Ciąza w Niemczech! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąza w Niemczech!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Ciąza w Niemczech!

Witam jestem ok 2 miesiece w Niemczech mieszkam razem z chlopakiem i 8 letnia corka wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy smile chciala bym wiedziec co mam teraz zrobic? bo nie mam zielonego pojecia! nie pracuje moj chlopak pracuje na czarno mial wczesniej gewerbe ale juzm mu sie skonczyla, czy mam prawo do chodzenia do lekarza w De? czy nie? czy musze sie zarejstrowac do "bezrobocia" niemieckiego i jak to sie nazywa co jezeli nie moge korzystac z lekarza na Krankenkasse ? czy moge jezdzic do Pl do lekarzy a urodzic w De? i czy w ogole moge urodzic w De skoro nie mam ubezpieczenia? Prosze o pomoc bo nie wiem od czego zaczac.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąza w Niemczech!

hej witam.
Ja tez jestem w niemczech ja mam ubezpieczenie wykupione wiec inna sytuacja ale w waszej musisz isc sie zarejestrowac do urzedu pracy aby uzyskac ubezpieczenie.
Po tym mozesz chodzic do lekarzy zarowno polskich jak i niemieckich bezplatnie.
Bezplatne sa badania szpital porod itd tylko jedynie badania prenatalne sa platne to sa genetyczne.
w razie pytan pisz smialo

3

A po jakim czasie moge sie zarejstrowac? bo jak bylam w job center to powiedzieli mi ze minimum 3 miesiace musze byc zarejstrowana hmm

4

tego to ja nie wiem....musialabys sie spytac na forum ludzi w niemczech tj jest gdzies pod spodem.

5

i jak udalo ci sie znalezc informacje jakies?
jak tam samopoczucie?
to jestes z mezem polakiem czy niemcem tutaj?

a pracowalas wczesniej przed ciaza? to moze bys dostala jeszcze jakies pieniadze na bezrobotnym?
A (maz chlopak) ma stala prace czy dorywcza?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąza w Niemczech!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024