czy jest możliwy związek dda z dda? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy jest możliwy związek dda z dda?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: czy jest możliwy związek dda z dda?

Witajcie,
Potrzebuje pomocy.Ponieważ nie wiem już co jest prawdą a co nie.
Dwa miesiące temu poznałam fajnego faceta. Związaliśmy się momentalnie. To było jak strzał. Cieszyłam się bardzo , gdyż dzięki niemu udało mi się wyjść z romansu z żonatym. Na początku było super. On znał moją historię ,( powiedziałam prawdę o romansie z kolegą z pracy).
Niby było wszystko ok. Ale on od początku czuł straszną zazdrość. Zapewniałąm ze go kocham .Zaczął strasznie mnie kontrolowac.Jak mówiłam ze zadzwonie a nie zadzwoniłam , to już miał powód zeby mi wypomniec.Jak umówiłam sie z kolezanka na miescie i nie  dałam znac  ze dojechałam  to telefon i znowu awantura.Mogłabym wymieniać. Z czasem zazdrosny był o to ze wiecej uwagi poswiecam kolezankom niz jemu.
Przyznam ze jego zachowanie zaczeło na mnie tak wpływac ze zaczełam tesknic za  tym zonatym , który okazywał mi czułośc i obojetnie co nie zrobiłam to mnie kochał.Doszło do tego ze nie wiedziałam juz co do którego czuje.Chyba zaczełam idealizowac tego kolegę z pracy.Chociaz wiedziałam ze ten związek nie ma sensu.CHociaz on chciał zostawic rodzine dla mnie.Ja nie chciałam.Faktem jest ze bardzo mi brakuje naszych rozmów i przyjaźni.Moj facet jest dda i ja tez. Tyle ze on mowi co mysli, i czasem mnie to rani, a ja sie blokuje i potem od niego oddalam.Do tego on ma czasem taki pretensjonalny ton , czasem agresje w stosunku  do rzeczy martwych, np jak cos nie działa to przeklina.(jego ojciec go bił).A ja jako typowe dda zaczynam sie go bac.Nie lubei  nawet tonu głośniejszego, od razu sie zamykam. Jak on mi cos powie i mnie to zrani to od razu cisza.Na co on sie wkurza i kłótnia gotowa.Zastanawiam sie czy to ma sens.CHociaz  on  mowi ze mnei kocha. to ja juz sama nie wiem.mam tak ze jak ktos cos ode chce, powie mi stanowczym tonem , nei jest tak jak ja tego chce to od razu mam focha.nie wiem co czuje,i zaczynam tesknic z tym facetem ktory głaskał mnie po główce ( z pracy) traktował jak księzniczke.mimo ze byłam czasami wstretna dla niego. Przyznam ze nie wiem co czułąm do tego kolegi z pracy.Tesknei za rozmowami  z nim i ze był taki dobry dla mnie.Chicałabym stworzyc normalny związek , być szczęśliwa. Nie wiem czy to moja wina, czy mojego partnera ze ciągle miedzy nami są spięcia.On nie domyśla się o co mi chodzi , jak tamten z pracy.Nie mowi ze wszystko bedzie dobrze. Jest twardym facetem, co mi na poczatku imponowało , a teraz sama nie wiem jakiego faceta potrzebuje.Czy takiego który mnie pogłaska i powie ze bedzie dobrze czy takiego ktory mną pokieruje. CHociaz jestem zodiakalnym bykiem i nie lubie sprzeciwu.Mam brak poczucia własnej wartosci , strach przed autorytetami.Dlatego tez jak on na mnie krzyknei to od razu mogłabym płakac.Inny był dla mnei ten kolega z pracy.Poszłam nawet do psychologa z tym. Wizyta skończyła sie klapą. Pani psycholog ani słowa od siebie nie powiedziała, przez co  nie wiem czy to ma sens.Czy moje zachowania są wynikiem dda?toksyczne zwiazki np .Bedac z tym żonatym wiedziałam niby ze go nei kocham i nei  zaryzykowałabym rozwalenie jego związku mimo ze wiedziałam ze on mnie kocha.Teraz jak juz go odepchenłam zaczynam tesknic.Zaznczam ze był dla mnei przyjecielem ,wiedział wszystko , zawsze pomagał.Jak go "zostawiłam" to czułam sie strasznie,a on mi nei pomagał tylko płakał wrecz.Okazywał naprzemienne stany , a to złośc  na mnie , a to płacz, i wpływał na mnei psychicznie mowiac jak to mnie kocha i jak go zraniłam.To tak jakby lubiła sobie sama  stwarzac problemy.Bo dobrze byc nie moze. przepraszm ze tak haotycznie  napisałam  .czy ja wogóle kocham? a może juz nie potrafie:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy jest możliwy związek dda z dda?

Kochana, tak naprawdę to wszystko jest możliwe, ale nie o to w tym chodzi. Ja Twój post widzę jasno, nie ważne kto, ale koniecznie ktoś. Myślisz, że dzięki temu możesz być szczęśliwa? Skoro wiesz, ze jesteś DDA to na pewno znasz też pewne mechanizmy. Ja bym raczej postawiła na jakiś czas na zbudowanie trochę poczucia własnej wartości, wtedy będziesz już sama się na tyle się szanowała, że
A) nie wplątasz się w związek nie rokujący- z mężatym.
B) Nie pozwolisz innemu na ograniczanie Cię i chorą zazdrość- jak twój obecny

Jednak opcja C) jest najbardziej prawdopodobna. Udasz, że wszystko jest w porządku i będziesz z tym który daje Ci więcej pozorów opieki (której przecież tak Ci brak).

