Jak może być powód usunięcia kogoś ze znajomych z facebooka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak może być powód usunięcia kogoś ze znajomych z facebooka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jak może być powód usunięcia kogoś ze znajomych z facebooka?

Jak myślicie jaki może być racjonalny powód dla ktorego usuwa się kogoś z facebooka.
Ostatnio zauważyłam, że pewna osoba od dłuższego czasu nic nie udostępniła co było dla mnie dziwne, więc sprawdziłam czy mam ją w znajomych. I rzeczywiście usunęła mnie. Przykro mi teraz. Tym bardziej, że nie wiem dlaczego to zrobiła. Od paru lat nie mam z nią kontaktu. Ale jak miałam to była zawsze dla mnie bardzo miła, sądziłam, że mnie lubi. Nie wiem czemu mnie teraz wywaliła ze znajomych. Nie rozumiem tego.
Może nie chce mieć kogoś w znajomych z kim i tak nie pisze, nie utrzymuje kontaktu? Może skoro się nie widzimy stwierdziła, że już się nie znamy? A może ona nie zrobiła tego umyślnie, może facebook sam wywala niekiedy? No nie wiem. Jak byście wy chcieli kogoś usunąć to z jakiego powodu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak może być powód usunięcia kogoś ze znajomych z facebooka?
Pusia123 napisał/a:

Od paru lat nie mam z nią kontaktu.

Dla mnie TO jest główny argument. Na co mi ktoś, z kim nie mam kontaktu? Jeśli ktoś ani nie napisze, ani cześć nie powie, ani nie dąży do spotkania...to po cholerę udawać "znajomość"?

3

Pusiu, przyczyny mogą być bardzo różne, ale niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, bo sama znajomych z FB nie usuwam, a nie usuwam, bo ktoś nim albo jest, albo nie, a nie bywa. Jeśli nie jest, to go do tego grona po prostu nie dodaję. Zdarza mi się natomiast blokowanie funkcji "obserwuj", kiedy ktoś wrzuca milion bzdurnych informacji i zdjęć, którymi nie jestem zainteresowana, a które po jakimś czasie stają się zwyczajnie męczące.

Czy Ty swojej znajomej nie możesz zapytać o przyczynę takiego zachowania?

Kilka dni temu szukałam kontaktu z pewną osobą, którą również miałam w swoich znajomych na FB, po czym - podobnie jak Ty - stwierdziłam, że ta osoba usunęła mnie z tego grona. Gdyby mnie to uraziło, to być może zapytałabym, ale że ten facet ma takie "zagrywki", że jak ma gorszy dzień, to robi czystkę, po czym po jakimś czasie te kontakty odnawia, to nie zrobiło to na mnie najmniejszego wrażenia. Mało tego, wiem, że kolejnego zaproszenia już nie przyjmę, bo na takich znajomych nawet mi nie zależy.

4

McMiodek tak zgadzam się z Tobą ale fb nie jest tego typu portalem. Rozumiem, że jak mam np na gg kogoś z kim nie pisze to go usuwam ale fb jest raczej takim portalem, że dodaje się wszystkie osoby, które się zna bez względu na to czy to bliższe koleżaństwo czy dalszy znajomy.
Olinka raczej jej nie zapytam, gdyż mam swój honor, tym bardziej dawno z nią nie gadałam.  No ona nie należy do osób, które mają tego typu humorki jak Twój znajomy.
Ale pewnie jest tak jak mówicie, że usunęła mnie bo nie mamy już kontaktu, nawet jak zdarzało nam się gdzieś spotkać na ulicy to już nawet cześć sobie nie mówiłyśmy. Ale mimo wszystko to dziwne jak dla mnie.

5

Pusia123 napisał/a:

Ale pewnie jest tak jak mówicie, że usunęła mnie bo nie mamy już kontaktu, nawet jak zdarzało nam się gdzieś spotkać na ulicy to już nawet cześć sobie nie mówiłyśmy. Ale mimo wszystko to dziwne jak dla mnie.

Jeśli widząc się na ulicy udawałyście, że się nie znacie, to tym bardziej dziwi mnie, że w ogóle znalazłyście się w gronie swoich znajomych na FB.
Milczenie, kiedy stawałyście twarzą w twarz nie powodowało, że było Ci przykro, a usunięcie z wirtualnego portalu już tak? Dla mnie jest to co najmniej niezrozumiałe.

6

McMiodek napisał/a:
Pusia123 napisał/a:

Od paru lat nie mam z nią kontaktu.

Dla mnie TO jest główny argument. Na co mi ktoś, z kim nie mam kontaktu? Jeśli ktoś ani nie napisze, ani cześć nie powie, ani nie dąży do spotkania...to po cholerę udawać "znajomość"?

Nic dodać, nic ująć.

Pusia123 napisał/a:

fb jest raczej takim portalem, że dodaje się wszystkie osoby, które się zna bez względu na to czy to bliższe koleżaństwo czy dalszy znajomy.

