Mały ponurnik Kłapouchego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Mały ponurnik Kłapouchego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Mały ponurnik Kłapouchego

Witajcie .Jestem pierwszy raz na Forum i czuje sie troche nieswojo.Pisze bo praktycznie nie mam z kim rozmawiać.Żyje tylko muzyką i mam nadzieje ze chociaz ona pozostanie ze mną do końca.Mieszkam w Warszawie która jest dla mnie zupełnie obca,nie mam tu nikogo oprócz matki z którą mieszkam ale z nią nie da się o wszystkim porozmawiac.Jest jeszcze kolezanka ale ona ma swoje życie i tak krążę po tym okrutnym świecie szukając aniołów które pomogą mi odnależć w nim sens.
Kłapouszek jest mi bliski od dzieciństwa,smutny,samotny,niezauważany przez nikogo i pragnący być kochanym,tak poprpstu,akceptowanym takim jakim jest.
Mam 25 lat i zdeptane życie,pragne mieć marzenia,być pewną siebie dziewczyną,zazdroszcze tym ładnym które nie są wyśmiewane na każdym kroku...Jestem dorosła a czuje się wciąż małą dziewczynką.
Kocham kotki i szczurki i wierze w garbate anioły.
Pozdrowionka...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mały ponurnik Kłapouchego

Jestesmy szczesliwi, ze do nas napisalas! Forum jest miejscem, gdzie wiele z nas znajduje oparcie i podpowiedzi na trapiace pytania. Czsem post na forum jest pierwszym krokiem do nabrania odwagi, sily i odmiany zycia. Z kazdego trudnego polozenia mozna wyjsc. Kazdy zasluguje na szczescie. Na szzcescie tez trzeba byc otwartym i samemu odnajdywac je w sobie. Tak. Bo tam wlasnie szczescie tkwi - w nas samych. Pomysl o dobry rzeczach, ktore Cie w zyciu spotkaly. O radosnych chwilach. Chociazby mialoby to byc jedno zdarzenia - niejachaj napelni Cie cieplem. Czasem tak bardzo przytlaczaja nas codzienne smutki, rutyna i szarosc zycia, ze zapominamy o tym co mamy. Wiele z nas cieszy sie dobrym zdrowiem, ale na co dzien sie z tego nie cieszy. Wiele z nas ma prace i dochod - ale zawsze znajdzie powod by byc z tego bardziej niezadowolonym niz zadowolonym. Jest tysiace ludzi na tym globie, ktorym brakuje praktycznie wszystkiego...
By odnalesc radosc zycia musisz zmienic perspektywe patrzenia na swoje zycie. Zaczac odnajdowac male przyjemnosci, male radosci...

Pozdrawiam serdecznie! Zachecam Cie do dalszej "korespodenscji". Moze znajdziesz na forum interesujace i watki.

3

Witaj, miło Cię poznać. Życie to prawdziwa sztuka radzenia sobie z różnymi problemami i przede wszystkim umiejętność bycie ze sobą, kochanie siebie takim jakim się jest, akceptowania siebie z różnymi wadami zarówno tymi, które istnieją naprawdę jak i tymi, które sobie tworzymy we własnej głowie.Jeśli tego nie potrafimy, to właśnie po to mamy przyjaciół, których zadaniem jest m.in. spowodować byśmy czuli się akceptowani i kochani. Kłapouszku, napisz coś więcej o sobie! Intryguje mnie to co napisałaś,że żyjesz tylko muzyką...Na czym to polega?Jaka to muzyka?
A w ogóle witam Cię gorąco w naszym gronie i pozdrawiam cieplutko!

4

Dziękuje Ci Ewciu za dobre słowa.Bo bardzo sie bałam przystąpić do Forum.Teraz się brzydze sobą że opisałam swoją historię życia.Jest mi strasznie głupio bo to jest obrzydliwe i nikt nie powinien o tym wiedzieć.To powinno pozostać tajemnicą,przepraszam Was sad
Muzyka jaką żyję,przeważnie mroczną tak jak moje życie,kiedy mruczy mruczadło myślenia,śpiewam piosenkę dziecięcą bezbronną chcącą dorosnąć.Dlaczego nią żyje, bo po bólu w dzieciństwie i teraz zatapiałam się w niej by nie myśleć o szarej rzeczywistości,muzyka jest dla mnie jak szklana kula zamykam się w niej i marze by być piękna i niewidoczna jak dzwięki muzyki nagle uwolniona.
Kołysanka E.T,Sara Mała Księżniczka,muzyke z Króla Lwa to śpiewa dziecko skulone z misiem w kącie, a rock ,pop i wszystkie dołujące nuci Kłapouchy który nie wie gdzie zapodział się jego ogon.
Do napisania.Dziękuję Ci...

5

Wiesz, ja też kiedyś kiedy przeżywałam trudne dla mnie chwile, uciekałam w świat muzyki, agresywnej, budującej, dającej siłę, albo wręcz przeciwnie takiej, która pozwalała popłakać nad sobą i własnym losem, która jeszcze pogłębiała smutek, ale dzięki temu pomagała przeżyć swego rodzaju katharsis. Najbardziej pomagała mi w pewnym stopniu ściezka dźwiękowa z Miasteczka Twin Peaks, bardzo mnie wyciszała , mimo tego iż była bardzo smutna.
Muzyka to ten inny świat: świat marzeń, imaginacji,ucieczki od rzeczywistości, ten świat który powoduje,że czujemy się szczęśliwsi.
Kłapouchy niech życie Twe stanie się muzyką, piękna,radosną, dającą siłę i nadzieję! Tego Ci z całego serca życzę i witaj w naszym gronie! smile

PS I nie przepraszaj nas, za to że tu jesteś, to my przepraszamy,że nie umiemy Ci pomóc, a możemy wesprzeć jedynie słowami:( 3maj się!!!

