Za 2 dni mam pierwszą sprawe rozwodową ,kiedy mam doręczyć dokumenty ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Za 2 dni mam pierwszą sprawe rozwodową ,kiedy mam doręczyć dokumenty ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Za 2 dni mam pierwszą sprawe rozwodową ,kiedy mam doręczyć dokumenty ?

Maż złożył papiery o rozwód ,ale ja się na to nie zgadzam . Wrócił z delegacji 3 miesiące temu nie stąd oznajmił mi że chce rozwodu bo mnie zdradził i nie chce już zemną być .Dostałam papiery z sądu stek bzdur o mnie. Odpisałam w szybkim tępie i popełniłam duży błąd bo wcześniej podpisałam mężowi że go nie pozbawiam praw rodzicielskich i do końca nie doczytałam że on podał sumę po 300 zł alimentów na 2 dzieci .Sąd odrzucił mi to pismo i zarzucił że nie zwracam uwagi co podpisałam .Wiem moja wina ,ale w tym dokumentach prosiłam o podniesienie alimentów to sąd kazał mi się odwołać do siedmiu dni ale ja nie zdążyłam CZY MOGŁA bym złożyć te dokumenty PRZED ROZPRAWĄ . Jeśli tak to kiedy powinnam doręczyć .To dzieje się tak w krótkim czasie że nie wiem czy to zrozumiale napisałam .Jestem tak zdenerwowana że nawet spać nie mogę. boje się  bo nie mam adwokata ,a mąż ma .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Za 2 dni mam pierwszą sprawe rozwodową ,kiedy mam doręczyć dokumenty ?

Witaj Wika

To za krótki czas na doręczenie,choć nie wiem jak to się ma do tego jeśli bezpośrednio poszłabyś na Biuro Podawcze i zostawiła w okienku u Pani potrzebne dokumenty.Co do spraw prawnych zawsze możesz zapytać prawnika który bezpłatnie udziela porady w Urzędach albo w Sądach w soboty.Mam nadzieję że pomimo zaskoczenia  na sprawie
będziesz umiała się bronic.Uważnie słuchaj pytań Sędziny czy Sędziego. Nawet jeśli twój ... ma adwokata  to nic nie zmienia  bo jak sam ci powiedział że zdradził to masz atut w  w ręku i to z jego winy będzie rozwód.

Pozdrawiam i trzymam kciuki. smile Nie daj się draniowi.

3 Ostatnio edytowany przez daria1968 (2014-03-03 19:47:18)

Odp: Za 2 dni mam pierwszą sprawe rozwodową ,kiedy mam doręczyć dokumenty ?

Napisz pismo o udzielenie pełnomocnika z urzędu -
będziesz musiała przedstawić swoje dochody ,koszty   utrzmania itp  Poczytaj na stronach internetowych.
Czytaj uwaźnie pima jakie dostajesz z Sądu i spokojnie - to napewno bardzo  świerza i bolesna sprawa ale  płakač ,wkurzać  będziesz się później.

Teraz walczysz o siebie,aby jak namniej stracić.
I waźne - rozwód  koniecznie z jego winy  - nie odpuszczaj .Za tym idą pewne konsekwencje prawne - np wmomencie nie dostatku moźesz się starač o alimenty na siebie od byłego.

Pisz jak  idzie.Pozdrawiam!

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Za 2 dni mam pierwszą sprawe rozwodową ,kiedy mam doręczyć dokumenty ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024