duży brzuch - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » duży brzuch

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: duży brzuch

Od 5 lat borykam sie z problemem "duzego brzucha".Leczyłam sie w poradni gastrologicznej,wszystkie wyniki badań są niemal "ksiązkowe".Mam przelewanie,burczenie w brzuchu i wyglądam jakbym była w ciąży.Stosuje ścisłą diete i nic nie pomaga.Prosze pomóżcie!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: duży brzuch

Kiedyś miałam coś podobnego. Może przyjrzyj się swojej diecie ? Wykreśl ze swej diety wszelkie potrawy słone, ciężko strawne i wzdymające.Zalegają długo w żołądku, a nasz brzuszek przypomina wtedy balon. Na indeksie potraw zakazanych są między innymi wszystkie tłuste mięsiwa w zawiesistych sosach czy np. bigos albo taka fasolka po bretońsku.Jedz jabłuszka, także te suszone są okay.Zawierają mnóstwo witaminek i minerałów, ale również błonnik. To on właśnie bardzo skutecznie "wymiata" z organizmu nieprzetrawione resztki jedzenia odpowiedzialne m.in za złą przemianę materii.Stosuj też w kuchni podczas gotowania dużo przypraw, które pomagają walczyć żołądkowi z ciężko strawnymi potrawami. Sięgaj też po herbatki ziołowe.Nie zapominaj o kminku i mięcie. Pomocne będą ci również bazylia, majeranek, tymianek i natka pietruszki.

3

A może skontaktuj się z dobrym dietetykiem, który ułoży dietę specjalnie dla Ciebie. Często bywa tak, że nie każda dieta przez nas stosowana, choćby najbardziej rygorystyczna, jest dla naszego organizmu odpowiednia.

4

ja na szczesie nie mam takiego problemu ja mam brzuch ja bym go wciagala mojemu facetowi strasznie przeszkadza a moze twoj jest seksi i nie potrzeba go zmniejszac przez diety i te inne ale cie rozumiem sa pewne produkty ktore powoduja wydecie brzucha np mleko lub kapusta itp poczytaj troszke w interecie jezeli chcesz wiedziec cos wiecej i skonsultuj sie z dietetkiem na pewno ci pomoze pozdrawiam

5

Jest i ma swój urok nie ma co kombinować smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » duży brzuch

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024