Oszukał mnie ale chce być ze mną - co robić??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Oszukał mnie ale chce być ze mną - co robić???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Oszukał mnie ale chce być ze mną - co robić???

Moje małżeństwo bylo nieudane. Trwało ze względu na dziecko ale chciałam zmian w życiu. Kogoś kogo będę kochała tak jak ten ktoś mnie. Marzyłam o szczęśliwej milości. I poznałam go jakieś 2 lata temu. Był w długoletnim związku ale chyba chciał tego samego co ja. I stało się. Mieliśmy romans. Byłam szczęśliwa. Zakochałam się a on zakochał się we mnie. Chciałam czegoś więcej. On też. Rok temu odeszłam od męża. On mówił, że też odszedł. Mimo, że jeszcze przez pół roku mieszkał w ich spólnym mieszkaniu.
Najpierw a bylo to jakieś pół roku temu odkryłam, że planowany był ich ślub. Tłumaczył, że o niczym nie wiedział. Że robiła to za jego plecami bo i ona i cała rodzina myślała, że mu przejdzie i że wróci do niej. Zapewniał mnie, że mnie kocha, że chce być ze mną. Postawiłam mu ultimatum albo ona albo ja. Wybrał mnie. Wyprowadził się ze wspólnego mieszkania. Wynajął nowe. Ja poznałam jego rodzinę. Chyba nawet wybaczyłam i uwierzyłam. Zaczęliśmy "od nowa".
Ale było kilka niejasnych sytuacji z tego półrocznego okresu które nie daway mi spokoju. Pytałam, szukałam i nic. Słyszałam tylko, że przez ten cały czas był ze mną. Ze jedynie mieszkał tam. 
Kilka dni temu poznałam już chyba całą prawdę. Okazało się, że przez te pół roku był ze mną ale też z nią. Znalazłam dowody. Wypad w góry, do kina, impreza. Mówił, że w sumie to nie wie dlaczego tak się stało. Zwlekał z tym wszystkim bo mu wciąż mówili, że zmarnował jej życie. Ale był ze mną i to mnie kochał. 
Zostałam oszukana. Zawiedziona. Mimo, że jednak odszedł od niej definitywnie, czuję się zdradzona.
On chce być ze mną, bo przecież te oszustwa dotyczą tylko tego półrocznego okresu.
NIe mogę się z tym pogodzić. Jak zaufać???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Oszukał mnie ale chce być ze mną - co robić???

Jakby to powiedzieć.. facet był na zakręcie. Porozmawiaj z nim szczerze, wyjaśnijcie sobie wszystko, powiedz mu, że ciężko będzie Ci teraz zaufać jemu, skoro nie wyjawił Ci prawdy. Teraz to on będzie musiał sie starać o to byś mu znowu zaufała.. Jeśli teraz już nie jest z tamtą kobietą to nie rezygnuj z miłości, nie ma sensu, w końcu i tak jesteście razem.

3

Caibe ma racje. Faktycznie, troche sie facet olawirował przez te pół roku, ale moim zdaniem wszystko jest na drodze ku lepszemu i nie powinnaś tego wszystkiego przekreślać przez tamten okres...co jednak wcale nie znaczy, że masz udawać, że nic sie nie stało...po prostu teraz ten facet musi Ci udowodnić, że jest Ciebie wart i możesz mu zaufać, a jeśli naprawde Cie kocha to zrobi wszystko, co w jego mocy wink powodzenia wink

4

Nie podam Ci złotego środka, bo nie zaufałabym mu. Przez pół roku zręcznie manewrował pomiędzy dwiema kobietami, a wybrał jedną dopiero po ujawnieniu afery. Sytuacja go zmusiła, gdyby nie ona pewnie ciągnąłby to dłużej. Bałabym się bezustannie czy znów mnie nie okłamuje.

5

Mężczyźni to chyba mają we krwi.... musisz uważac teraz na niego ale myśle żeby da sznse co masz do stracenia skoro go kochasz....

6

Próbowałam rozmawiać. Próbowałam bo on nie chce do tego wracać. Dla niego wszystkie kłamstwa dotyczą tylko tamtego felernego okresu. A on jest zamknięty. Nie rozumie jak mu mówię, że ja muszę to wyjaśnić, że chce znać całą prawdę. Twierdzi, że nie potrzebnie to rozgrzebuję. Myślałam, że to on powinien zabiegać i starać się wszystko wyjaśnić tym czasem wydaje mi się, że tylko ja tego chcę. Nie potrafię tak poprostu zapomnieć tego co widziałam. Mówi, że z czasem zapomnę... Ma mi za złe, że ciagle o tym mówię. Ale jak mam nie poruszać tego tematu jak to tak bardzo boli. Powiedział, że kiedyś wszystko mi powie ale jeszcze nie teraz. I co robić?

