depresja, brak pracy, nie kocham juz.....co robic? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » depresja, brak pracy, nie kocham juz.....co robic?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez aniulahoch7 (2014-05-05 20:03:15)

Temat: depresja, brak pracy, nie kocham juz.....co robic?

Pochodzę z małej mieściny, skonczylam studia, nie mam stalej pracy, mam 35 lat.
Jestem nieszczęśliwym człowiekiem, cierpie na depresje.
Mój chłopak po 7 latach związku nie chciał ani ożenić się, bo........nie mam pracy, inni znajomi sa nieszczęśliwi w malzenstwie itp. Oprocz niechęci nie czuje do niego Nic, nie kocham go. Nie lubię z nim być, męczy mnie, nie pozwalam by mnie dotykał....nie lubie tego...
Kiedyś lubiłam, ale wszytsko się z mojej strony skonczylo.......
Potem powiedział ze chce slubu ale ja nie chcialam ......nie mogę na niego patrzeć, nie czuje do niego NIC! tylko neichec, zwyczajnie nawet go nie lubie sad(((((

Nie mam pracy, jestem sama, bez pracy, z depresją i mieszkam ze szwagrem który chce mnie wyrzucić z rodzinnego domu. Czuje ze przegrałam wszytsko, mam 35 lat. Nie mam ani srodkow do zycia ani rodziny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: depresja, brak pracy, nie kocham juz.....co robic?
aniulahoch7 napisał/a:

Pochodzę z małej mieściny, skonczylam studia, nie mam stalej pracy, mam 35 lat.
Jestem nieszczęśliwym człowiekiem, cierpie na depresje.
Mój chłopak po 7 latach związku nie chciał ani ożenić się, bo........nie mam pracy, inni znajomi sa nieszczęśliwi w malzenstwie itp. Oprocz niechęci nie czuje do niego Nic, nie kocham go. Nie lubię z nim być, męczy mnie, nie pozwalam by mnie dotykał....nie lubie tego...
Kiedyś lubiłam, ale wszytsko się z mojej strony skonczylo.......
Potem powiedział ze chce ale ja nie ......mogę na niego patrzeć, nie czuje do niego NIC! tylko neichec, zwyczajnie nawet go nie lubie sad(((((

Nie mam pracy, jestem sama, bez pracy, z depresją i mieszkam ze szwagrem który chce mnie wyrzucić z rodzinnego domu. Czuje ze przegrałam wszytsko, mam 35 lat. Nie mam ani srodkow do zycia ani rodziny.

Ty mieszkasz ze szwagrem , czy szwagier z Tobą ? Jak to rozumieć . Dom należy do szwagra ?

3

Szwagier i siostra mieszkają ze mną i matką.
Boje się ze jak zabraknie matki, która jest chora na nerki, szwagier zle mnie potraktuje.
Dom jest prawnie podzielony, jeden pokoj należy do mnie. Czesc do siostry i szwagra
Mam troszkę oszczednosci z zagranicy, na biezace sprawy  ale zadnej stalej pracy

4

nie przejmuj sie szwagrem, a swoejgo kolesia pusc z kwitkiem, zacznij nowe zycie. lepsze. nie unieszczesliwiaj sama siebie. to nie takie trudne  i skomplikowane jak Ci sie wydaje.

5

Tak. Zalezy mi tylko na matce, ale szwagra zaczelam olewac. Mojego chłopaka tez olalam.

Boje się zwyczajnie co ze mna będzie sad, bo w malej mieścinie nie ma pracy. Co najwyżej mogę probowac zagranica. W Poznaniu czy wroclawiu tez się nie ustawie bo nie dam rady sama wynająć tam mieszkania...

6

Na Twoim miejscu , to jednak myslałabym  o zagranicy . Ale decyzja należy do Ciebie . Szwagier Cię chce wykończyć psychicznie i obawiam się , że z czasem to mu się uda . Czego Ci absolutnie nie życze . Zycze Ci dużo zdrowia i siły . Pozdrawiam .

7 Ostatnio edytowany przez aniulahoch7 (2014-05-06 16:51:58)

Boje się ze jeśli zabraknie matki szwagier wyrzuci mie z domu.
Cierpie na depresje, około 2 tygodni wogole nie wstałam z lozka, biorę leki.
Powodem jest ta sytuacja,-szwagier, brak pracy, mala miescina, i rozpad związku. Brak pracy mnie wykończy.

8

przestrzegam wszystkich przed studiowaniem kierunkow humanistycznych. stracilam piec lat i nie mam pracy sad

przegrałam wszystko. marzyłam o pracy, milosci i rodzinie,
mysle nawet o powrocie do bylego chłopaka, którego nie kocham,  by tylko uciec od szwagra.

9

aniulahoch7 napisał/a:

przestrzegam wszystkich przed studiowaniem kierunkow humanistycznych. stracilam piec lat i nie mam pracy sad

mysle nawet o powrocie do bylego chłopaka, którego nie kocham,  by tylko uciec od szwagra.

