człowiek w masce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: człowiek w masce

Witam smile trafiłam na ten dział i sobie pomyślałam, że moze i ja dodam tu troche swoich - bajek smile
w swojej pracy piszę bajki z dziećmi mniejszymi i większymi. myślę, że nie miejsce tu żeby przytaczać bajki pisane z 6 - 13 latkami - ale może sie mylę? smile koncepcja poniższej bajki powstała wiele lat temu gdy miałam praktyki w liceum - niedawno do niej sięgnęłam i dopracowałam szczegóły.

"człowiek w masce"

Dawno temu, żył sobie pewien człowiek, który zawsze chodził w masce. Nikt nigdy nie widział jego prawdziwej twarzy, nikt nie wiedział ile on tak naprawdę ma lat, kiedy się uśmiecha a kiedy jest mu smutno.
Człowiek ten podróżował po całym świecie, zatrudniał się w różnych miejscach i podejmował różnych prac. Można było sądzić, że nie zmierza on do żadnego celu ani, że na niczym mu nie zależy. Całkiem możliwe, że on sam nie widział celu i sensu innego niż iść przed siebie.
Czasem zastanawiał się, czy istnieje jakieś miejsce na ziemi, gdzie jeszcze nie postawił żadnej ze swoich stóp.
Pewnego dnia, na jednym z kontynentów, w mieście którego nazwy nie pamiętał, wracał ze swojej nijakiej pracy do domu, który był nigdzie i gdy przechodził przez ulice bez nazwy minął go człowiek w bardzo podobnej masce jaką on sam nosił.
Gdy tylko go ujrzał poczuł? no właśnie poczuł. Nie wiedział nawet co poczuł, ponieważ nigdy nie czuł niczego innego niż potrzeba by iść przed siebie, jeść czy spać.
To co poczuł było czymś czego nazwać nie potrafił, jakby coś się w nim poruszyło i wiedział, że musi iść za tym człowiekiem, który przeszedł obok niego? poczuł konieczność? nigdy wcześniej nie czuł, że cokolwiek musi.
W tym momencie uświadomił sobie, że jego życie dopiero się zaczyna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: człowiek w masce

A co się wydarzyło dalej? Czy to koniec bajki?

3

szkic do tej bajki powstał dawno ... mogłabym coś domyslić dalej... ale ja tyle bajek piszę ze po prostu nie wracam czasem do tych starszych.

4

Bardzo ciekawa bajka. Podoba mi się przesłanie. Mogę się mylić, ale wywnioskowałam, że człowiek, aby nie czuć się samotnym potrzebuje świadomości, iż są ludzie podobni do niego, czujący jak on.

Summerka napisał/a:

A co się wydarzyło dalej? Czy to koniec bajki?

Zaletą wielu utworów jest, że nie dopowiadają wszystkiego. Ważnym jest, żeby pozostawić czytelnikowi możliwość własnych wniosków i interpretacji.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024