7

nie chcialbym byc tu katem,ale z doswiadczenia wiem ze jezeli ktos sklamie raz ,zdradzi raz bedzie to robil zawsze,(  sa pary jedanna milion gdzie zdrada i klamstwa sa potrzebne zwiazkowi do naprawiania tego co zle ale to tylko sporadyczne  przypadki) moj byly partner pisal do swojej ex zony te same sliczne esy co do mniemieszkalismy daleko od siebie mowil ile zona zrobila mu zlego w zyciu ale przy ka zdych odwiedzinach u dzieci regularnie z nia sypial( ona do mnie dzwonila i powiedziala mi o tym ),po dlugich przekonywaniach z jego strony ze to tylko tak ze sprawdzal czy go jeszcze kocha ze tak naprawde kocha tylko mnie.przebaczylam ale nie zapomnialam.bo sie nie da zapomniec.kochalam i kocham go bardzo , bylismy ze soba trzy lata, ale nie moglam mu zaufac tak do konca,kazda korespondencjia z jego kozezankami na nk i gg zapalaly mi czerwone swiatelko wczystkie jego wiadomosci przechodzily przez moje rece,stalam sie potworem kontrolowalam go na kazdym kroku,domyslam sie ze dla niego to bylo czyms ponizajacym,ale nie potrafilam mu zaufac.teraz  zostal mi tylko zal smutek i pretensjie do samej siebie i tesknota za kims kogo kochalam,                                                                                                                                       jesli jestes w stanie zapomniec i zaufac zostan z nim jesli nie lepiej dla was obojga jesli sie roztaniecie

8

ciężka sprawa, ja uważam , że ludzie potrafia się zmienić, jeśli naprawdę Cie kocha nie skrzywdzi cie znów. Będąc z nim ryzykujesz, że to się powtórzy, ale równie dobrze może być już wierny i Cię nie oszukać. wiesz z każdym następnym facetem może być tak samo...moim zdaniem warto spróbować.

9

tak warto jesli bedziesz mogla zapomniec,i nie wracac do tematu,w  innym przypadku zatrujesz jemu i sobie zycie  dla prwdziwej milosci warto.

10

Nie potrafię zapomnieć. Chyba za wcześnie. Nie potrafię nie wracać do tego tematu i wiem, że psuję relacje między nami. On się wkurza a ja czuję się winna... Jakbym to ja zawiniła...

11

no właśnie zuzia poruszyła ważna kwestię, nie można wypominać, chociaż zapominać nie można, trzeba mieć się na baczności, a z czasem samo się ułoży. Daj facetowi szansę, spróbuj. i pamiętaj teraz on jest dla ciebie bardziej nix Ty dla niego. To on ma sie starać odbudować Twoje zaufanie.

12

Nie wiem jak zacząć!!! Pierwszy raz korzystam z takiej formy. Wiem, że potrzebuję pomocy, to jest najważniejsze.
Zostałam zdradzona po 13 latach małżeństwa- 2 tygodnie temu. Dowiedziałam się przez przypadek, bo przeczytałam sms w których "ONA" wyznała mu miłość, tęskni itp. Mój mąż nie miał zamiaru mi o niczym mówić, twierdzi, że wszystko zakończył dawno temu, ale jak w to uwierzyć!!! Chcę wiedzieć kim jest, czy warto? Czuję że muszę to wiedzieć, a on nie chce mi powiedzieć! Wiem, że jest mężątką ma dziecko- rodzinę.
Jak mam z tym żyć?! Jestem zrozpaczona i zawiedziona bo zawsze z moim mężem rozmawialiśmy na tematy zdrady i wiedział, co to dla mnie znaczy.
Cała teoria nie sprawdziła się.
Ja go bardzo kocham, może za bardzo. Jest, a może pisać był - moją pierwszą miłością. Nic już nie wiem. Pogubiłam się bardzo. Nie śpię bo wszystko wraca. Co robić!!!! Błagam pomóżcie
Jedynie wiem, że chcę ją znaleźć. Jak to zrobić!?
I proszę nie piszcie o fryzjerach itp aby poprawić sobie humor. Zawsze dla niego starałam się dobrze wyglądać i nie potrzebuję tego typu pomocy zadbaj o siebie cze bądź silna!!!

13

zNie wiem jak zacząć!!! Pierwszy raz korzystam z takiej formy. Wiem, że potrzebuję pomocy, to jest najważniejsze.
Zostałam zdradzona po 13 latach małżeństwa- 2 tygodnie temu. Dowiedziałam się przez przypadek, bo przeczytałam sms w których "ONA" wyznała mu miłość, tęskni itp. Mój mąż nie miał zamiaru mi o niczym mówić, twierdzi, że wszystko zakończył dawno temu, ale jak w to uwierzyć!!! Chcę wiedzieć kim jest, czy warto? Czuję że muszę to wiedzieć, a on nie chce mi powiedzieć! Wiem, że jest mężątką ma dziecko- rodzinę.
Jak mam z tym żyć?! Jestem zrozpaczona i zawiedziona bo zawsze z moim mężem rozmawialiśmy na tematy zdrady i wiedział, co to dla mnie znaczy.
Cała teoria nie sprawdziła się.
Ja go bardzo kocham, może za bardzo. Jest, a może pisać był - moją pierwszą miłością. Nic już nie wiem. Pogubiłam się bardzo. Nie śpię bo wszystko wraca. Co robić!!!! Błagam pomóżcie
Jedynie wiem, że chcę ją znaleźć. Jak to zrobić!?
I proszę nie piszcie o fryzjerach itp aby poprawić sobie humor. Zawsze dla niego starałam się dobrze wyglądać i nie potrzebuję tego typu pomocy zadbaj o siebie cze bądź silna!!!
Czy jest ktoś kto moze ze mną porozmawiać? Tak jak pisałam, pierwszy raz korzystam z tej formy i nie radzę sobie zbyt dobrze.Proszę niech ktoś odpowie

14

to normalne że teraz chcesz o niej wszystko wiedzieć- chcesz bo myślisz w czym ona była lepsza, że poszedł do niej! Ale nie wiem co mogę Ci w tej sprawie poradzić to wszystko zależy od tego jaki masz teraz kontakt z mężem- czy chcesz nadal z nim być?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Oszukał mnie ale chce być ze mną - co robić???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024