Przez brak pracy zostawiła mnie dla byłego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przez brak pracy zostawiła mnie dla byłego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Przez brak pracy zostawiła mnie dla byłego

Witam , chciałem prosić Was o radę co mam zrobić w moim przypadku. Byłem z dziewczyną prawie 7 lat. W lutym 2013 roku urodził się nasz synek. Wszystko było ok , pracowałem , dziewczyna siedziała z małym, jej to odpowiadało. W styczniu 2014 roku straciłem pracę ponieważ komornik wszedł na zakład i wszystko pokleił. My dostaliśmy wypowiedzenia. Od tego czasu to ona pracowała w sklepie u swojej mamy a ja zajmowałem się małym oczywiście szukając nowego zajęcie. Tydzień temu oświadczyła mi , że mam o nią walczyć bo ma jak to ona nazwała "wyjście awaryjne". Gdy rozmawialiśmy w nocy powiedziała mi , że mam się nią nacieszyć póki jeszcze jest moja ( tak jakby mnie do czegoś przygotowywała). W niedzielę tj. 27.07 napisała mi że gdyby nie nasz syn Wojtek już dawno by ze mną nie była a nic nie wskazywało na to , że coś jej się nie podoba. Wczoraj dowiedziałem się , że spotyka się ze swoim pierwszym chłopakiem z którym była 2 tygodnie i to za czasów kiedy jeszcze chodziła do gimnazjum . Ona ma 24 lata. Napisała mi , że już wiele razy dawała innym kosza dla mnie ale teraz tego nie zrobi a dlatego , że już dawno powinna być z nim , tylko ja zawsze musiałem się wpieprzać. Napisałem jej czy ja byłem tylko dobry jak miałem pracę i spełniałem jej zachcianki a teraz jestem dla niej gównem? Odpisała , że tak właśnie jest , że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzić bo cały czas myślę co teraz robi itp. Cały czas boli mnie brzuch z nerwów bo bardzo to przeżywam. Nie umiem się pozbierać . Kiedyś napisała mojemu znajomemu , że skoro ona wychowywała się bez taty (odszedł od nich jak była mała ) to naszemu synowi też ojciec do szczęścia nie jest potrzebny i w każdej chwili może z nim wyjechać. Nie wiem jak się pozbierać do kupy. Już raz była taka sytuacja , że zostawiła mnie bo kręciła z innym ale wróciła po miesiącu. Wtedy też to bardzo przeżywałem. Ale teraz jest jeszcze gorzej. Staram się nie myśleć ale jak tylko gdzieś wyjdę i widzę pary na placu zabaw z dziećmi  to wszystko mi wraca i znowu zaczynam się dołować. Od jej zerwania minęło kilka dni a ja już czuje się jak wrak człowieka...Dobrze , że nigdy alkoholu nie ruszyłem bo pewnie zupełnie bym się zatracił hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przez brak pracy zostawiła mnie dla byłego

wiesz ze może będzie ci lepiej bez niej? ona robi z toba co chce, dlatego cie nie szanuje, bo jej na wszystko pozwalasz, takie cieple kluchy, a ze ona niezbyt pewnie madra skoro tak postepuje jak piszesz to nie docenia twojej jaki jestes

3

Też myślałem , że będzie mi lepiej bez niej ale jakoś nie umiem sobie poradzić. Cały czas wspominam to co było. Skoro mi mówi , że już dawno powinna być z nim tylko zawsze ja sie wpieprzałem to pewnie to trwa jakiś już czas. Wiem, że kiedyś jak wyjechałem do Belgii to planowała mnie z nim zdradzić ale powiedziała mi , że nie mogła by tego zrobić. A teraz po kilku latach  z dnia na dzień jest w nim zakochana i nie chce go stracić jak to mi napisała w sms-ie a jeszcze w zeszłą środę było wszystko ok i powtarzała mi że mnie kocha ....nie wiem co o tym myśleć ...czy łudzić się , że jeszcze wróci czy próbować się z tym pogodzić.

