Problem z dziewczyną którą bardzo lubię - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z dziewczyną którą bardzo lubię

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Problem z dziewczyną którą bardzo lubię

Witam wszystkich
Będę z Wami szczery, lubię jedną dziewczynę ale nie potrafię zrozumieć jej zachowania.
Dopiero uczę się rozmowy z dziewczynami, nie idzie mi to źle, ale w życiu nie miałem łatwo. Kiedyś bardzo się jąkałem, byłem bardzo nieśmiały i miałem silny trądzik. Możecie sobie wyobrazić jak to wszystko komplikuje relacje z ludźmi i obniża samoocenę. Włożyłem w to masę pracy i stałem się inną osobą. Wyleczyłem cerę, mówię już całkiem nieźle i jestem dużo śmielszy, szczególnie w kontakcie z kobietami, bardzo lubię z nimi rozmawiać, chociaż kiedyś nie potrafiłem nawet powiedzieć "cześć". Wszystko jest dobrze, tylko że poznałem jedną dziewczynę, która dziwnie się zachowuje , ale o tym zaraz wam napiszę. Pracujemy razem. Pewnego dnia do niej zagadałem bo pracowała akurat na moim piętrze i tak pogadaliśmy trochę i przez kolejnych kilka dni udało mi się do niej trochę zbliżyć. Przełom nastąpił wtedy kiedy skarżyła się na ból pleców. Ja zażartowałem że mogę jej zrobić masaż, a potem jak poszła jeść to wpadłem na pomysł że naprawdę mogę to zrobić. Poszedłem za nią, spytałem ją w jakim miejscu ją boli i dotknąłem jej karku odsuwając jej długie włosy na bok. Ona była w szoku bo od razu skupiła się na mnie i rozmawialiśmy tak z 10 minut. Potem stała się jakaś inna, częściej zagadywała, stała się bardziej otwarta i mówiła nawet o seksie. Nie przeszkadzało jej nawet to że stałem tuż obok. Zaprosiłem ja na kawę, zgodziła się i wtedy ja zacząłem się dziwnie zachowywać bo pomyślałem że skoro idziemy na kawę to musimy więcej rozmawiać itd. Stałem się bardzo zazdrosny. Ona się od razu odcięła a ja pomyślałem że już nie chce zemną iść i zacząłem się strasznie bać. Wpadłem na pomysł że zaczną ją olewać i zobaczę czy jej zależy i faktycznie zależało bo zaczęła bardzo zabiegać o mnie. Zacząłem się tak dziwnie zachowywać, że doprowadziło to do tego że do randki nie doszło. Byłem załamany i przeprosiłem ją w mailu. Potem się pogodziliśmy i za jakiś czas znów spróbowałem ją zaprosić, ale dostałem grzecznego kosza od niej. Potem zacząłem też smsować jeszcze bardziej się pogrążając, po prostu nie wiedziałem co zrobić tak bardzo mi na niej zależało. Po tym nasze stosunki się pogorszyły, ale ostatnio znów zaczęła zabiegać o moje względy i bardzo się starać żebym tylko zwrócił na nią uwagę. Opiszę wam jak to wygląda. Jednego dnia wykorzystywała byle pretekst żeby zagadać i spojrzeć na mnie, a jak musiała się przesiąść do do kolegi mówiła że jest zła na niego bo tam (czyli obok mnie) było jej dobrze. Najdziwniejsze jest to, że zawsze jak wchodzę do pokoju i mówię jej cześć to nigdy mi nie odpowie, a jak tylko zacznę rozmawiać z koleżanką to ona automatycznie się włącza. Wiele razy miałem tak że zagadywałem do niej, ale byłem szybko zbywany jakąś krótką odpowiedzią, a jak ja zaczynałem ją olewać i gadałem z kumplami z pracy to zaraz mnie zauważała i stawała się bardzo miła, żebym tylko zagadał. Możecie mi powiedzieć o co jej chodzi? Bo czuje się jak jej zabawka.
W środę zaprosiłem ja na spacer, po kilku sekundowym namyśle zgodziła się i nawet sama zaproponowała lody, ale oczywiście 2 godziny przed spotkaniem odwołała że niby jej siostra przyjeżdża i że musimy przełożyć nasze spotkanie, a kiedy zapytałem czy ma czas następnego dnia to nie otrzymałem odpowiedzi. Byłem dzisiaj w pracy przez 6 godzin i ona też akurat była. Byłem ciekaw jak się zachowa. Oczywiście najpierw się nie odzywała tak jak przypuszczałem a później z byle pretekstem zagadała, ale ją olałem krótką odpowiedzią. Chyba była w szoku że jej piesek nie zareagował na słowa pani, także postanowiła mieć focha, chociaż przez kolejną godzinę cały czas mnie obserwowała. Widać nie spodziewała się takiej reakcji. Później jeszcze próbowała 2 razy, ale postąpiłem podobnie jak wcześniej. Ona chyba w ogóle nie liczy się z moimi uczuciami, bo zachowywała się tak jakby nic się nie stało. Strasznie mnie to boli ale już się od niej przynajmniej uwolniłem.
Wydaje mi się że od początku źle rozumiałem jej intencje, może ona traktowała mnie jako kumpla a ja chciałem czegoś więcej. Jestem zły na siebie, bo gdybym tego na samym początku nie spie.... to mogło by coś być z tego.
Proszę was o wyjaśnienia, możecie mnie nawet zjechać jak wam to poprawi humor bo ja w tej chwili i tak mam wszystko gdzieś.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z dziewczyną którą bardzo lubię