3

do sluu.
Zastosowałam sie do Twoich  sugestiii , pracuje nad sobą.  Nie ukrywam ze jest cięzko bo musze pracowac z tym żonatym i grac pozory...
Jesli chodzi o tego agresywnego to zrzucił całkowicie wine na mnie , ze to ja ją wywołałam bo załowałam tego z pracy. W sumie troche ma racji, dzieki niemu udało mi sie to zakończyc i powiedziec dosc. Jego agresja jednak była związana z błahymi rzeczami. a to byl poczatek zwiazku - 3 miesiace. Az strach pomyslec co by było dalej.... Radze sobie sama, bo tak naprawde sama jestem całe życie. CHodze do psychologa w celu poprawy swojego samopoczucia, moze kiedys uśmiechnie sie do mnie szczescie. Narazie szukam tego w sobie:)sa dni lepsze i gorsze.Ale juz nikogo nie krzywdze i siebie tez....

4 Ostatnio edytowany przez Zbyś (2014-08-19 21:42:59)

Najpierw musiałem wydrukować wcześniej otworzyłem w edytorze tekstu i zobaczyłem całą czerwoną stronę pełna błędów prawdopodobnie po kilku głębszych to pisałaś,następnie spokojnie przeanalizowałem twój post postawiłaś kilka pytań prosząc o pomoc,mówisz i masz,ale pamiętaj że to jest tylko mój punkt widzenia i mogę się mylić.

Prawdą jest że poszukujesz szczęścia miłości zrozumienia czyli masz naturalne odruchy,samotność niszczy nasze wnętrze i po prostu boli

Kopnij swojego psychologa w miejsce gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę i zaczynają się nogi,

kotek albo piesek zrobi to samo co psycholog i przede wszystkim okaże wdzięczność swojej pani

Z pieskiem na spacerze poznasz wiele osób będziesz mogła się pokazać ludziom porozmawiać i masz się kim opiekować
kotek jest domatorem ale mały kotek czy piesek na rękach potrafi wiele zmienić w twoim życiu więcej niż jesteś sobie w stanie wyobrazić.

Te twoje dda równie dobrze możesz napisać hds (żurawik Hydrauliczny)
To co było kiedyś istotnie ma wpływ na naszą osobowość czy znak zodiaku i powinnaś to wykorzystać aby tobie służyło a nie przeszkadzało w stosunkach międzyludzkich

Co sądzisz o gościu który ma małżonkę dzieci i idzie do innej mówiąc kocham cię no dobra zostawi rodzinę jest z inną ale znowu do następnej powie kocham,jeśli ktoś naprawdę kocha to ma klapki na oczach i cel w swoim życiu inaczej jest chorągiewką na wietrze jak takiemu w życiu zaufać i rozpocząć jakikolwiek związek,Opoką to on na pewno nie będzie a jeśli nawet to nie na długo

Partner który chce partnerki tylko dla siebie i nie zostawia jej swobody wyboru ciągle kontroluje jest to najgorsza forma zazdrości która niszczy związek ,jeśli białogłowa chce się pośliznąć to choć by ją do grzejnika przykuł to sama hydraulika zawoła i postawi na swoim.tylko zaufanie obojga stanowi fundament stałego normalnego związku  ,to był drugi twój men

Dzień który jest dzisiaj teraz powinien przez ciebie do końca przeżyty postaraj się czerpać jak najwięcej radości
Nie myśl o sobie negatywnie i źle siebie nie oceniaj postaraj się o radość z najdrobniejszych chwil aby być szczęśliwa i zadowolona następnie uważnie rozejrzyj się,życie jest naprawdę piękne

Postaraj się być zadowolona uśmiechnięta szczęśliwa miłość sama ciebie odnajdzie nigdy nie szukaj jej na siłę                                         
Jak masz miękkie serce to twardy kuperek jesteś szczera i płacisz za to,moim zdaniem to wielka zaleta a nie wada jeśli widzisz swoje wady to tez dobrze inni swoich nie zauważają,masz wielkie serce i potrafisz kochać znajdź sobie kogoś kto jest twoim przeciwieństwem będziecie się na wzajem uzupełniać jak magnesy które się mocno przyciągają i zobaczysz że warto było życzę tobie powodzenia
                                                                                                 Zbyś

5

Do Zbyś:)
Dziekuję za miłe słowa:) teraz mi jest to najbardziej potrzebne. To fakt mam miękkie serce. Ufam ludziom i przez to staje się ich ofiarą. Zagubiłam się w życiu.Popełniłam błąd. Teraz ciężko jest mi bardzo. Niestety nadal się obwiniam, w przeciwieństwie do tego mojego ex żonatego. Nie widzę w nim poczucia że mnie skrzywdził. Tak bardzo się czasem nienawidzę.I deprecha mnie dopada.  Przykro jest mi tez ze w jakis sposób  sprawiłam przykrośc temu  agresywnemu żałując tego żonatego. Ale on reagował na to krzykiem , potworną zazdrością i agresją względem mnie. Przezyłam prawdziwe piekło w ostatnim półroczu . Moze faktycznie  sprawie sobie kotka albo pieska:) Narazie   musze poskładać się psychicznie. Podjąć walkę by wstać rano i iść do tej cholernej pracy....
Dzięki Zbyś...:)

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy jest możliwy związek dda z dda?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024