Problem z erekcją przed pierwszym razem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Problem z erekcją przed pierwszym razem.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Problem z erekcją przed pierwszym razem.

Witam, mam pewien problem i liczę że może znajdę tutaj kilka odpowiedzi...
Mam prawie 21 lat i jestem prawiczkiem, swoją pierwszą "szansę" zmarnowałem jakiś czas temu, dziewczyna chciała to zrobić w aucie na poboczu, z początku było mi wszystko jedno no ale... gdy chciałem już założyc prezerwatywę - całkowicie straciłem erekcję. Jako iż dziewczyna nie bardzo mi też odpowiadała (nie pod względem fizycznym), to nie chciałem tego dalej ciągnąć... od tego czasu dosyć często się masturobwałem (po 5-6 razy tygodniowo, czasami kilka razy dziennie). Obecnie, poznałem inną dziewczynę... przy niej czuje się zupełnie inaczej, po prostu jej towarzystwo aż ciśnie mi uśmiech na twarz. Jednak znów, gdy doszło co do czego... brak erekcji. Całą grę wstępną i pieszczoty (które trwały ok godziny...) byłem "twardy". Gdy tylko chwyciłem paczkę prezerwatyw to straciłem erekcję. Dodam iż od prawie 2 miesiecy (tyle znam ow dziewczyne) w ogóle straciłem ochotę na "samotne zabawy", sama myśl o tym że mógłbym to robić z nią sprawia że nie ciągnie mnie do masturbacji, gdy ona jest przy mnie wystarczy kilka pocałunków i jestem gotowy. Tak samo po tym, jak okazuje się że "nie stanąłem na wysokosci zadania", po 5-10 minutach znów mam erekcję, tylko dlatego ze ona się do mnie np przytula...

Nie wiem co mi siedzi w glowie, ze nie moge sie przelamac... strach przed stosunkiem? O co moze chodzic? Aha, probowalem i calkowicie na trzezwo i po lekkiej dawce alkoholu...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z erekcją przed pierwszym razem.

Prawdopodobnie wynika to ze stresu. Na forum co jakiś czas pojawiają się młodzi mężczyźni z podobnym problemem. Czy jest coś konkretnego czego się obawiasz. Dziewczyna wie, że byłby to Twój pierwszy raz?

3 Ostatnio edytowany przez daryl993 (2014-05-04 13:30:46)

Dziewczyna wie, że byłby to mój pierwszy raz. Nie przeszkadza jej to (sama nie jest dziewicą, co oczywiście mi też nie przeszkadza). Czego się mogę obawiać? Wydaje mi się że mogę mieć "przypadłość" zwaną cofniętym penisem. W spoczynku mój "kolega" cofa się w głąb ciała i na wierzchu zostaje go bardzo niewiele. We wzwodzie 12cm również nie robi furory... niemniej jednak trochę odrzuca mnie myśl że jakakolwiek dziewczyna miałaby dotknąć mój sprzęt gdy ten nie jest gotowy. W efekcie tak boje się stracić erekcję, że ją tracę... przynajmniej tak sobie to próbuje wytłumaczyć.

Do tego dochodzi presja rówieśników, wśród znajomych "z piaskownicy" zostałem chyba jako jedyny który jest prawiczkiem. Mimo iż nikt mi tego specjalnie nie wypomina, to jednak pytanie "I jak tam poruchałeś coś?" mnie powoli wnerwia i nakłada jeszcze większą presję, jakbym musiał to zrobić tylko dlatego by móc odpowiedzieć "Tak, pół nocy ruchałem, było zajebiście". Sęk w tym, że nigdy nie traktowałem kobiet jako jedynie obiekt do zaliczenia. Nie przeszkadzało mi gdy moja pierwsza "miłość" nie chciała tego robić gdyż uważała, że nie jest gotowa, mimo iż byliśmy razem ponad rok i naprawdę byliśmy zakochani. Późniejsze związki kończyły się tym, że wiedziałem już że nic z tego nie wyniknie, nie ma tego czegoś między nami, ale była może szansa na seks. Znajomi doradzali bym korzystał póki mogę i dał sobie spokój... A mi utkwiło w głowie, że skoro wszyscy faceci myślą tylko o 1 i zrobiliby wszystko byle zaliczyć, a ja nie, to coś ze mną mną musi być nie tak? Nie chodzi mi oczywiście o to, że nie interesuje mnie seks. Bo obecnie praktycznie cały czas o tym myślę. Możliwe, że teraz wyolbrzymiam znaczenie seksu, ale po prostu wydaje mi się, że jest to pewnego rodzaju zobowiązanie. Którego się trochę obawiam i w tym przypadku, bo mimo iż bardzo dobrze się czuje z obecną dziewczyną, to nie jest to poważny związek i zbyt krótko ją znam by przewidzieć co będzie dalej.

4

daryl993 napisał/a:

po 5-10 minutach znów mam erekcję, tylko dlatego ze ona się do mnie np przytula...

I próbowaliście kolejny raz po tych 10 minutach od pierwszej nieudanej próby?

5

Wyluzujcie, zwolnijcie tempo, mniej stresu, więcej czasu... i będzie dobrze.

6

ZaubererDE napisał/a:
daryl993 napisał/a:

po 5-10 minutach znów mam erekcję, tylko dlatego ze ona się do mnie np przytula...

I próbowaliście kolejny raz po tych 10 minutach od pierwszej nieudanej próby?

nie od razu, zaczęliśmy się znów pieścić i po pewnym czasie sam zasugerowałem, że może spróbujemy jeszcze raz. Zgodziła się, wziąłem prezerwatywy i czułem że znów tracę wzwód...

Gary, w sumie to może być jedyna metoda... im dłużej się z nią spotykam, tym łatwiej mi o erekcję. Obecnie wystarczy dłuższy pocałunek i gotowe... jak jakiś napalony 16sto latek wink może rzeczywiście potrzebuje czasu by się przełamać całkowicie...

7

Nie jesteś jedynym, który staje przed takim problemem smile

Nie można chodzić na skróty, a jak się chce coś od razu to wiesz sam jak wychodzi smile
Gary jak zwykle bezbłędnie wycelował- daj sobie jeszcze trochę czasu, jeśli i to nie wyjdzie pozostaje wizyta u lekarza, seksuologa smile
Nie gryzą, a pomagają smile

Zadam Ci pytanie jeszcze;
czy próbowaliście bez prezerwatywy? Może niech dziewczyna zacznie brać tabletki choć na jeden miesiąc, wtedy zobaczysz czy to wina stresu i samej świadomości "o boże! zaraz w niej będę!" czy po prostu prezerwatywy...

Wielu mężczyzn ma problemy z prezerwatywami, na sam widok męskość opada. Wtedy seksuolog jest tu idealny.

8

Miałam podobną sytuację z moim poprzednim partnerem(on nie był prawiczkiem - ja dziewicą) podczas pieszczot, czułam, że jest gotowy, ale kiedy jednak miało do czegoś dojść, nic z tego. Porozmawialiśmy o tym i spróbowaliśmy bez prezerwatywy, okazuję się, że to był jego problem. Może po prostu masz uczulenie na lateks? Znam jeszcze dwóch mężczyzn, którą mają taką przypadłość. smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Problem z erekcją przed pierwszym razem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024