4

musisz się z tym pogodzić
nie obraź się ale chyba jesteś dla niej takim kołem zapasowym, ze jak nie wyjdzie jej z nim, to wroci do ciebie, bo ty ja kochasz mimo wszystko, bo dziecko

5

Łudzić się, że wróci? Chłopie, otrząśnij się :-) Jeśli nie jesteś masochistą to odpuść. Dbaj o dobre relacje z dzieckiem, a Pannę olej.

6

Po pierwsze - tytuł wątku jest zły. Brak pracy nie ma nic wspólnego z jej decyzją smile

Po drugie - panna ewidentnie leci i zawsze leciała na swojego exa, a teraz dostała wścieklizny macicy i Cię dla niego zostawiła. Tak bywa.

Po trzecie - czasy się zmieniły i teraz sądownictwo zdaje sobie sprawę, że dziecko ma także OJCA. Jej gadanie "ja się wychowywałam bez ojca to i mój syn może" niech sobie wsadzi w spódnicę, tam gdzie ślimaczy się do swojego nowego-starego gogusia. Jesteś ojcem, masz takie same prawa do dziecka jak ona i walcz o to. Syn Ci kiedyś podziękuje za kontakt bądź jego brak, wierz mi.

Nie ma za czym płakać, tylko dziecka szkoda.

7

Tak szczęsliwe dziecko, to nie tylko szczęsliwa matka, ale też szcześliwy ojciec. To jest Wasze dziecko, a nie tylko jej. Bardzo Ci współczuję. Niedjorzała dziewczyna i tyle. Będzie załowac. Zasługujesz na kogoś komu będzie zalezało. Trzymam kciuki. Nie poddawaj się. Masz dla kogo walczyć.

8

Ostatnio jak do niej pisałem , żeby spotkać się , pogadać to odpisała mi że z obcymi facetami się nie spotyka i jak będę dalej pisał i namawiał na spotkanie to syna też mi zabierze. Tytuł wątku chyba wpływa na jej decyzję bo najpierw kazała mi być z małym jak będzie pracować a niedawno napisała mi , że pewnie pomyślałem sobie , że ona zawsze będzie z nierobem. A czy łudzę się że wróci ? Szczerze ...tak bo już raz była taka akcja , że też mówiła , że kocha innego a po miesiącu wróciliśmy do siebie i było dobrze aż do teraz

9

Przecież ta panna to jakieś dno.Ciesz się,  ze młody jesteś i nie stracisz dla niej życia.

10

Weź ją odstaw, gdyż nie zasluguje na szacunek. O syna masz prawo walczyć przed Sądem. Żaden Sąd nie zabroni ci kontaktów. NO chyba,żebyś pił alkochol, ale jak wspomniałeś nie pijesz.
Przechodziłem przez to, więc wal do Sądu twoj laska się zdziwi jak dostanie pozew.

11

ona nie wierzy ze ty cos zrobisz chyba, ale pewnie ma racje z tego co piszesz to będziesz na nia czekal jak ostatnio,

12

Kostek ta praca to pretekst, pewnie tak sama sie przed soba usprawiedliwia. Moim zdaniem to jej uczucia wzgledem Ciebie sie wypalily i powoli przekonywala i przygotowala Ciebie i siebie do rozstania.
Jestes duzym chlopcem, dasz sobie rade, walcz o dziecko, bo to teraz priorytet.

