Chciałabym się poradzić co mam zrobić w następującej sytuacji. Ostatnio poznałam w klubie przez znajomych znajomych fajnego chłopaka, może nie do końca w moim typie ale coś w nim zwróciło moją uwagę odkąd go zobaczyłam. Odniosłam wrażenie, że jest trochę nieśmiały chłopak ale świetnie umiał tańczyć.Ogólnie mało gadaliśmy ale było przyjemnie. Później obczaiłam go na Facebooku trochę się o nim pokątnie wywiedziałam i okazałao się, że to rzeczywiście całkiem porządny typ. Niedawno złożyło się tak, że znowu byliśmy na jednej imprezie, urodzinach naszych wspólnych znajomych. Ogólnie świetna impreza dużo ludzi, no i on. Odkąd tam byłam zwróciłam na niego uwagę i generalnie miałam go na oku. Ale odniosłam też wrażenie,że był trochę smutny, mało się odzywał ale zawsze się kręcił gdzieś w pobliżu. Był w sumie pierwszym chłopakiem, z którym tego wieczoru tam tańczyłam ale tańczyliśmy razem tylko na początku później cały czas tańczyłam z innymi chłopakami. Kiedy impreza się kończyła , a była to impreza na sali w akademiku w którym on mieszkała także koleżanka do której przyszłam na imprezę i wychodziłam z grupką osób to on też jakby był wśród osób,które nas odprowadzały ale był ogólnie milczący. Ja też nie jestem jakaś bardzo wyrywna jeśli chodzi o chłopaków,poza tym nie wiem co on o mnie sądzi. Chciałabym jakoś zaostrzyć naszą znajomość ale nie wiem za bardzo jak bo nie chce też żeby powstawały jakieś plotki na mój i jego temat i wolałabym żeby nie uczestniczyły w tym za bardzo osoby trzecie, tym bardziej, że nasza wspólna znajoma to niezła plotkara. Co mam więc zrobić w tej sytuacji? czakam na podpoweidzi
Po prostu znajdź jakiś temat, o którym mogłabyś z nim porozmawiać i zagadaj pierwsza. To nic strasznego, że dziewczyna sama wyrazi inicjatywę. Jeśli chcesz dyskrecji to wykorzystaj jakąś sytuacje, jak jesteście razem w towarzystwie do tego by spytać jego o zdanie. Jeśli on też jest Tobą zainteresowany to już sam tak poprowadzi rozmowę, by nie skończyło się tylko na kilku zdaniach. Jeśli jest aż tak bardzo nieśmiały, że i z tym będzie miał problem, to po prostu kręć się w okolicy i korzystaj z okazji do krótkich rozmówek. Z czasem sam zauważy, że Twoja obecność ma jakiś cel. Co więcej można powiedzieć... Musisz trochę zaryzykować. Po za tym czy to coś złego, że podoba Ci się facet? ![]()
Jeśli nie znajdziesz jakiegoś tematu, to napisz po prostu do niego na fb typu "Jak tam po imprezie?" albo spytaj się o kojelną. Cokolwiek, co pozwoli mu zauważyć, że się nim interesujesz. Wiadomo, grupka wspólnych znajomych nie zawsze pomaga, zwłaszcza na początku. Życzę pomyślnego rozwinięcia sytuacji ![]()
Ja osobiście bardzo lubię chłopaków, którzy coś w sobie ukrywają. To coś, co chciałabym odkryć...
To będzie ciężka sprawa. Jeśli lubisz dużo mówić i potrafisz rozmawiać o wszystkim i o niczym To powinnaś pierwsza do niego zagadać. Nieśmiali ludzie są dość zamknięci w sobie i trudno im nawiązywać nowe znajomości. Myślę, że to Ty powinnaś przejąć inicjatywę i z nim porozmawiać jeśli Ci się podoba. Powodzenia ![]()