ból, bezsenność, tęskonta, łzy... Co robić aby odzyskać miłość życia.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » ból, bezsenność, tęskonta, łzy... Co robić aby odzyskać miłość życia..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: ból, bezsenność, tęskonta, łzy... Co robić aby odzyskać miłość życia..

Witam,
Opiszę tutaj swój problem, ponieważ nie wiem już, gdzie szukać pomocy...

Mianowicie byłem z kobietą od sześciu lat, fakt były dwie przerwy, mimo to zawsze nasze drogi jednak się splotły. Zwiazek zaczeliśmy majać po 16 lat, jednak po prwie trzech latach moja ukochana zdała maturę, po czym wyjechała do Niemiec na prace sezonowe (około 2 miesięcy) po czym wróciła z innym... Po czterech miesiącach jednak zrozumiała, że to nie to i błagając na kolanach zeszliśmy się na nowo. Minęła zima a ja miałem obawy czy nie zrobi tego ponownie, nie odejdzie z innym bez powodu, i tak poznałem inną kobietę... Byłem z nią a spotykałem się z inną, kiedy wszystko wyszło na jaw ukochana odeszła ode mnie, znalazła innego, ja natomiast zostałem z nowo poznaną kobietą. Minął rok, doszedłem do wniosku, że to jednak nie to, zacząłem pisać z ukochaną, spotkaliśmy się. Ona również czuła, że to nie to i tak można powiedzieć w jednym dniu ukochana rozstała się ze swoim facetem i ja ze swoją kobietą... Jeszcze tego samego dnia pojechaliśmy razem na imprezę jako znajomi, ale w ciagu miesiąca byliśmy znowu parą...
I tak trwało to trzy piekne lata... Wspólne wakacje, spotkania, piękny związek dwojga ludzi... Ona kochała mnie a ja Ją... Chciałem się oświadczyć, była już wstępna data ślubu...
Jednak w maju tego roku, niedaleka sąsiadka nie mając z kim iść na wesele zaprosiła mnie... Nic do niej nie czułem i ona dobrze wiedziała o tym, poszedłem jako znajomy, jednak nie mówiąc o tym ukochanej... Na tym weselu do niczego nie doszło, jednak zacząłem mieć wyrzuty sumienia ale nic nie mówiłem... Ta znajoma z którą poszedłem myślała jednak, że coś ze mną wskura. Minęło kilka miesięcy od wesela, dałem wyraźnie do zrozumienia tej kobiecie, że nic do niej nie czuje, że kocham swoją kobietę, ta jednak  chcąc się odegrać wysłała mojej kobiecie na portalu społecznościowym zdjęcie z wesela...
I tak się to wszystko wydało... Oszukiwałem swoją kobietę do samego końca, że ta kobieta jest wariatką, że uczepiła się mnie...

Od tej sytuacji minęło ponad miesiąc... Kocham swoją kobietę, Ona jednak mówi, że mnie nienawidzi, że już mnie nie kocha, że jestem nielojalny, kombinatorem, fałszerzem... Powiedziała mi, że się mną brzydzi, że nie chce mnie znać i że zasługuje na kogoś lepszego... Mówi, że dla niej to zdrada... Druga zdrada i że więcej szansy mi nie da, bo zrobię to kolejny raz...
Ale ja wiem, że nigdy więcej tego nie zrobię...

Kocham Ją i wiem, że Ona jest miłością mojego życia... Nie wierzę, że z dnia na dzień przestała kochać...

Co robić... pomóżcie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ból, bezsenność, tęskonta, łzy... Co robić aby odzyskać miłość życia..

Pewnie, że kocha, tylko pieprzy bzdury, żeby zadać Ci ból, bo ją to zabolało. Swoją drogą piszesz, że jużtego więcej nie zrobisz. Skoro twierdzisz, że do niczego nie doszło to w czym ból. Musisz konkretnie Pannie wytłumaczyć na spokojnie za parę dni, żeby tak się nie upierała już przy swoim, bo byłeś tam, niepotrzebnie, nic się wielkiego nie stało i tyle. W prostocie czasami tkwi sekret a z tego co widzę to u Ciebie nie jest wcale tak źle smile

3

Tłumaczyłem Jej juz tyle razy... Dla Niej to zdrada i juz... Jeszcze zapomniałem dodać, że po dwóch tygodniach od kiedy się dowiedziała dała mi szansę, jednak po cudownie spędzonych ostatkach w SPA powiedziała, że nie kocha, nie chce mnie znać i że zasługuje na kogoś lepszego... I to, że się mną brzydzi- to chyba najbardziej boli po tym co nas łaczyło...