Jak komuś zależy na zaszpanowaniu ilością znajomych na fb, to rzeczywiście, będzie dodawał każdego, choćby go jeden jedyny raz w życiu widział. Ale są też osoby, które nie chcą mieć takich "znajomych" i twoja koleżanka najwidoczniej do nich należy.

7

Olinka napisał/a:
Pusia123 napisał/a:

Jeśli widząc się na ulicy udawałyście, że się nie znacie, to tym bardziej dziwi mnie, że w ogóle znalazłyście się w gronie swoich znajomych na FB.
Milczenie, kiedy stawałyście twarzą w twarz nie powodowało, że było Ci przykro, a usunięcie z wirtualnego portalu już tak? Dla mnie jest to co najmniej niezrozumiałe.

Znalazłyśmy się w gronie znajomych dłużo wcześniej przed tym. Kiedyś mówiłyśmy sobie cześć. Ona zawsze była dla mnie miła, życzliwa.
Oczywiście, że było mi przykro ale co miałam zrobić? Takie jest życie.

8

To może zapytam inaczej - po co Tobie w gronie znajomych na FB osoba, z którą na ulicy nie rozmawiasz, a wręcz udajecie, że się w ogóle nie znacie?

9

Czasem wydaje mi się, że FB jest po to, zeby samemu generować sobie problemy... :)

Pusia123 napisał/a:

McMiodek tak zgadzam się z Tobą ale fb nie jest tego typu portalem. Rozumiem, że jak mam np na gg kogoś z kim nie pisze to go usuwam ale fb jest raczej takim portalem, że dodaje się wszystkie osoby, które się zna bez względu na to czy to bliższe koleżaństwo czy dalszy znajomy.

Bzdura - jesteśmy wolnymi ludźmi i każdy moze traktować FB jak chce. To że akurat Ty chcesz mieć każdego kogo w życiu poznałaś, nawet jesli nie rozmawiasz z nim od kilku lat i na ulicy nawet "cześć" Ci nie powie, to Twoja sprawa, naprawdę nie każdy tak ma.
Ja mam np. 40 znajomych z którymi utrzymuję kontakt (z jednymi częściej, z innymi rzadziej) i na których mi zależy, a im na mnie, jestem ciekawa co u nich itp. Po co mi ktoś, do kogo nie pisałam od lat i już nie napiszę, bo tak naprawde jest dla mnie obcy? Po co mi wiedzieć, co u niego, a jemu co u mnie, skoro obchodzi mnie mniej niż zeszłoroczny śnieg?
I oczywiście, że usuwam ludzi z FB, np. koleżankę z którą pracowałam przez pare miesięcy 10 lat temu i od tej pory nie miałam kontaktu i raczej wiadomo, że mieć juz nie będę, ledwo pamiętam jak wyglada. Znajomych ze szkoły ani studiów też od dawna nie mam (oprócz przyjaciółek z którymi się spotykam), po co mi ludzie, którym 15 lat temu mówiłam tylko cześć, a teraz nawet na ulicy bym nie poznała i mam głęboko w nosie, co u nich?
Gdyby któras z tych osob zapytała mnie, czemu ją usunelam, odpowiedzialabym zgodnie z prawdą - bo nie mamy kontaktu od X lat i sądziłam, że już mieć nie będziemy, więc znajomymi nie jesteśmy. Wielki mi problem...

10

Ja zostałam usunięta przez nową pannę brata mego męża z powodu komentarza.Panna umieściła głupawy tekścik z demotywatorów ze zdjęciem naleśnika i podpisem: pierwszy mąż jest jak pierwszy naleśnik-trzeba go wyp....
Mnóstwo komentarzy: super! Rewelka!
Napisałam ciekawe czy byłaby taka rewelka gdyby mężowie też tak o swych pierwszych żonach sądzili...
I wyleciałam:)
Ale nadal spotykamy się i rozmawiamy.Ja nie przywiązuje wagi do fejsbukowych znajomości.

11 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-06-05 22:16:26)

Powod musi byc, moze wyczula falszwosc  z  twojej strony,nieprawdziwosc Toksycznosc twojej  osoby.. Badz  dowiedziala  sie czegos,..  A pozniej ktos zdziwiony,ze o co jej chodzi  smile

wiele osob ma kogos w znajomych ,zeby  miec  temat do  plotek z innymi  wink do wychwtywania  ich  slabosci,a pozniej   obgadac itp... ehhh

Kto wie..

Badz nie macie prawie w ogole kontaktu... Wiec  robi czystke smile

12 Ostatnio edytowany przez alpengold (2015-06-05 22:37:59)

Daj sobie spokój i olej to. to tej osoby problem.

13

ubzdurala,albo i nie,kto wie wink

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak może być powód usunięcia kogoś ze znajomych z facebooka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024