Celulitis - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Celulitis

Dziewczyny, czy może któras z was zna jakiś dorby sposób zeby się go pozbyć? a może stosowałyście jakieś tabletki? podzielcie się prosze.

Pozdrawiam:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Celulitis

Czy mi sie wydaje czy nikt nie stosował zadnych kremów? był podobny wątek bo ja nic nie znalazlam...no dziewczyny

3

http://www.netkobiety.pl/t2995.html
http://www.netkobiety.pl/t1493.html
http://www.netkobiety.pl/t964.html
http://www.netkobiety.pl/t475.html

4

dzikuję bardzo:)

5

Moja znajoma, młoda dziewczyna walczyła długo z tym problemem.
Zabawna sytuacja, bo to zgrabna, szczupła kobieta, a celulitis był jej zmorą i przekleństwem.
Z tego, co wiem, to stosowała kurację kosmetykami Maystar, które poleciła jej kosmetyczka. Ta sama przestrzegła ją również przed poróbkami wypuszczonymi na rynek przez clarenę.
Kremy pomogły i dziewczyna mogła nosić w tym roku krótkie spodenki bez kompleksów.

6

A ja oprocz zmiany trybu zycia, cwiczen , kremow itd. polecam jeszcze masaze. Juz tu o tym pisalam w innym watku. Masaze daja spetakularne efekty. Do nich polecam albo zakup specjalnej sluchawki prysznicowej z mikrobabelkami i masowanie ssaca powierzchnia miejsc zmienionych cellulitem codziennie, podczas prysznica, badz zakup baniek chinskich i polgodzinny masaz nimi co drugi dzien.

7 Ostatnio edytowany przez Lena (2011-01-10 10:03:06)

Ja najbardziej polecam masaże i rozbijanie tej tkanki. Ja pod prysznicem masuje się szorstka gąbką. Jakiś czas temu chodziłam też na saunę i stosowałam krem na cellulit firmy CaliVita z
adres www i widziałam poprawę. Przedtem nawet jak siadałam to widać było tą brzydką pomarańczową skórkę. Różnice zauważyłam po około 2 tygodniach.

zamieszczanie odnośników do komercyjnych stron jest niezgodne z regulaminem tego forum

8

Cicada napisał/a:

Ja najbardziej polecam masaże i rozbijanie tej tkanki. Ja pod prysznicem masuje się szorstka gąbką. Jakiś czas temu chodziłam też na saunę i stosowałam krem na cellulit firmy CaliVita adres wwwi widziałam poprawę. Przedtem nawet jak siadałam to widać było tą brzydką pomarańczową skórkę. Różnice zauważyłam po około 2 tygodniach.

Calivita to również kremy? Nie wiedziałam. Myślałam, że to tylko suplementy diety smile Kiedyś znajoma mi zachwalała witaminy właśnie tej firmy, ale że zajmują się również kremami i to na cellulit smile
Będę musiała rzucić okiem na ich stronę smile
Dzieki za informacje wink

9

Ja od jakiegoś czasu zaczęłam właśnie masować sobie szorstką gąbką miejsca z cellulitem i używam świetny krem Soraya Professional Summer Slim i już widzę efekty. Nawet w dotyku. Myślę że to największa zaleta kremu jest świetny i kosztował zaledwie 12zł także polecam.
A muszę zaznaczyć że z powodu dużego nadmiaru tkanki tłuszczowej u mnie cellulit jest dość mocno widoczny.

10

Ja jak większość kobiet także miałam problem z cellulitem. Na szczęście wypróbowałam plastry modelujace sylwetkę Eco Chi Slim firmy Eco World, które pomagają mi w walce z cellulitem. Pierwsze efekty sa już widoczne po kilkunastu dniach. Polecam wszystkim:)

11

Ja stosuję bardzo prosty sposób domowy. Już tydzień i skóra zrobiła się miękka i delikatniejsza, bardziej napięta, myślę, że z czasem cellulitis zniknie całkiem.

Codziennie pod prysznicem robię peeling z gruboziarnistej soli ( można też z kawy, albo wymieszać kawę z solą.). Nakładam rękawicę kąpielowe i wcieram tylko delikatnie okrągłymi ruchami sól w uda, łydki, pośladki, boczki i brzuch (choć tylko na udach mam cellulitis- robię to tak na zaś;) ). Jak już skończę to spłukuję wszystko zimną wodą.
Po kąpieli wmasowuję jakikolwiek krem antycellulitowy ( bo powiedzmy sobie szczerze bez wspomagaczy żaden krem sam nie pomoże na cellulitis, a praktycznie wszystkie działają tak samo). Jak wmasuję krem to zaczynam wszystkie partię ciała gwałtownie  masować podobnie jak wyrabia się ciasto na pierogi hihihi trzeba się troszkę wytarmosić, żeby rozbić ten zbity tłuszczyk.

Cały sposób nie jest jakoś szczególnie kosztowny, na pewno troszkę trzeba poświecić na to chwilkę dziennie ale warto smile
Myślę, że teraz efekty będzie widać jeszcze szybciej, bo chcę przejść na dietę Turbo i znalazłam świetnie opracowany plan ćwiczeń teraz wiele samozaparcia i będę osiągać konkretne cele:)

Polecam serdecznie wszystkim ten sposób na Cellulitis mi na prawdę pomaga :)Ktoś się przyłączy ???

12

Warto chodzic na aerobik cellulit stop i na masaże, a do tego gratisowe zabiegi w domu- zimny prysznic na konkretne partie ciała, o które nam chodzi. A co sadzicie o kapsule vacu well?

13

jejku, ja muszę coś z tym zrobić, mam 18 lat, a cellulit mniej więcej od 12 roku życia... a jestem szczupła i zdrowo się odżywiam sad u mnie to chyba uwarunkowania genetyczne, więc nie wiem, czy cokolwiek da radę...

14

Cóż cellulit to z natury - bycie kobietą i genetyka tongue Niestety żadna się nie uchowa, a jak u którejś nie widać, to znaczy, że albo wyjątkowo dba, albo właśnie - nie widać tongue Bo są różne stadia przecież...
Odpowiednia dieta, witaminy (najlepiej hydrowitaminy, nie tabletki) i ćwiczenia, nic więcej się nie wyczaruje smile

15

Jestem zdania, że żadne cudowne kremy nie zniwelują cellulitu, to tez genetyka, ale przeciez można z nią walczyć. Tyle jest teraz specjalnych zabiegów, z których można skorzystać u kosmetyczki np. LipoShock działający na zasadzie fal dźwiękowych rozbijających komórki tłuszczowe. Efekt wysmuklenia widoczny gołym okiem.

16

witam! co tu dużo mówić usunięcie cellulitu nie jest niemożliwe, chodź nie jest to bardzo łatwe. Moja koleżanka opowiedziała mi dokładnie jak się pozbyć  tej pomarańczowej skórki.  W skrócie: odpowiednia dieta, aktywność fizyczna i zdrowy tryb życia, przy jednoczesnym  stosowaniu odpowiednich kosmetyków lub jeżeli wybierzemy się do kosmetyczki na konkretne  zabiegi. smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024