Od 5 lat borykam sie z problemem "duzego brzucha".Leczyłam sie w poradni gastrologicznej,wszystkie wyniki badań są niemal "ksiązkowe".Mam przelewanie,burczenie w brzuchu i wyglądam jakbym była w ciąży.Stosuje ścisłą diete i nic nie pomaga.Prosze pomóżcie!
Kiedyś miałam coś podobnego. Może przyjrzyj się swojej diecie ? Wykreśl ze swej diety wszelkie potrawy słone, ciężko strawne i wzdymające.Zalegają długo w żołądku, a nasz brzuszek przypomina wtedy balon. Na indeksie potraw zakazanych są między innymi wszystkie tłuste mięsiwa w zawiesistych sosach czy np. bigos albo taka fasolka po bretońsku.Jedz jabłuszka, także te suszone są okay.Zawierają mnóstwo witaminek i minerałów, ale również błonnik. To on właśnie bardzo skutecznie "wymiata" z organizmu nieprzetrawione resztki jedzenia odpowiedzialne m.in za złą przemianę materii.Stosuj też w kuchni podczas gotowania dużo przypraw, które pomagają walczyć żołądkowi z ciężko strawnymi potrawami. Sięgaj też po herbatki ziołowe.Nie zapominaj o kminku i mięcie. Pomocne będą ci również bazylia, majeranek, tymianek i natka pietruszki.
A może skontaktuj się z dobrym dietetykiem, który ułoży dietę specjalnie dla Ciebie. Często bywa tak, że nie każda dieta przez nas stosowana, choćby najbardziej rygorystyczna, jest dla naszego organizmu odpowiednia.
ja na szczesie nie mam takiego problemu ja mam brzuch ja bym go wciagala mojemu facetowi strasznie przeszkadza a moze twoj jest seksi i nie potrzeba go zmniejszac przez diety i te inne ale cie rozumiem sa pewne produkty ktore powoduja wydecie brzucha np mleko lub kapusta itp poczytaj troszke w interecie jezeli chcesz wiedziec cos wiecej i skonsultuj sie z dietetkiem na pewno ci pomoze pozdrawiam
Jest i ma swój urok nie ma co kombinować ![]()