Przyjaciel - ciągnąć dalej tę znajomość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Przyjaciel - ciągnąć dalej tę znajomość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Przyjaciel - ciągnąć dalej tę znajomość?

Hej, liczę na waszą pomoc.
Przyjaźnię się z moim przyjacielem od podstawówki. Zawsze byliśmy nierozłączni, wspieraliśmy się, pomagałam mu w każdej trudnej sytuacji. Byliśmy jak brat z siostrą. Jednak parę miesięcy temu dowiedziałam się, że bierze on narkotyki. Próbowałam mu jakoś pomóc, wytłumaczyć, że to nie jest normalne, jednak on tylko okłamywał mnie, że z tym skończy. Chyba zaczęłam przeszkadzać mu w ćpaniu, zmienił towarzystwo. Zerwał kontakt na jakieś dwa miesiące, w ciągu których odezwał się tylko raz - chciał pożyczyć pieniądze. Odmówiłam, bo wiedziałam, że kupi za nie kolejną działkę. Wtedy nazwał mnie idiotką, był wściekły, stwierdził nawet, że go zdradziłam. Było mi okropnie ciężko, ale jakoś to przetrzymałam. Doszłam do wniosku, że czas na przemyślenia jest nam potrzebny, może po paru miesiącach wszystko się ułoży. Dzisiaj znowu się odezwał... Zapytał, czy wyjdziemy na kawę. Zgodziłam się, porozmawialiśmy chwilę. Powiedział mi, że tak naprawdę to ja go zostawiłam, wytknął mi też, że przez ten czas ograniczyłam kontakty z naszymi wspólnymi znajomymi do minimum. Ma do mnie żal. I teraz jestem w kropce - co zrobić? Nie chcę dać mu się zmanipulować i wciągnąć w wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony oprócz mojego chłopaka nie mam nikogo bliskiego. Z plotek wiem też, że z nałogiem już skończył, ale brnąć dalej w tę znajomość? Nie jestem pewna, czy dalej mu ufam.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Przyjaciel - ciągnąć dalej tę znajomość?

Ja na Twoim miejscu dałabym mu szansę. Nie można tak szybko przekreślać tyle lat przyjaźni. Może się zmienił, może zrozumiał, sprawdź to, w każdym momencie możesz z tej znajomości zrezygnować ale spróbować nie zaszkodzi smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Przyjaciel - ciągnąć dalej tę znajomość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024