Witam,
W najbliższym czasie muszę podjąć decyzję w kwestii wyprowadzki. Szukam fajnego miejsca w Polsce do zamieszkania( o ile takie istnieje
).
Zastanawiam się między Warszawą, a Trójmiastem. Kryteria, którymi się kieruję to przede wszystkim praca i rozwój, ale też inne rzeczy wchodzą w grę. Może napiszę o co mi chodzi ![]()
- Trójmiasto podoba mi się ze względu na ładne tereny, spokojniejszy tryb życia niż w Warszawie, z pracą chyba jest nieźle? Tylko, że mam tam tylko jedną osobę, którą znam i zniechęca mnie spora odległość od miasta rodzinnego i wszystkich moich znajomych ( ok 500 km). Już nawet nie chodzi o znajomych, bo łatwo nawiązuję znajomości, ale ogólnie, że jednak bilety do mojego miasta są drogie itd.
- W Warszawie mieszkałam kiedyś kilka lat i pamiętam, że nie podobało mi się za szybkie tempo życia, wszędzie ktoś biegł, ceny za wszystko są strasznie wysokie, nie zawsze adekwatne do zarobków, ale jednak zastanawiam się znowu nad tym miastem ze względu na rynek pracy i to, że jednak mam w miarę blisko do swojego miasta.
Może wypowie się ktoś, kto mieszka w Trójmieście i napisze jak mieszka się tam na co dzień? jak wygląda rynek pracy? W którym mieście jest najlepiej mieszkać?(Gdynia, Sopot, czy Gdańsk?)
Innych też zapraszam ![]()