Była szansa na coś więcej, ale dałeś się urobić jak małolat. Pograliście w gierki, ale zamiast się zabrać do roboty to grałeś dalej, a później się wystraszyłeś. Co mogła o Tobie pomyśleć? To co Ty o sobie. Że jesteś dobry do manipulowania, jak zabawka. A chcesz być zabawką, czy mężczyzną?

3

moim zdaniem powinieneś zacząć jej unikać przez jakiś czas- zachowywać się dokładnie tak jak ona wcześniej.. jeżeli koleżanka się do ciebie odezwie ty do niej też-  i analogicznie. Ona ciebie będzie unikać- to ty jej też unikaj...
Jeżeli ona zacznie ci się bardziej przyglądać i w ogóle jeżeli będzie chciała się spotkać to grzecznie odmów- powiedz że może innym razem... a jezeli zrobi się jej smutno to weź ją na osobności (broń Boże przy innych osobach!!! ) i się zapytaj o co jej chodzi- czy chce się tylko pobawić, czy coś więcej- wyjaśnij, że ty nie jesteś zabawką; a jeżeli ciebie przeprosi i powie że zrozumiała to przemyśl sobie na spokojnie, czy chcesz z nią stworzyć coś fajnego; bo wiesz... wiele par zaczynał nie fajnie a później - ot tak są razem i teraz się z tego śmieją... uwierz, ja też nie mam fajnego życia- nie mogę pomóc sobie to spróbuję Tobie wink powodzenia życzę smile

4

taka dziecinada..myśle że powinieneś odpuścić, takie gierki do niczego nie prowadzą. Znajdz sobie konkretniejszą dziewczynę.

5

Jak dla mnie oboje jesteście dziecinni. Twoje zachowanie w niczym nie jest lepsze niż jej. Ona też może uważać, że z nią pogrywasz, bo jak ona się zbliża to Ty też się wycofujesz. Oboje się obawiacie, wahacie.

Masz racje ona nie zdaje sobie sprawy z tego, że to Cię boli. Dlaczego? Gdyż ona nie wie co siedzi w Twojej głowie, a Twoje zachowanie też nie jest jednoznaczne. Raz zapraszasz na spacer, jak ona odwołuje i potem do Ciebie wychodzi Ty ją zlewasz. Zachowujesz się dokładnie tak samo jak ona. Może to ona myśleć czy z nią przypadkiem nie pogrywasz?

Chociaż ja myślę, że ona ma inny dylemat. Pewnie zastanawia się, czy Tobie jednak zależy, czy też nie. I może zachwouje się tak jak się właśnie zachowuje bo nie czuje się pewna w tej sytuacji i chce Cię jakoś sprowokować abyś w końcu pokazał, powiedział o co Ci chodzi! Czyli możliwe, że chce z Twojej strony zapewnienia, że jednak Ci zależy. Myślę, że ona ani razu nie pomyślała, że traktuje Cię jak "pieska". I myślę, ze nie o to jej chodziło aby tak Cię potraktować. Mnie samo zdziwiło, że tak zinterpretowałeś jej zachowanie. Jednak wciąż odzywają się w Tobie Twoje dawne kompleksy.

Pewnie oboje zakładacie, że jeden pogrywa na drugiem i stąd te wasze dziwne zachowania. Może pokaż jej jakie są Twoje prawdziwe intencje. Bądź tym mądrzejszym, który przerwie tą "przepychankę". A Ty raz jesteś miły, a za chwilę odgrywasz się bo zakładasz, że ona ma złe intncje i tak wkółko.

6

Nie podoba mi się pomysł Agaty. Postępując w ten sposób zaognisz Wasz konflikt i już nigdy się nie dogadacie. Zostaniecie zwykłymi znajomymi z pracy, którzy się tolerują.

Może okaż jej więcej ciepła, zrozumienia przez najbliższe dni niezależnie od tego jak ona zareaguje. Jeśli jej zależy to w pewnym momencie zajarzy, że Twoje intencje są OK i jeśli właśnie jej zalezy to myślę, że w końcu zaczniecie normalnie rozmawiać, będziecie bardziej otwarci wobec siebie.

Nie mówię abyś jej nadskakiwał ale po prostu był wobec niej jak dobry kolega.

7

Dziecinadę sobie użądzacie smile Bawcie się dalej w te dziwne gierki... Do niczego one nie prowadza.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z dziewczyną którą bardzo lubię

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024