Prawda o moim facecie czy przewrażliwienie - jego patrzenie na inne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Prawda o moim facecie czy przewrażliwienie - jego patrzenie na inne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Prawda o moim facecie czy przewrażliwienie - jego patrzenie na inne

Chcę podzielić się problemem, który od bardzo długiego czasu wraca do mnie co chwilę i strasznie męczy.

Jestem z moim partnerem od dwóch lat. Boję się czasem iść z nim na spacer, między ludzi. Chodzi o to, że mój facet - według mnie - patrzy na inne tak, że nawet się z tym nie kryje.

Nawet wczoraj miałam taką sytuację - wyszliśmy na rolki do parku. W miejscu, w którym byliśmy, było dużo ludzi. W pewnym momencie jak mój facet jechał sporo przede mną zauważyłam, jak spojrzał w bok na bardzo ładną dziewczynę która przechodziła obok, z koleżanką. Myślałam, że mi się przewidziało, ale nie - tylko one szły wtedy po tamtej stronie.

Ponieważ to nie jest pierwsza taka sytuacja, zapytałam go trochę pokrętnie, by zobaczyć, co powie: "Widziałeś tamte dwie dziewczyny ubrane na niebiesko?"  a on: "Nie." I potem mu powiedziałam, że widziałam jak na nią długo spojrzał (to był jedyny raz na tym spacerze) na co on jak zwykle w tej sytuacji zrobił mi awanturę że mam zwidy i przesadzam. Tymczasem jak to widziałam na własne oczy. Naprawdę gdyby to się zdarzyło raz czy dwa nie robiłabym afery, ale takie sytuacje się powtarzają.

Kiedyś w towarzystwie było mi strasznie wstyd bo poszliśmy ze znajomą parą na kawę i podczas tego wypadu mój partner zobaczył duży plakat z prawie nagą kobietą i nie spojrzał na nią dyskretnie tylko gapił się dłuższą chwilę, aż nasza znajoma i znajomy to dostrzegli...było mi wtedy wstyd, chciałam zapaść się pod ziemię że mój facet przy mnie gapi się tak ostentacyjnie.
Kiedy mu powiedziałam by jak już musi to robił to dyskretnie to stwierdził, że jestem nienormalna tak samo jak każdy kto uważa, że jego zachowanie (dłuższe patrzenie na inną kobietę w mojej obecności) jest chore, ten sam jest chory, bo "ludzkie ciało to najbardziej naturalna rzecz i nie widzę powodu, dla którego moją dziewczynę miałoby obrażać to - jakbyś Ty patrzyła dłużej na plakat gołego gościa przy naszych znajomych lub tylko przy mnie, w ogóle by mnie to nie ruszyło". Nic do niego nie dociera.

Dodam, że ostatnio przebąkuje o ślubie, o dzieciach, twierdzi, że chce być tylko ze mną. Ok, ale te zachowania....one i tak mnie ranią za każdym razem. Czy tak już będzie zawsze?:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawda o moim facecie czy przewrażliwienie - jego patrzenie na inne

Tak, tak już będzie zawsze.

3

Uważam że to jest przykre i też bym sie tak czuła a zreszta czuje. Dla mnie smieszne jest wytłumaczenie takie jak ci powiedizal, że to naturalne. Wszystko, co jest naszym nawykiem a rani osobę na której nam zależy powinno być przez nas ograniczane lub zmieniane, jesli nam zależy. Mam podobny problem jak Ty tylko ze u mnie jest to inaczej, ze on sie z tym nie kryje czyli mowi otwarcie, tak patrzyłem i co z tego. U Ciebie się wypiera. Nie wiem co lepsze. Co wogóle inni myślą na temat takich zachowań faceta?

4

Mój też tak sobie zerka.... Z tym że jak za którymś razem powiedziałam mu szczerze,że  to po prostu mnie boli i jest mi przykro, powiedział że postara się nad tym zapanować, ma takie przyzwyczajenie bo długo był sam. Krzyki i groźby myślę nic nie pomogą.

5

Każdy facet patrzy na dziewczyny!!! No chyba że jest ślepy. Nie przesadzaj. Niektórzy się do tego nie przyznają, albo są lepszymi aktorami od innych i robią to bardziej dyskretnie. Nie popadajmy w paranoję. Popatrzył na plakat? I co z tego, nie szukaj sobie na siłę problemu

6 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-07-14 16:27:56)

Zawiąż mu oczy jak gdzieś wychodzicie to nie będzie zerkał.. Wy większych problemów nie macie? Co innego jakby jakoś komplementował czy sie zachwycał, ale on tylko patrzy. To normalne. Jest wiele pięknych kobiet na tym świecie..