6

Tak muzyka jest radością każdego dnia, a tak jak Ty napisałaś jing jang przypomniała mi się piosenka Brygady Kryzys

(...)nie musimy się katować
nienormalną sytuacją
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
to co czujesz, to co wiesz
więc nie pytaj o nic
i nic nie mów więcej
niech płonie ten ogień
coraz goręcej
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Niechaj życie trwa, i niech będzie muzyką taką jaką chcesz by grała, bądź jej twórczynią, wokalistką i pamiętaj, że my jako towarzyszący Ci zespół jesteśmy z Tobą!

Główka do góry kłapouchy!!!! smile

7

Dziękuje Ci smile To tak głupio mi teraz czytac Wasze dobre słowa,przyzwyczajona jestem do tych złych i w te dobre bardzo trudno mi uwierzyć.Ciesze się że moge być z Wami i tak jak Wy mi ja moge Wam pomagać słowami bo one mogą naprawde pomóc ipodnieść na duchu tak jak i zabić.
Jeszcze raz wielkie dzięki za przyjęcie mnie do Waszego grona smile

8

Jedyna melodia jaka mi przychodzi do głowy, która może opisac adekwatność tej sytuacji jaka zdarzyła Ci się w życiu to  piosenka Dreams Hey

http://www.youtube.com/watch?v=33pthURGDQQ  sad

Łączę się z Tobą duchowo w tym całym smutku i trzymaj się dzielnie Kłapouszku!!!

9

Jeju, Wzruszona włączyłam tą piosenką i mając ją w tle przeczytałam historię kłapouchego...popłakałam się!!!

Nie wiem co mogę powiedzieć, witaj  kłapoucha i pamiętaj, że możesz na nas liczyć, na wszelką pomoc!!!

Ściskam Cię!!!

10

Jejku sad nie wiem co mam zrobić ,tyle Aniołów w jednym miejscu...Siedze i płacze...Nikt nigdy nie okazał mi tyle dobroci,zawsze byłam popychadłem i małą dziwką ...Brakuje mi słów,jak byłam mała marzyłam żeby spotkać takie osoby jak Wy ale dzieciaki z podstawówki,średniej szkoły uwarzały mnie za przygłupa bo nie potrafiłam sie śmiać i chodzić normalnie.Nie zasługuje na to wszystko,przeciez jestem brudna...Nie wierze że to jest prawdziwe,ja tak bardzo tego nie chciałam,chciałam być tylko kochana,a teraz boje się ludzi,chce umrzeć,codziennie w nocy pragne juz sie nie obudzic,żeby już nie walczyć o choć 1 % życia uwagi godnego,nienawidze swojego ciała!!!!!!!!!!Pragne być wreszcie NORMALNA neutral

11

Ja też WAS mocno ściskam!!!!!!!!!!

12

Witaj smile
Mi akceptacja samej siebie przychodziła bardzo trudno i długo trwało, zanim pierwszy raz spojrzałam w lustro i mogłam patrząc samej sobie w oczy powieć, że jestem fajna, ładna, a przede wszystkim wartościowa i... dobra. Miałam momenty załamań, próby autodestrukcji...
Tak naprawdę zaczęłam wierzyć w siebie, kiedy zrozumiałam, że moje zdanie o mnie jest dla mnie najważniejsze, nikt nie wie, jaka jestem naprawdę i nikt wiedzieć nie może. Nauczyłam się czerpać siłę ze środka siebie, nauczyłam się siebie samą przytulać.
Przeczytałam Twoje posty i jakbym czytała o sobie sprzed dziewięciu lat. Tak, bohater książki, muzyka, ciemna, mroczna... To jakby o mnie z tamtego okresu.
Powtarzaj sobie codziennie, że jesteś super, szukaj w sobie zalet i talentów, przeczytaj "Biegnącą z wilkami" i koniecznie zmień awatar smile Tyle na początek, na pewno spotkasz tu osoby, które Ci pomogą. Pozdrawiam cieplutko smile

13

Tak sobie myślę, to wszystko siedzi w nas mierzi i dręczy, wszystkie złe rzeczy i niemiłe wspomnienia, i to chyba działa że jak zaczynamy o sobie myśleć isobie wmawiać nawet wbrew sobie to jednak to zaczyna działać na naszą podświadomość. Kłapouchy mów sobie każdego dnia, sam ado siebie, do lustra i pisz na kartkach: Jestem cudowną osobą!
Wiem,że to może być trudne szczególnie jak już zaczęłaś tak źle o sobie myśleć:( Ale spróbuj, spróbuj zacząć myśleć o sobie jak najlepiej, wiedz,że jesteś zwykłą wrażliwą osobą, pokrzywdzoną przez los, ale właśnie to powinno Ci uświadomić jak wielką i przeogromną masz w sobie siłę, bo to wszystko zniosłaś, przetrwałas najgorsze chwile i chcesz zwalczyć złe wspomnienia, wciąż walczysz o nową siebie, tą która będzie myślała i patrzyła na siebie jako na wyjątkową osobę. Ja jestem o wiel euboższą istotą niż Ty, bo nigdy nei spotkało mnie tak okrutne traktowanie, dlatego ja właśnie Ciebie podziwiam, za to że masz siłę walczyć, odwagę by nam to tutaj opowiedzieć i wiarę w to,że wszystko się ułoży! Będą mocno trzymała za Ciebie kciuki, bo chciałabym by Ci się zaczęło dziać w życiu tak jak tego pragniesz w najskrytszych marzeniach!:)

14

Witaj smile

15

Witamy smile

16

oj laseczki, ale Wy stare watki odgrzewacie tongue

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź