Mam problem :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mam problem :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Mam problem :(

Hej mam wielki ogromny problem..
Jestem z chłopakiem ponad 3 lata mamy 5 miesięczną córeczke..
Ale jest jeden mały problem.. Ja go chyba nie kocham..
Pisze chyba bo nie jestem tego pewna i nie wiem co robic..
Kiedyś poznalam takiego chlopaka i niedawno sie z nim spotkałam duzo mysle o nim nie moge zapomniec.
I w tym tkwi problem bo własnie chyba jego kocham, albo to jest tylko zauroczenie i nie wiem co mam robic..
a z ojcem dziecka to chyba jestem ze wzgledu na małą.. juz od dawna nic nie czuje chyba do niego..
Nie wiem co mam robic poradźcie cos.. ( jesli są jakieś błedy z góry przepraszam smile )

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-04-26 18:01:07)

Odp: Mam problem :(

Naiwna, ja myślę że to zwykłe zauroczenie. Po prostu gdy skończyły się "motylki w brzuchu" w waszym związku, przyszło dziecko i obowiązki, to po jakimś czasie "znudziłaś się tym", przestało być tak jak kiedyś i zapragnęłaś nowości. Nowy chłopak, nowe emocje, nowe "motylki", to powoduje że w głowie snujesz wizje "lepszego życia". Jednak nowe, nie znaczy lepsze. Pomyśl jednak, co będzie gdy po kolejnych 3 latach, już z nowych chłopakiem, znów "motylki zdechną"? Co wtedy? Poszukasz kolejnego...i kolejnego...? Tak się nie da. To znaczy da się, ale takiego życia chcesz dla swojego dziecka? Zastanów się dobrze, zanim cokolwiek zrobisz. Pomyśl czego chcesz w życiu? Pomyśl, jaki jest dla Ciebie Twój obecny chłopak, jaki jest dla waszego dziecka. Pomyśl co w nim pokochałaś... Postaraj się to na nowo obudzić w sobie. Wtedy ten "nowy", przestanie być taki atrakcyjny.

3

naiwna123 napisał/a:

Ja go chyba nie kocham..
bo własnie chyba jego kocham, albo to jest tylko zauroczenie i nie wiem co mam robic..
a z ojcem dziecka to chyba jestem ze wzgledu na małą.. juz od dawna nic nie czuje chyba do niego..

Zauroczenie nowością, nową znajomością jest normalne. Problem jest co z tym zrobisz. Pozwolisz się temu rozwijać? Czy może ratować swój związek?
Piszesz "chyba od dawna nic nie czuję". Na pewno? Może od kiedy poznałaś tego innego?
Nie jestem zwolenniczką utrzymywania związków na siłę. Jednak uważam, że najpierw warto ratować swój związek niż po prostu go odpuścić. Najprościej dać się ponieść nowości, nowemu zauroczeniu. Trzeba jednak pamiętać, że to może być droga bez odwrotu. Tymczasem ten nowy wcale nie musi się okazać jedynym. Na razie jest tylko "nowością" i dlatego kusi.
Zanim zdecydujesz się na ostateczny krok, spróbuj ratować swój związek. Dbasz o niego? Wkradła się nuda, rutyna? Robisz coś aby tak się nie działo?
Macie wspólne dziecko. O nim też pomyśl.

4

nawet sama się określiłaś przez swój nick że jesteś trochę w życiu naiwna. Wkradła się rutyna i jeszcze do tego nowo poznany mężczyzna. Motylki zdechną a ty będziesz w czarnej dziurze. Masz dziecko, spójrz na pozytywy swojego związku, a jak  coś jest nie tak to zacznij - zacznijcie to naprawiać (a nie wymieniać na nowe). Zastanów się dobrze. Poprzedniczki mówią prawdę.

5

Mcie racje smile DZIĘKUJE !! tak będę walczyć naprawie wszystko to co jest zepsute w naszym związku.
A z tamtym chłopakiem dam sobie spokój smile Chce żeby Nasze dziecko miało normalną rodzine smile
Jeszcze raz dziękuje za pomoc ! :*

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mam problem :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024