samo... jego matka nie wytrzymałą i popełniła samobójstwo jak postawił kolejna chlewnie bo miała dość roboty od rana do nocy. na szczęście go kobiety mija z daleko. jest z tych który po wyjsciu z obory myje ew ręce i szyje i jedzie na miasto załatwiać sprawy

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » moj chlopak wymaga ode mnie zaangazowania na jego gospodarstwie ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024