Mieszać się w to czy zostawić? Relacja córka- ojciec - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mieszać się w to czy zostawić? Relacja córka- ojciec

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Mieszać się w to czy zostawić? Relacja córka- ojciec

Od wczoraj mam poważną zagwozdkę.I nie bardzo wiem czy coś z tym robić.Mój mąż ma brata,który jakiś czas temu się rozwiódł. Jego dzieci nie bardzo chcą utrzymywać z nim kontakt bo to jego właśnie i jego nową pannę obarczają winą za rozpad małżeństwa ich rodziców.

Ojciec nigdy nie miał za dobrego kontaktu z dziećmi.Kiedy chce zabrać córkę do swego nowego nowego domu- do panny i ich małego dziecka to córka nie chce o tym słyszeć.Córka ma prawie dziewięć lat- jest rówieśnicą mojej.

W święta dzieciaki nie chciały przyjechać z ojcem do babci,gdzie zostawiliśmy dla nich prezenty choinkowe. Tata przyjechał z panną i prezenty zabrał. Kiedy przypadkowo zgadałam się z mamą dziewuszki dowiedziałam się ,że tata zawiózł prezent od nas dla syna a córce powiedział,że dostanie go jak do niego przyjedzie lub da się zawieźć. Córka powiedziała ,że nie pojedzie tam i niech sobie weźmie ten prezent.

Kiedy to usłyszałam trochę się wkurzyłam. Nie interesuje mnie to jak sobie relacje układa ojciec z córka ale prezent był od nas.tak sobie może zagrywać jak chce wręczyć coś od siebie- choć dla mnie to durne i niczemu nie służy.Ale to nie moja sprawa, ja się nie wtrącam.
Wczoraj była u nas kuzynka córki z mamą. Gadały sobie z córką i mała stwierdziła, że bardzo chciałaby ten prezent od nas dostać ale ona nie rozmawia z tatą.Poprosiła mnie czy nie nie mogłabym powiedzieć jej tacie by oddał prezent.

No i nie wiem jak mam się do tego zabrać. Co byście zrobiły? Jak to rozegrać? Dodam ,że znam tą sytuację tylko z relacji dziewczynki i jej mamy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mieszać się w to czy zostawić? Relacja córka- ojciec

Zapytałabym szwagra czy rzeczywiście sytuacja wygląda tak a nie inaczej. jeśli okazałoby się że to prawda, poprosiłabym o zwrot prezentu i sama wręczyła go dziewczynce.

Zgadzam się z Tobą, że w swoich sprawach niech sobie robi jak chce, ale nie fair jest wykorzystywanie relacji z pozostałymi członkami rodziny żeby wymusić coś na dziecku.

3

prezent był od was więc powinien go jej dać a on stosuje szantaż emocjonalny. wiadomo że dziecko obwinia jego bo to on ma kogoś innego. dzieci potrzebują czasu

4

Ja bym po prostu pogadała ze szwagrem. To nie jest mieszanie się, bo on wykorzystał w pewnym sensie ciebie i twojego męża do osiągnięcia swojego celu. Ma problem ze sobą i ze swoimi dziećmi i takimi metodami go nie pokona. Czy jest w waszej rodzinie ktoś, kto może z nim na ten temat porozmawiać?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Mieszać się w to czy zostawić? Relacja córka- ojciec

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024