PodPseudonimem
Prawie każdy, będzie "bezpieczniej" big_smile Bo sie zaraz obruszą Ci co to nie zerkają bo mają swoją ukochaną i im wystarczy albo dziewczyny tych ukochanych co to nie zerkają niby na inne tongue

7

Dziwne, że ja rzadko widzę że jak idzie facet z kobietą na spacer to ona się za innymi ogląda, a odwrotną sytuację to widziałam nie raz. nie umiecie się powstrzymac?

8

No nie, bo wy po cichu to wszystko robicie, a my wprost. Poza tym dodajmy teorie, ze nie jestescie niby wzrokowcami...

9

Ona.Gdańsk napisał/a:

Dziwne, że ja rzadko widzę że jak idzie facet z kobietą na spacer to ona się za innymi ogląda, a odwrotną sytuację to widziałam nie raz. nie umiecie się powstrzymac?

Nie umiecie big_smile

Może i umiemy, ale nie chcemy? tongue

10 Ostatnio edytowany przez PodPseudonimem (2014-07-14 16:37:41)

Ona.Gdańsk napisał/a:

to się nazywa biologia wink z tego samego powodu oni się drapią po jajkach, a my się jakoś powstrzymujemy wink

11

Oglądając z nim film, w którym jakaś dupeczka kiwa bioderkami zdejmując biustonosz, zakrywasz mu oczy jak małemu syneczkowi? big_smile

12

Przecież to zupełnie normalne, że faceci patrzą na ulicach na ładne dziewczyny smile. Na mnie także patrzą, nawet jak idą ze swoją kobietą za rękę smile. Mój partner też tak robi i nawet mówi: "patrz jaki lachon". Nic z tego nie wynika. Jest wzrokowcem jak każdy samiec. To natura, instynkt, coś nad czym się nie panuje. A ty po prostu czujesz się zagrożona. Popracuj nad poczuciem własnej wartości, bo słabo z tym u ciebie. Jeśli wzmocnisz to poczucie, to przestanie ci to przeszkadzać, gwarantuję smile.

13

Podpisuje się pod dziewczynami wink Nie ma co się denerwować!

A ja z moim facetem lubię oceniać inne dziewczyny big_smile Jednakże ostatnio coś żadna mu się już nie podoba ;p

15

Jestem facetem i powiem Ci tak: to jest normalne i zdecydowana większość facetów tak robi. Jeśli mężczyzna kocha swoją dziewczynę, jest dla niego najważniejsza i po prostu zerka na inną dziewczynę to nie ma żadnego problemu. Nie zgodzę się z tym, że dosłownie każdy facet tak robi, bo np. ja nie patrzę na inne dziewczyny. Od razu dodam, że nie uważam facetów oglądających się za innymi kobietami za gorszych, bo jak już wspomniałem to jest normalne. Tak samo normalne jest to, że ktoś nie ogląda. wink Głowa do góry, jeśli traktuje Cię dobrze, planuje z Tobą przyszłość i kocha Cię to wszystko jest w porządku.

16

Dla mnie rzecz normalna ze facet patrzy na inne kobitki. Fakt jeśli zdarza sie to czesto i trwa "podglądanie" dłuższą chwile to zwróć mu uwagę , żeby sobie oglądał krócej przy Twoim towarzystwie bo Cie to boli.
Czasem zauważam ze mój sobie zerknie na jakas dziewczyne, a juz plakat z prawie naga kobieta to jest to co misiaczki lubia najbardziej smile
A my kobiety nie zerkniemy na jakiegoś przystojniaka ? Nie uwierzę ze nie. Czasem sama zerknę na jakiegoś faceta. Normalna rzecz. Czlowiek jest tylko czlowiekiem. Oczywiście wszystko z  rozsądkiem.
I tu milość nie ma nic wspólnego. Kocham mojego faceta i nie mam zamiaru go z nikim zdradzić, ale rownież czasem sobie zerknę na innego faceta.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Prawda o moim facecie czy przewrażliwienie - jego patrzenie na inne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024