zerwany kontakt - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: zerwany kontakt

Poznałam go na początku września, na jednym z portali. Po dosyć długiej rozmowie wymieniliśmy się danymi, tzn podałam skypa, facebooka i tak to się zaczęło. Pisaliśmy dniami i nocami, nigdy nie było czegoś takiego jak "niezręczna cisza", zawsze był jakiś temat, rozmawialiśmy o wszystkim.. o naszym dzieciństwie,rodzinie, o tym, jakich przyjaciół mamy, często wysyłaliśmy sobie zdjęcia, dzwoniliśmy do siebie - jednym słowem poznaliśmy się na wylot.. po około 2 miesiącach powiedział mi, że coś do mnie czuje i że jest to od niego silniejsze, powiedziałam żeby się tak nie nakręcał, jednak szybko okazało się, że się we mnie zakochał smile ja potrzebowałam jeszcze odrobiny czasu na zdefiniowanie swoich uczuć.. i stało się - również się zakochałam, był jednak ogromny problem, otóż on studiuje w Poznaniu, ja jestem z Krakowa. Powiedział,że sobie z tym poradzimy, że jeżeli się zgodzę i będe na niego czekała to znajdzie jakieś wyjście, że może się postarać o ten związek ponieważ nigdy nikogo tak nie kochał. Często powtarzaliśmy sobie ile dla siebie znaczymy i rozmawialiśmy o nas, powiedział że ten koniec roku będzie dla niego tak szczęśliwy gdyż poznał mnie i jakoś mu tak rozjaśniłam wszystko, byliśmy szczęśliwi pomimo tej odległości. Niestety w przedostatni dzień grudnia napisał mi że jest mu smutno przez tę odległość, że nie daje rady już i chciałby mnie mieć przy sobie, poczuć, dotknąć.. że jest mu źle sad napisałam że uprzedzałam go na początku,że może tak być i powiedział że da radę z tym.. nic nie odpisał.. zapytałam czy chce się wycofać.. powiedział że chyba tak będzie "najlepiej", póki nie zakochaliśmy się jeszcze na zabój, żebym mu wybaczyła i powiedział raz jeszcze że naprawdę mnie pokochał... Załamałam się, wiedziałam że podjął już tę decyzję ostatecznie, odpowiedziałam tylko że chcę mieć już to za sobą bo nie zniosę dalej tej rozmowy.. usunął mnie ze znajomych i tak to się skończyło. W sylwestra napisałam mu jeszcze że życzę mu wszystkiego najlepszego- nie odpisał, dzwoniłam do niego- odebrała jego koleżanka.. nie wiem co robić, strasznie za nim tęsknie... czuję się zraniona i jakby oszukana, ponieważ zapewniał mnie,że sobie z tym poradzi sad nie wiem czy dać temu spokój czy walczyć, myślicie że jeszcze się odezwie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zerwany kontakt

Wasza relacja opierała się tylko na rozmowach telefonicznych i internetowych?

Nie liczyłabym na zbyt wiele. Po pierwsze, jeśli nigdy nie widzieliście się na oczy to nie ma mowy o żadnej miłości. Zauroczenie, owszem, ale w wyobrażeniach o drugiej osobie. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że któreś z Was po spotkaniu w realu szybko by się "odkochało"/.

Może lepiej odpuścić sobie faceta, który jest nieosiągalny i którego tak na prawdę nie znasz.

3

Mam rozumieć że nigdy się nie spotkaliście?
Właśnie takie ryzyko niosą takie znajomości. Zwłaszcza te gdzie ta odległość jest taka duża. Bo te internetowe, telefoniczne wrażenie to jedno, a prawdziwe spotkanie dopiero tworzy pełen obraz. Jeśli żadne z Was nie wyszło z propozycją, chęcią spotkania, albo ciągle pojawiały się jakieś niedogodności w związku z tym, to coś było nie tak, bo jeśli ludzie chcą to i pokonają taka odległość byle się spotkać. Ja bym na przyszłość nie angażowała się tak.  Sama korzystam z takich portali ale nigdy nie zdecydowałam się w ogóle pisać z kimś kto mieszka tak daleko, ale znowu moja przyjaciółka tak, i teraz jest w takim związku, z tym że chłopak przyjeżdża, odwiedza.
Poszukała bym kogoś bliżej... Albo kogoś dla kogo taka odległość nie będzie problemem, a obietnice zostaną spełnione.

4

Tak, rozmawialiśmy tylko przez telefon i w internecie.

