Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Prosba o pomysly ![]()
Niedawno sie przeprowadziłem i w tej chwili jako ze totalnie nie znam jeszcze Wawy moim jedynym pomyslem jest Arkadia, ale wolałbym cos oryginalniejszego ![]()
Poprosilbym o jakies fajne knajpki, restauracje, miejsce do spacerów ![]()
O rety, samo słowo "Arkadia" działa na mnie alergicznie
Chyba, że połazisz tam najpierw sam i znajdziesz jakieś konkretne, fajne miejsce w tym okropnym molochu ![]()
Oczywiście najpopularniejsza jest Starówka i okolice. Tam można pospacerować (co zresztą robią tysiące ludzi każdego dnia) i jest mnóstwo fajnych lokali. Ponieważ w przypadku randek mile widziana jest nieszablonowość, więc proponuję spacerek Nowym Światem. Wychodząc ze Starego Miasta idziesz Krakowskim Przedmieściem i dalej Nowym Światem. A na Nowym Świecie, po swojej prawej stronie będziesz miał wtedy...bramy. Należy wejść w którąś i odkryć fenomenalne, nieco spokojniejsze uliczki, z różnymi fajnymi knajpkami, pubami i różnymi takimi. Wieczorem i nocą po prostu super doświadczenie
W kwestii wypadu do kina również odradzam te w centrach handlowych. Mniejsze kina mają fajniejszy klimat, zazwyczaj są też tam jakieś kawiarenki i inne miejsca na spokojną rozmowę po udanym seansie.
Na spacerek fajne są parki (chyba w każdym można znaleźć coś urokliwego) oraz wały nad Wisłą. Nad Wisłą można też iść na piwo w piwnym ogródku nad wodą lub na barce.
I zasadniczo pomysłów na randkę w Warszawie jest milion. Ważne w tym jednak jest to, żeby miejsce dopasować do Ciebie i do wybranki. A do tego za mało szczegółów podałeś ![]()
Ja, gdy mam czas z chłopakiem, choć ostatnio niestety rzadko, to siedzimy często nad Wisłą, chodzimy po Starówce, z braku laku chodzimy po galeriach handlowych, co do kin, to faktycznie to małe mają swój klimat, bo w tkaich jak np Cinema City czuję się przytłoczona, nie cierpię takich tłumów, a byliśmy np raz dotychczas w kinie Femina i bardzo fajny klimat, mniej ludzi, nawet panią Foremniak widziałam
.
Poza tym polecam Królikarnię, Park Morskie Oko, warszawskie Łazienki, Las Kabacki (na Ursynowie), park przy placu Wilsona, jak wychodzisz z metra, bardzo ładny
.
Jeżeli chodzi o knajpki, to ja nie chodzę do żadnych oryginalnych, jak już to jakiś McDonald, KFC, zdarzyło nam się też na zwykły obiad w Wawie, ale raczej nie polecam, mało fajnych lokali z tanim swojskim jedzeniem, ponoć fajny jest też Subway z kanapkami, ale jeszcze nie byłam, czasem odwiedzam chińczyka, bo nawet mi smakuje kurczak w cieście, z takich co wiem, że są, ale nie bywam, to np Coffee Heaven, może wybrać się na kawę, ja nie lubię to nie chodzę, Hard Rock Cafe, możecie pójść na kręgle np na ulicę Dobrą (Powiśle), na basen np Warszawianka.
Polecam ! ![]()
Dzięki za odpowiedzi ![]()
Dziś trochę połaziłem z nową znajomą po starówce i knajpach i całkiem fajnie tu jest:)
Tylko jakbym poszedł sam pewnie bym sie zgubił ![]()
Na mnie dobrze działa centrum Warszawy. Ten zgiełk i ruch to dla mnie taka swoista siła napędowa. Ale gdy chcę odpocząć to jadę do Ogrodu Botanicznego PAN w Powsinie. Dobrze zjeść - pierogarnia Zapiecek koło tego ronda z palmą (nazwa mi umknęła
).
No wlasnie bylismy w zapiecku tylko na starym miescie, calkiem fajnie ![]()
Tylko nie arkadia!
Fajnym miejscem na randki są małe, przytulne knajpki z pysznym jedzeniem. Mnie ostatnio chłopak zabrał na kolację do Orchidei – byłam zachwycona i zrobił na mnie duże wrażenie wyborem tak ciekawego lokalu;) Restauracja jest na ul. Zgody, urocze wnetrze z klasą, do tego rzadko spotykane potrawy kuchni fusion, i bardzo miła obsługa. Maja też ciekawe napoje – koktajl jabłkowy z kolendrą, albo z owoców leśnych z bazylią. Do tego wszędzie w jedzeniu i napojach kolorowe płatki jadalnych kwiatow… Polecam się wybrać:)
Moderator przekierował mnie tutaj z tego wątku http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 40#p815740
Co do miejsc - super, myśle że znajdę tutaj wiele pomysłów.
Ale co z noclegiem ? polecicie coś?
A w jakiej cenie interesuje Cię ten nocleg ?
Agness napisał:
A w jakiej cenie interesuje Cię ten nocleg ?
tak myslałam, że około 100 zł ?
W takiej cenie to ciężko będzie. Chyba, że hostel. Bo na hotel nie ma raczej co liczyć.
ja spałam kiedyś na ul Chmielnej 2 w Warszawie, warszawapokoje
wygoogluj sobie, bo i ceny w okolicach które Cię interesują i do tego w centrum ![]()
fajna opcja na randkę to kręgle, przynajmniej bardziej orginalne niż kino czy kawiarnia, można pograć, pogadać, pośmiać się no i np. nauczyć dziewczynę gry w kręgle. polecam spam, tam jest dużo torów, miła obsługa i fajna atmosfera, a później można potańczyć lub iść na spacer.
Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-11-15 19:13:51)
Ja myślę, że ten wątek jest mocno nieaktualny i nie ma sensu się w nim wypowiadać...tym bardziej, ze wystarczyłoby posłuchać własnej kobiety, aby wiedzieć gdzie z nią iść...![]()