Skrzywdzisz w ten sposób i jego i siebie... jeśli ogarniasz w miarę czy to angielski czy niemiecki to się nawet nie ma nad czym zastanawiać tylko wiać zagranicę. Dobrze by było, gdybyś odkopała stare znajomości (jeśli masz takowe), które są na obczyźnie, żeby w miarę możliwości ułatwić sobie start...

10 Ostatnio edytowany przez aniulahoch7 (2014-05-06 17:55:36)

Znam dość dobrze niemiecki, mam nawet sprach zertifikat, ale boje się....Wysyłam setki podań, bez rezultatu. Zagranica to ciężki chleb. Kto mi da tam prace po politologii sad Raz tylko weszłam na rozmowe kwalifikacyjna. chyba ze zrobie ausbildung dla doroslych.
Najgorsze , ze od około 2 miesięcy leczę się na depresję. Leki nie pomogły, odstawiłam je.
Depresja jest najgorsza sad Zal mi matki, nie chce jej samej zostawiać ze szwagrem, jest chora. Gdy bylam kiedyś zagranica plakala na skypie. Druga siostra zwiala do Anglii, zostawiając tu wszytsko, wogole się nie ineteresuje już niczym-matka!! Wszystko jest trudne sad

11

Nie musisz od razu wynajmować mieszkania ... nie od razu Kraków zbudowano ... możesz zacząć od wynajęcia pokoju - jeśli dobrze poszukasz, to we Wrocławiu zmieścisz się w 400-500 PLN miesięcznie ze wszystkim. Nie jest to jakaś mega wygórowana kwota w porównaniu do samodzielnego mieszkania, bo kawalerki lub 2 pokoje potrafią być już trzy, bądź czterokrotnie droższe.
Ale rynek pracy w takim na przykład Wrocławiu, jest zupełnie inny i rozwija się bardzo dynamicznie.
Nadal mnóstwo się u nas inwestuje i ciągle pojawiają się nowi pracodawcy z ofertami pracy.
Twoim dodatkowym atutem jest znajomość języka niemieckiego, rynek bardzo potrzebuje teraz takich osób i z tego co wiem, poszukuje się pracowników ze znajomością tego właśnie języka w przeróżnych branżach.
Odważ się po prostu !
Zmiana środowiska, wyrwanie się z nieprzyjaznej atmosfery rodzinnego domu przesyconej niechęcią szwagra - z pewnością zrobi Ci dobrze.

12

Bo jak się ma 35 lat, to jest najgorzej. Jak miałem 35 lat, to prawie z dnia na dzień straciłem pracę, dom, rodzinę. Do tego sikałem krwią - nie jest więc u ciebie tak źle smile
Jeśli masz depresję, to nie odstawiaj leków i chodź na terapię - mam nadzieję, że chodzisz?

13

Ja już wielokrotnie wymiotywałam, na dodatek mam nieustającą biegunke-jelito drażliwe i depresje sad wiec dobrze tez nie jest.

14

assassin napisał/a:
aniulahoch7 napisał/a:

Skrzywdzisz w ten sposób i jego i siebie... jeśli ogarniasz w miarę czy to angielski czy niemiecki to się nawet nie ma nad czym zastanawiać tylko wiać zagranicę. Dobrze by było, gdybyś odkopała stare znajomości (jeśli masz takowe), które są na obczyźnie, żeby w miarę możliwości ułatwić sobie start...

nie przesadzaj, jest coś takiego jak związek bez zobowiązań. dobry pomysł, zawsze to lepsze niż bycie samym.

15 Ostatnio edytowany przez Tak (2017-04-23 13:18:13)

aniulahoch7 napisał/a:

Znam dość dobrze niemiecki, mam nawet sprach zertifikat, ale boje się....Wysyłam setki podań, bez rezultatu. Zagranica to ciężki chleb. Kto mi da tam prace po politologii sad Raz tylko weszłam na rozmowe kwalifikacyjna. chyba ze zrobie ausbildung dla doroslych.
Najgorsze , ze od około 2 miesięcy leczę się na depresję. Leki nie pomogły, odstawiłam je.
Depresja jest najgorsza sad Zal mi matki, nie chce jej samej zostawiać ze szwagrem, jest chora. Gdy bylam kiedyś zagranica plakala na skypie. Druga siostra zwiala do Anglii, zostawiając tu wszytsko, wogole się nie ineteresuje już niczym-matka!! Wszystko jest trudne sad

Lepi przeciwdepresyjne zaczynają działać po ok. miesiącu, a w pierwszych tygodniach będziesz się czuć nawet gorzej niż bez leku, ale trzeba to przeczekać, innej rady nie ma. ps jaki lek?
Ja bym radził być z chłopakiem, skoro nie chce być z tobą tylko dlatego że nie masz pracy to i tak nic z tego na dłuższą metę nie będzie ale przynajmniej nie będziesz cały czas sama. A jak wyglądają twoje relacje z siostrą?

16

Jak trochę przekopiesz forum to jestem pewna, że znajdziesz jeszcze starsze wątki. Powodzenia w prowadzeniu wykopalisk smile

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » depresja, brak pracy, nie kocham juz.....co robic?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024