Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-08-21 22:54:15

Bizneswoman
Gość

W czym do pracy w biurze?

Niedawno zaczęłam pracowac w dużej korporacji amerykańskiej. Na co dzień obowiązuje nas elegancki styl ubierania, w piątki możemy zakładac dżinsy...Ale czy to oznacza,że mam codziennie nosić kostium???Jakie kolory sa dopuszczalne i czy mogę pozwolić sobie na sweterki, sukienki itp. szczególnie teraz gdy są upały????Bo chodzenie w czarnych spodniach i żakiecie jakoś mi się nie uśmiecha gdy na dworze 30 stopni!!!

#2 2007-08-22 22:48:34

Maryline
Niewinne początki

Re: W czym do pracy w biurze?

Musisz się zaopatrzyć w jaśniejszy kostium i kupić kilka bluzek koszulowych, mogą być z krótkim rękawem, i powinno wystarczyć- codziennie ina bluzka i kadego dnia będziesz inaczej ubrana:) co do sweterków to zależy od firmy, w niektórych są niedopuszczalne i trzeba nosić tylko kostiumy, tak wiec dowiedz się czy jest to możliwe:)ja zwykle chodzę w jednych spodniach od kostiumu i mam kilka białych bluzek, nudno mało urozmaicenie ale do pracy idealne...nadrabiam po godzinach pracy:)

#3 2008-03-11 23:20:56

Black Angel
Wkręcam się coraz bardziej

Ma być elegancko, ale to nie oznacza nudno i poważnie. Myślę, że możesz sobie pozwolić na koszulowe bluzki, ale też różne sweterki, orginalne bluzeczki czy topy, które można spokojnie założyć pod żakiet!

#4 2008-04-09 12:29:09

luzaczek
Zbanowany

wazne sa tez buty... wbrew pozorom ludzie patrza tez na nogi... ;-)
jesli tanio to moge poradzic CCC, moze cos wygodnego wpadnie Ci akurat w oko...

powodzenia!!!

#5 2008-04-29 21:53:06

tom's girl
Gość

Nie mogę się nie zgodzić co do tych butów. Jak zaczynałam pracę w biurze nie miałam żadnych odpowiednich ubrań, więc powoli kompletowałam biurową garderobę: koszule, zakryte koszulki, przyzwoite spódnice, spodnie w kant, stonowane kolory etc. Przyznaję jednak, że najwięcej zainwestowałam w buty, bo nie dość, że są szalenie ważym elementem stroju, to jednak wydaje mi się, że muszą być dobre - lepiej 2 pary porządnych niż 6 byle jakich, dlatego raczej polecałabym venezię lub ecco. Jeśli chodzi o koszule, to mogę Ci podpowiedzieć (ponieważ w sklepach te dobre są baaardzo drogie), że kupuję na allegro, najchętniej od miss_sabre - rozmiarówka trzyma się, a jakościowo bardzo przyzwoite.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum