Pułapki facebooka? (!) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Pułapki facebooka? (!)

Witam, dzisiaj chciałam przedstawić wam pewną notkę, którą znalazłam przypadkowo w internecie, proszę zwróćcie na to uwagę.
Od 16 stycznia 2013 roku, facebook będzie mógł wykorzystywać nasze prywatne dane, zdjęcia itd do celów multimedialnych i tutaj uwaga: nie pytając nas o zgodę!

Od połowy stycznia do regulaminu będzie dołączana notka:
Wyrażasz zgodę na to, by podmioty trzecie mogły uiszczać opłatę za wyświetlanie Twojej nazwy użytkownika, Twoich preferencji, zdjęć (wraz ze wszystkimi towarzyszącymi im danymi), i/lub działaniami, jakie podejmujesz na stronie. Instagram nie będzie dzielić się zyskami z użytkownikami.

Pewnego dnia wychodząc z domu możecie zobaczyć bilbord z waszym zdjęciem, lub w internecie znajdziecie swoje dane osobowe, i nikt wam nie będzie musiał pytać o zdanie, a tym bardziej płacić wam za wykorzystanie danych osobowych, ponieważ to będzie całkowicie zgodne z prawem!

Pojawia się pytanie jak tego uniknąć ?
już odpowiadam:)
Do 16 stycznia 2013 roku trzeba usunąć konto na facebook'u, w przeciwnym razie możemy zdziwić się któregoś pięknego dnia jak zostaną wykorzystane nasze dane lub zdjęcia .

Chcecie więcej?
wpiszcie w google "czy facebook może wykorzystywać nasze dane osobowe i/lub zdjęcia. "

Zapraszam do dyskusji. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pułapki facebooka? (!)

to łańcuszek (spam) chodzący po necie i nic więcej

3

Jak na moje oko, facebook nie może sobie 'dorzucić' czegoś do regulaminu, chyba przed takimi zmianami potrzebna jest zgoda użytkownika...

4 Ostatnio edytowany przez lwica_choleryka (2012-12-25 21:52:58)

zmiany facebooka w wiarygodnej odsłonie informacyjnej smile znajdziemy na stonie tvn24 pt. koniec demokracji na facebooku, jest co nieco o wykorzystaniu danych uzytkowników

5 Ostatnio edytowany przez Marzena1 (2012-12-27 16:49:16)

lwica_choleryka napisał/a:

zmiany facebooka w wiarygodnej odsłonie informacyjnej smile znajdziemy na stonie tvn24 pt. koniec demokracji na facebooku, jest co nieco o wykorzystaniu danych uzytkowników

Otóż to wink

Przytaczam ze strony fragment, który poinformuje nas co czeka nas po zmianach na portalu :

"Co nas czeka?

Jakie planowane zmiany bezpośrednio dotkną użytkowników? Likwidacja głosowań jest najbardziej rewolucyjną z nich. Oprócz tego w życie wejdą zapisy, które są konsekwencją od dawna wprowadzanych na Facebooku funkcji ? m.in. tych dotyczących reklamodawców i sponsorowanych wpisów.

Serwis przestanie tak restrykcyjnie jak dotychczas podchodzić do kwestii autopromocji na własnych timelinach użytkowników. Zniknie m.in. zapis o tym, że jest to niewskazane w portalu, właśnie ze względu na sponsorowane wpisy. Nieznacznie zmodyfikowane zostaną przepisy dotyczące zakresu informacji, które reklamodawcy będą mogli wykorzystać w targetowaniu reklam. Będą oni mogli sięgać po dane dotyczące wyznania czy sympatii politycznych, jeśli użytkownik takie udostępni.

Zuckerberg chce także uporządkować politykę zarządzania danymi po zakupie Instagrama. Według propozycji Facebook ma mieć możliwość łatwiejszego dzielenia się danymi użytkowników z ?przylegającymi firmami? w grupie, np. z Instagramem. Tym samym Facebook podąża śladem Google, które podobne regulacje wprowadziło wraz z nową polityką prywatności.

Nieznacznie zmodyfikowane zostaną przepisy dotyczące zakresu informacji, które reklamodawcy będą mogli wykorzystać w targetowaniu reklam. Będą oni mogli sięgać po dane dotyczące wyznania czy sympatii politycznych, jeśli użytkownik takie udostępni.

zmiany w FB"

Pozdrawiam M. smile

6

A ja nie mam nic przeciwko by swe zdjęcie zobaczyć na bilboardzie big_smile

7

Catwoman napisał/a:

A ja nie mam nic przeciwko by swe zdjęcie zobaczyć na bilboardzie big_smile

Ja tez nie big_smile chociaz wsumie jeszcze zalezy ktore zdjecie by wybrali tongue

8

I zalezy co by umiescili pod zdjeciem, jaki tekst.

9

przede wszystkim co by wasza osoba reklamowali, jak perfumy czy kosmetyki ok, ale jak cos bardziej prywatnego ?

uważam ze jeśli chce się być na billbordzie, można iść w kierunku fotomodelingu wink

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024