Nie wiem w co Ona gra...

4

Daj jej spokój na tydzień lub dwa i przestań się odzywać. Podejrzewam, że w jej wypadku wpadnie w panikę. Jak będzie sama szukać kontaktu to przypadkiem nie unoś się dumę. Teraz masz czas sobie poukładać wszystko w głowie i zajmij się czymś, a czas sam poleci. Mi też to trudno wszystko było zrozumieć, ale chyba zaczynam łapać powoli smile

5

Właśnie ten czas jest najgorszy... Nie wpadnie w panikę, widzę, że teraz jest bardzo silna... chyba, że udaje. Ma mnie po prostu gdzieś. Wszystkim mówi, że nigdy już mi nie da szansy bo gdybym miał swój rozum to bym tego nie zrobił co zrobiłem, dla Niej to druga zdrada. Ale nic nie zostaje innego jak odpuścić...

6

Pamiętaj, winny się tłumaczy.
Jeżeli przyznałeś się do błedu, przeprosiłeś to nic wiecej zrobić nie możesz.

7

Ale to, że jest miłością mego życia nie jest kłamstwem... Co zrobić by zdobyć Jej zaufanie...

8

Wyobraź sobie, że Tobie ktoś wysyła Ci zdjecia z imprezy na której Ona była, a Cie nie poinformowała. Co byś pomyślał? Myśle, że to samo.
Żeby na nowo zdobyć jej zaufanie to musi Ci dać szanse, bo niby jak to chcesz udowodnić?

9

Właśnie... A Ona szansy nie chce dać...

10

W tej sytuacji zostało Ci tylko czekać i modlić się do Boga aby Ona Tobie wybaczyła. Nie dziwie się jej wcale, ponosisz konsekwencje swojego uczynku - zwyczajnie ją oszukałeś.

11

Kurczę, ale ta dziewczyna przecież zdradziła jako pierwsza...wiem, że nie ma co wracać do tego, ale skoro Ty dałeś jej szanse po Jej zdradzie...dałeś szansę bojąc się, że zrobi to znowu...
Myślę, że ocenianie innych należy zacząć od siebie...ale, do meritum: zachowałeś się jak skończony dupek. Popełniłeś błąd. Ale nie zdradziłeś jej: ani psychicznie, ani fizycznie, chociaż miałeś ku temu okazję. I to się liczy. Pewnie, że nie przestała kochać, po prostu zagrałeś jej na ambicji. Nie jestem specjalistką, mogę Ci tylko powiedzieć, co by mną tąpnęło w takiej sytuacji.

Przepraszanie i błaganie o szansę działa jak płachta na byka. Nakręca spiralę. Dziewczyna, z tego co wywnioskowałam, ma 23 lata. To jest tak jakby sprawdzanie, na ile może sobie pozwolić. Ile złych rzeczy może Ci powiedzieć. Ile jesteś w stanie znieść i jak daleko ona może się posunąć.

Wiesz, na mnie by podziałało to, gdyby ktoś użył mojej broni przeciwko mnie. Utarłby mi nosa, a mianowicie: gdy ona się odezwie, nawet tylko po to, żeby Ci kolejny raz dokopać, jaki jesteś zły, zapytaj: "po co się do mnie odzywasz, skoro się mną brzydzisz?", "nie chce Ci się marnować czasu na człowieka, którym się brzydzisz?" i w ten deseń. Broń obusieczna.

I następnym razem nie zachowuj się jak dupek skończony. ale to już pewnie wiesz:)

Pozdrawiam!

12

Zgadza się, oboje mamy po 23 lata... A to żeby nie zachowywać się jak dupek teraz już dobrze wiem... Mam nadzieję, że się kiedyś odezwie, chociażby po to by mi dokopać... Nie wiem jak to się wszystko potoczy, wiem jednak jedno i jednego jestem pewien, bardzo Ją kocham, ponad swoje życie...