13

Tylko po co te przekonywania , że mnie kocha na 3 dni przed rozstaniem. Najgorsze jest to , że jak kazała mi wybierać między nią a kolegami bo niby jak jestem z kolegami to idę  dziewczyny podrywać no i zerwałem z nimi kontakt , żeby nie była zazdrosna a teraz nie ma do kogo gęby otworzyć hmm

14

To tylko ona sama rozumie, moja w jednej chwili twierdzila, ze mnie kocha i nie wyobraza sobie zycia beze mnie, zeby 3-4 godziny pozniej zaczac olewac wszelkie proby kontaktu ode mnie i swietnie bawiac sie ze znajomymi. Zrobiles najgorszy blad, zrezygnowales z wlasnego, oddzielnego zycia dla niej. Rezygnujac z kolegow, poddales sie jej szantazowi, stales sie slaby i do tego ona stala sie calym Twoim swiatem. Sprobuj przywrocic kontakty z kolegami. Skad jestes?

15

No z kolegami znowu nawiązuje kontakt . Ja jestem z Bytomia. Co najciekawsze ona nie raz się śmiała z tego kolesia z którym teraz kręci i jak jej to wczoraj napisałem to dostałem odp typu : " A co miałam powiedzieć , że mi go brakuje. Sorry ale taka dobra to ja nie jestem ".. Cyrk na kółkach hmm

16

wykorzystywala cie na całej linii bo jej na to pozwalasz, może już dość tego?

17

Ta kobieta nie zasluguje na porządnego faceta. Zawsze będzie tak tobą pomiatac. Weż się w garsc, znajdz prace i skup sie na dziecku. Ja wiem, ze latwo to mowic komus kto stoi z boku, ale takie wyjście będzie dla ciebie najlepsze. A dziecko do prawidlowego rozwoju potrzebuje tez ojca. Gadanie, ze zabierze ci syna ma na celu tylko pognebienie ciebie. Jesli nie masz nic na sumieniu zaden sad ci dziecka nie zabierze. Tylko rob tak, zeby dziecka nie skrzywdzic.
Trzymaj sie :-)

18

teraz znowu mi napisała takie coś : skoncz z tym dawidem:) ;++ jej były
czemu ?
jak cie to uspokoi to napisz do niego i zapytaj czy cos nas laczy
nie mam zamiaru
\to od razu ciprawde powie i zaprzeczy
napisałam tak bo chciałam bys sie odpierdolił:p
Teraz to już wgl nie wiem co jest grane ....

19

Ogarnij się jakie to ma znaczenie teraz? Dziecko jest dla Ciebie priorytetem i szukanie normalnej partnerki.

20

Kostek1989 napisał/a:

czemu ?
nie mam zamiaru

Co to w ogóle za teksty? "Odpierdolił", "wpieprzałeś" - RYNSZTOK nie kobieta i w dodatku to dno ma Cię za śmiecia. Wybacz ostre słowa, ale widać, że panienka kulturą osobistą nie grzeszy, wartościową osobą też jej nazwać nie można z tego co piszesz. Ile Ci jeszcze musi zrobić, byś przejrzał na oczy?
Rycz, wściekaj się, denerwuj, ale pozbieraj się z czasem do kupy i skup się na sobie i synu, by nie wyrósł na kogoś takiego jak mamusia.

21

ale ty jej nie zostawisz, im bardziej ona cie odpycha, tym bardziej ty za nia lecisz, jak ćma do ognia

22

Chłopie, nie bądź idiotą. Ogarnij się.
Jak wróci za miesiąc czy dwa to nie będzie fajnie jak Ci się wydaje tylko będzie szukać kolejnej okazji, żeby się popuszczać.

Byłeś i jesteś dla niej ZEREM.

23

Byla_Narzeczona napisał/a:
Kostek1989 napisał/a:

czemu ?
nie mam zamiaru

Co to w ogóle za teksty? "Odpierdolił", "wpieprzałeś" - RYNSZTOK nie kobieta i w dodatku to dno ma Cię za śmiecia. Wybacz ostre słowa, ale widać, że panienka kulturą osobistą nie grzeszy, wartościową osobą też jej nazwać nie można z tego co piszesz. Ile Ci jeszcze musi zrobić, byś przejrzał na oczy?
Rycz, wściekaj się, denerwuj, ale pozbieraj się z czasem do kupy i skup się na sobie i synu, by nie wyrósł na kogoś takiego jak mamusia.

