Pozwolić na kontakt dzieci z babcią? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Pozwolić na kontakt dzieci z babcią?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Pozwolić na kontakt dzieci z babcią?

Od prawie roku nie utrzymuję kontaktu z teściami (doszło do strasznej kłótni itd.). Po około pół roku teście prosili  mojego męża o to, że chcą zobaczyć się z dziećmi, zabrać je na działkę. Zgodziłam się, bo pomyślałam, że może nawet dobrze, żeby dzieci widywały się czasami z dziadkami (kiedyś byli bardziej zżyci). Ale okazało się, że oni gadają dzieciom głupoty na mnie, dlatego stwierdziłam, że koniec kontaktów (dzieci mają 4 i 8 lat). Parę dni temu mój mąż powiedział, że chce, żeby dzieci miały kontakt z dziadkami i chciał je zabrać do nich. Nie zgodziłam się. Jutro mąż ma zająć się dziećmi, podczas mojej nieobecności. Boję się, że w tym czasie zawiezie je do swoich rodziców. Co o tym sądzicie? Powinnam pozwolić na kontakty czy nie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pozwolić na kontakt dzieci z babcią?

Moim zdaniem powinnaś pozwolić na te kontakty. Dzieci nie są winne konfliktom dorosłych. Porozmawiaj z mężem, powiedz mu o swoich obawach, że nie chcesz, żeby dziadkowie przenosili na dzieci Wasze nieporozumienia - może jakoś na nich wpłynie. Ale, niezależnie od wyniku tych mediacji - pozwól dzieciom mieć dziadków. Sama byłam dzieckiem w takiej pokłóconej rodzinie, z dziadkami miałam codzienny kontakt (mieszkaliśmy w jednym podwórku), babcia czasem coś głupiego mówiła na temat mojej mamy - kiedy byłam młodsza nie przywiązywałam do tego uwagi, kiedy byłam starsza - umiałam samodzielnie ocenić, kto ma rację. Więc nie sądzę, żeby dziadkowie źle wpłynęli na Twoje dzieci i Twój kontakt z nimi.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Pozwolić na kontakt dzieci z babcią?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024