Małoletni wandale... Czy nic nie da się zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Małoletni wandale... Czy nic nie da się zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Małoletni wandale... Czy nic nie da się zrobić?

Zniszczone klatki schodowe, drzwi wejściowe, zepsuty domofon, wulgaryzmy na ścianach, zasikane windy. Myślę, że wiele z nas ma taki problem. Dzieciaki pozostawione bez należytej opieki rodziców z nudów piją na klatkach schodowych, a później na tej samej klatce załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne i pozostawiają swoje "autografy". W naszym bloku ostatnio pomazali farbą drzwi wejściowe do mieszkan. Czy naprawdę nic z tym nie mozna zrobić? Wezwanie policji nic nie dało. Funkcjonariusz, który przyjął zgłoszenie szczerze powiedział, że sprawa jest do umorzenia, bo nie ma żadnych świadków. I co teraz? Pozwolić na to, by małolaty dalej robiły to samo? Czy naprawde nie ma żadnego sposobu na smarkaczy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Małoletni wandale... Czy nic nie da się zrobić?

Wandalizm zawsze był i będzie WSZĘDZIE...
Cięzko z nim cokolwiek zrobic sad

3

Nie byłoby problemu gdyby w końcu niektórzy rodzice wzięli się za wychowywanie własnych dzieci.

4

No właśnie..Ale wiesz,ze wiekszosc takich dzieci to patologia...:/

5

Za wychowanie niektórych rodziców też ktoś musi się wziąć :-/ Gdyby mnie matka zobaczyła w wieku 13 lat z fajkiem, to by mi nogi z d... powyrywała, a moje małoletnie sąsiadki fajczą przed drzwiami własnego mieszkania i nic... Eeeeh, szkoda gadać.

6

Jak nie możesz z czymś wygrać to się przyłącz smile Chyba trzeba będzie się wziąć za sprayowanie - wtedy nikt Ci drzwi już nie usmaruje big_smile

7

Don Pedro
Chyba troche za stara jestem na takie rzeczy, a poza tym jakoś nigdy mnie nie bawiło niszczenie, mazanie, sprayowanie itd. Znam ciekawsze rozrywki.;-P

8

Z biegiem czasu i lat jest coraz gorzej, co będzie za kilkanaście lat........? az strach pomysleć

9

to było od zawsze.. Nie man a to sposobu. Ci co teraz to robią wyrosną a potem Ci młodsi robią to samo. To jest normalne...

10

Hmmm....kiedyś sama przebywałam w takim towarzystwie i przez glupie ,,nudzenie się'' paru moich kolegów wylądowało w wiezieniach rujnując sobie de facto życie. Zresztą często tak własnie się dzieje z wieloma młodymi osobami. Coś przeskrobią, policja.....kłopoty przez całe życie i plakietka  ,,przegranego''

Dziś uważam, ze wiele takich osób da się uratować, a nie ratuje przez...IGNORANCJE. Łatwiej wezwać policję raz drugi trzeci, niż np dowiedzieć się czyj to syn i osobiście porozmawiać z rodzicem o sytuacji i tym samym bardzo pomóc. Nawet jeśli spotkamy w progu patologicznego rodzica to i tak możemy jakoś wpłynąć. Może również spotkać całkiem normalną osobę, która nie wie, co z dzieckiem się dzieje i którą możemy przywołać do porzadku sygnalizując, że za mało najwyraźniej poswieca dziecku uwagii

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Małoletni wandale... Czy nic nie da się zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024