Podpisuję się pod słowami Byłej_Narzeczonej.

Co to za babsko w ogóle jest ?
Nie zniżaj się do jej poziomu, zajmij się swoim życiem.
I myśl o swoim dziecku.

24

chłopie przejrzyj na oczy  ! im prędzej  tym lepiej !

25

To jest trudna sytuacja. Wydaje się, że tragiczna, ale dasz radę! Nie jedna z osób na tym forum poczuła jak grunt się sypie pod nogami. Ja jednak uważam, że jak ktoś robi Tobie coś takiego to nie zasługuje nawet na powrót, ewentualnie zasługuje na związek, ale z tą kolejną osobą.
Mój obecny mężczyzna opowiadał mi jak kupę lat temu jego niedoszła żona miesiąc przed ślubem przyznała się do zdrady. I to nie jednorazowej, ale trwającej cały czas!
A on durny jeździł za nią, sprawdzał, błagał. No załamał się! Bo przecież miał mieć rodzinę, dzieci. Wszystko miało być idealnie, ale nie wyszło.
Dzisiaj jest najszczęśliwszy na świecie, wierzę, że ze mną, ale przede wszystkim dlatego, że uwolnił się od takiej strasznej dziewczyny. Nawet był epizod, że do niej wrócił, ale tylko na 3 tygodnie, bo w perspektywie czasu zobaczył, że miłość go oślepiała, a dziewczyna nic sobą nie reprezentuje.
A Ty jesteś silny  dasz radę!
Dla dziecka!
Ja też wychowywałam się bez ojca, ale gdyby mnie spotkała taka sytuacja to zrobiłabym wszystko, żeby dziecko widywało się z ojcem, bo wiem, że ja przez to zostałam skrzywdzona.
Walcz o swoje i staraj się o niej zapomnieć, a jak będzie Ci źle to spójrz na zegarek i patrz jak mijają sekundy. Wyobrażaj sobie wtedy jak z każda sekundą, minutą ból staje sę słabszy i się uwalniasz. smile
Dasz rade!!!

26

Witam , dawno mnie tu nie było ale opiszę jak wygląda teraz sytuacja. Komedia dalej trwa. Spotykaliśmy się rzadko aż do zeszłej soboty kiedy poprosiła mnie bym pojechał po nią do pracy. Zostałem na noc u niej. Oczywiście rozmawialiśmy , popłakała się i powiedziała , że nie jest tak jak to sobie wyobrażała bo on jej powiedział ,że nie chce z nią być bo dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi. Piszą ze sobą prawie cały czas , ona uważa go za dobrego kolegę ale wydaje mi się , że próbuje go do siebie przekonać żeby jednak z nią był. Parę dni temu poprosiła bym pojechał z nią do centrum. Spędziliśmy wtedy cały dzień razem , następny też bo została u mnie jak przyszła po syna ...oczywiście trzymała mnie na dystans. Wczoraj pomogłem jej wyjść z psami koleżanki , odprowadziłem do domu. Zanim dotarłem do swojego mieszkania  napisała mi , żebym tak często do niej nie pisał i wgl. mamy się nie spotykać bo zachowujemy się jak para a to jest śmieszne. Napisała mi bym daj jej czas , żeby zatęskniła ale jak ona ma zatęsknić jak piszę cały czas z nim , on jest chyba dla niej góru..Widziałem na jej fb jak pisze do niego "panie", "władco"??? Trochę to dla mnie śmieszne bo ona chyba na siłę próbuje mu się narzucić

27

No brawo! Mamy chory system zaleznosci. Ty nie mozesz sie od niej uniezaleznic mimo, ze traktuje Cie jak podnozek, a ona od bylego mimo, ze tamten traktuje ja podobnie.

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przez brak pracy zostawiła mnie dla byłego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024