Może i masz rację, najlepiej byłoby sobie go odpuścić ale jakoś nie potrafię.. być może jeszcze nie opadły pierwsze emocje, przyzwyczaiłam się do niego, dałam się poznać.. dlatego to tak boli

Nurtuje mnie jednak pytanie dlaczego tak nagle postanowił zerwać kontakt? Już wcześniej mówił, że męczy go ta odległość, brak kontaktu w realu, ale nigdy nie było mowy o wycofaniu się, o utracie kontaktu. Spotkanie oczywiście było zaplanowane na początek lutego, jednak w ostatnich wiadomościach napisał, że ma strasznie dużo egzaminów(sesje) i nie wie czy uda nam się spotkać, przez co źle się czuje...

Czy możliwe jest, że postąpił tak dla "naszego dobra", byśmy nie cierpieli? Nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Nawet nie odebrał ode mnie telefonu, tylko dał swojej koleżance.. Czy w ten sposób chce bym o nim zapomniała i nie chce mi już mieszać w głowie?

5

A powiedz taką rzecz, planowaliście jakieś spotkanie? Czy aby nie było tak, że on naciskał, a Ty zapobiegawczo chciałaś jeszcze poczekać? Facetów to demotywuje. Rozumiem Cię co teraz czujesz, może z czasem odnowicie, kontakt, lub pójdzie on w totalne zapomnienie...

6 Ostatnio edytowany przez creativepeople (2014-01-03 17:30:50)

Spotkanie oczywiście, że planowaliśmy i to na początku lutego, kiedy będziemy mieć troszkę więcej czasu i nie było takiej sytuacji żebyśmy na siebie z tym naciskali, to wyszło naturalnie, oboje tego chcieliśmy

7

Idiotyczne zachowanie... Usunął ze znajomych?
Miałem podobną sytuację dosłownie kilka dni temu, tylko, że my się spotkaliśmy kilka razy. Było idealnie, cudownie, powoli zaczęło się wszystko chrzanić. Potem powiedziała to, co powiedział Twój chłopak.
Po prostu się wypalił. Przestał do Ciebie cokolwiek czuć...

Takie miłości na odległość nie wypalają. Poznań-Kraków to pół Polski sad

8

Przestał cokolwiek czuć? Nie wydaje mi się.. nie zauważyłam naprawdę zmiany w jego zachowaniu sad więc albo jest dobrym kłamcą albo jest coś o czym mi nie powiedział, prawdziwy powód zerwania

9

Moze po prostu znalazl inna lub mial juz inna a tamta sie dowiedziala i kazala mu usunac kontakt do Cb .

10

Nie walcz o tą znajomość zajmij się sobą swoimi zainteresowaniami tym co pochłania ci czas i nie myślisz wtedy o nim. Takie myślenie dobija.
Jedyny plus braku spotkań to wspomnienia które dobijają najbardziej.

11

Nie znalazł sobie nowej, ponieważ powiedział mi żebym przypadkiem nie myslała, że sobie kogoś znalazł, bo nie chodzi o to

12

O święta najwności... Facet zrywa kontakt z dnia na dzień bez powodu, a Ty nadal wierzysz w każde jego słowo... Zapomnij o romantycznych pierdółkach w rodzaju "dla naszego dobra". Gdyby go "wasze" dobro cokolwiek obchodziło to przynajmniej znałabyś prawdziwą przyczynę.

Koleżanka odebrała telefon? Moim zdaniem ona jest właśnie powodem tego jego milczenia.

13

NIe spotkalam sie jeszcze z tym ze ktos zrywa kontakt z wielkiej milosci jaka was laczyla  . Kompletna bzdura i naiwnosc z Twojej strony . Odleglosc tez nie jest przyczyna tylko glupia wymowka a jezeli ty slepo wierzysz w ta wasza internetowa milosc to gratuluje.. Ty chyba naprawde nie wieesz jacy ludzie potrafia byc okrutni . Jednego dnia kochaja jedna a drugiego inna

14

..."przeminęło z wiatrem"
Zapomnij.
Poboli i przestanie.
Za rogiem czeka na Ciebie nowe,prawdziwe uczucie.
Daj Sobie czas.

15

Przestań żyć złudzeniami - dla własnego dobra smile

16

micro1234 napisał/a:

Takie miłości na odległość nie wypalają. Poznań-Kraków to pół Polski sad

To że pół Polski to jeszcze nic strasznego smile Ja jestem z Poznania i spotykałam się Krakowianinem i jakoś dawaliśmy radę smile Dziwna była tylko z początku trochę bariera językowa wink
Znam też parę gdzie ona-Poznań, on-Kraków poznali się przez telefon z pracy, dziś są małżeństwem smile A pierwszą randkę jako kompromis wybrali Wrocław smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024