Witam! Ten temat moglby rownie dobrze dotyczyc portalu spolecznosciowego facebook od technicznej strony, ale nie ma na tym forum takiego dzialu, dlatego ujme to winny sposob, bo w istocie sprawa nie tyczy sie tylko facebooka, ale zauroczenia przez internet, i troche dziwnych rzeczy ktore pewnie dla wielu sa bzdurami, i nie diziw mnie to Od ponad roku (!) przegladam na facebooku zdjecia pewnego mezczyzny...wchodze tak raz na tydzien na jego profil. To znajomy moich innych znajomych, ale ja nie widzialam go na oczy, ani on mnie, nie mamy ze soba kompletnie nic wspolnego...Pewnie by sie niezle zdziwil, ze obca osoba o nim mysli
Nie jest to oczywiscie chorobliwe, po prostu wiem ze istnieje taki mezczyzna w ktorego zdjeciach i wyobrazeniu sie zauroczylam
Mamy chyba dwoch wpsolnych znajomych, wiec pomyslalam ze na pewno wyswietlam sie w opcjach ''osoby ktore mozesz znac'' (kto korzysta z facebooka, ten wie o co chodzi). W zwiazku z tym zaczelam zywic nadzieje, ze moze spodobam mu sie, doda mnei do znajomych, lub polubi zdjecie ;] Zgaduje ze jestem w jego typie, bo wrzucil kiedys fotografie kobiety z mediow i jest ona do mnie podobna, ten sma typ kobiety. Oczywiscie takie mysli nei zajmuja mnie...traktuje to pol zartem, z dystansem, po oderwaniu sie od internetu zupelnie o tym zapominam
Pare dni temu budze sie, wlaczam facebooka jak to mam w zwyczaju, widzie powiadomienie (ikonka kuli ziemskiej i jedyneczka na gorze ). Jak wielki byl moj szok gdy wyswietlila sie informacja, ze powiadomienie dotyczy TAMTEGO FACETA! ukazalo sie jego zdjecie i nazwisko gdy najechalam myszka. Pomyslalm, super, polubil zdjecie moze, moze wiec nawiazemy wirtualny kontakt
Ale po kliknieciu na powiadomienie rozczarowalam sie...Nie krylo sie pod tym zupelnie nic....Czasami juz dostawalam takie ''puste powiadomienia'' ale nigdy nie wyswietalo sie obok niego konkrete zdjecie i nazwisko...Pomyslalam, ze moz epolubil i ''odlubil'' zdjecia, ale odkrylam, ze on jako ze nie jets moim znajomym, nie moglby miec do tego dostepu, jedynie zdjecie udostepnic...Dodam, ze sa tez profilu na ktore wchodzie duzo, duzo czesciej. Jak myslicie? Czy ja mam jakies zwidy? ;] Oczywiscie mowie pol zartem, no ale...A wierzycie w moc przyciagania, ze jak sie duoz o cyzms mysli, to sie do siebie do przyciagnie? ;D Tak tez to sobie tlumacze haha...Mowie o wszytskim nie do konca serio, no ale dziwi mnie ta sprawa, moze pomozecie mi rozgrysc dlaczego pojawilo sie takie powaidomienie, moze ktos tez zna sie na tych facebookowych sprawach? ;]
Wyślij mu zaproszenie .
Nie mam odwagi. Tym bardziej, ze on jest kolega mojego bylego. Pomysla, ze wychaczam obcych kolesi nie wiadomo po co ;/ Bardziej chodzi mi o aspekt o ktorym jest temat, moze ktos cos...?
Istnieje taka opcja jak zaczepka Możesz faceta zaczepić,dasz mu jakiś sygnał że jesteś zainteresowana.
A puste powiadomienia są wtedy kiedy ktoś kliknie "lubię to" ale się rozmyśli i to od kliknie,chyba rozumiesz co mam na myśli ?
Istnieje taka opcja jak zaczepka
Możesz faceta zaczepić,dasz mu jakiś sygnał że jesteś zainteresowana.
A puste powiadomienia są wtedy kiedy ktoś kliknie "lubię to" ale się rozmyśli i to od kliknie,chyba rozumiesz co mam na myśli ?
Tez tak pomyslalam, ale z rozczarowaniem odkrylam, ze nie mogl polubic zdjecia - mam publiczne tylko dwa i osoby ktore nie sa znajomymi, nie moga kliknac ''lubie to''. Jedynie udostepnic. Wiec dziwi mnie to. Co do zaczepiania go - nie moge, jestem spalona, on zna mojego bylego, moze do do niego dotrzec, i co pomysla, ze szukam przygod...
Interesujesz się co pomyśli Twój były?Miej to gdzieś,może ten facet jest twoja bratnią duszą,kto wie?
Kto nie ryzykuje nie zyskuje
Skąd też pewność że z Twoim byłym są w tak bliskich relacjach żeby zdawać sobie relacje z "dnia dzisiejszego".
Większość znajomych na fejsie,to tylko znajomi z widzenia tak na prawdę.
Interesujesz się co pomyśli Twój były?Miej to gdzieś,może ten facet jest twoja bratnią duszą,kto wie?
Skąd też pewność że z Twoim byłym są w tak bliskich relacjach żeby zdawać sobie relacje z "dnia dzisiejszego".
Większość znajomych na fejsie,to tylko znajomi z widzenia tak na prawdę.
Nie ukrywam, ze to mila mysl, ale oprocz inych trudnosci dziela nas np kilometry. Nie obchodzi mnie zdanie bylego, ale wstydzilabym sie, oni nie sa wychowani w naszej kulturze, moga miec inny punkt widzenia. Szczerze mowiac nie rozwazalam nawiazania z nim kontaktu, bardziej mnie ciekawi skad to puste powiadomienie od niego, moze ktos zgaduje?
Fashionittta napisał/a:Interesujesz się co pomyśli Twój były?Miej to gdzieś,może ten facet jest twoja bratnią duszą,kto wie?
Większość znajomych na fejsie,to tylko znajomi z widzenia tak na prawdę.Nie ukrywam, ze to mila mysl, ale oprocz inych trudnosci dziela nas np kilometry. Nie obchodzi mnie zdanie bylego, ale wstydzilabym sie, oni nie sa wychowani w naszej kulturze, moga miec inny punkt widzenia. Szczerze mowiac nie rozwazalam nawiazania z nim kontaktu, bardziej mnie ciekawi skad to puste powiadomienie od niego, moze ktos zgaduje?
Idiotyzm.
dziecinada.
I tyle.