13

tanczacy23 napisał/a:

(...) wiem jednak jedno i jednego jestem pewien, bardzo Ją kocham, ponad swoje życie...

Niezależnie od tego, jak to się potoczy...podziękuj Bogu, Opatrzności, Karmie, zależnie, od tego w co wierzysz, że dane Ci było czuć w sobie taką miłość. Moja została zdeptana i odrzucona, ale sam fakty, że ją czułam, że mnie wypełniała, uważam za najpiękniejsze doświadczenie mojego całego jestestwa.

A skończy się dobrze, głęboko w to wierzę...uszy do góry!

14

Teraz nic już nie wiem... Sam zasłużyłem sobie na to, wiem... Ale dlaczego ponoszę za to największą cenę, cenę prawdziwej miłości...
Jakoś musi być, tylko co to za życie bez miłości...

15

tanczacy23 napisał/a:

Teraz nic już nie wiem... Sam zasłużyłem sobie na to, wiem... Ale dlaczego ponoszę za to największą cenę, cenę prawdziwej miłości...
Jakoś musi być, tylko co to za życie bez miłości...

Oj mój Drogi, nie popadajmy w skrajności: nie biczuj się, samobiczowanie powinno się chyba uprawiać za gorsze przewinienia względem drugiej osoby. Popełniłeś błąd. Zrozumiałeś. Przeprosiłeś. Postanowiłeś poprawę. Ofiarowujesz swoją miłość największą.
Teraz od niej zależy, czy da się zamknąć w tym więzieniu żalu i nienawiści, czy postanowi jednak być po prostu człowiekiem akceptującym swoje i cudze błędy (przecież Cię zdradziła).  Cudze błędy zaakceptować jest trudniej, ale nie jest to niewykonalne. Czas, czas i jeszcze raz czas.

Ponosisz za to taką cenę, na jaką ona wyceniła Twoje potknięcie. Czas sprawia, że zaczynamy sezon obniżek na błędy cudze, tak więc spokojnie! Będzie dobrze! smile

16

Ona już nie pamieta tego co kiedyś zrobiła... Wróciła po prostu z innym zza granicy... a to ja najpierw poznałem inną przez to, że się bałem, a teraz to nieszczęsne wesele, i kłamstwo...
Ach to życie... Najgorsze jest to bycie w samotności...

17

tanczacy23 napisał/a:

Ach to życie... Najgorsze jest to bycie w samotności...

Ale to też jest do przeżycia. Ja ze swoim narzeczonym byłam praktycznie non stop przez 8 lat (oprócz pracy oczywiście). Dzień w dzień. Godzina w godzinę. Zawsze razem. I w momencie gdy odszedł poczułam się tak, jakby mi ktoś odciął tlen. Jakbym nie mogła oddychać. Jakby ktoś wyrwał mi kawał mnie. Byłam niepełna. Nadgryziona. Pierwsza noc sama w łóżku. Pierwsze samotne śniadanie. Brak jego rzeczy. Jego książek. Jego kosmetyków w łazience. Pachnący nim ręcznik i świadomość, że to ostatni namacalny dowód jego bytności w moim życiu. Największej i niewyobrażalnej miłości mojego życia.
To jest tak straszne, że jak o tym piszę, to mi się zacieśnia gardło. Ale przeżyłam. I żyję nadal. Samotna, ale żyję. I zaczynam oddychać. Zaczynam zalepiać tę dziurę. Powolutku. Powolutku.

Tylko, że w Twoim przypadku nie musi tak wcale być Kolego! Daj czas czasowi, miewam dobra intuicje, a ona podpowiada mi, że wszystko się Tobie ułoży. Może nie w sposób, o jakim teraz marzysz, ale się ułoży. I nie będziesz samotny! smile

18

Problem tylko w tym, że nie potrafię i nie będę umiał pokochac kogoś innego... Kiedyś już próbowałem, nie wyszło bo w sercu jest ta Jedyna... A to bycie z kimś innym jest tylko ciosem dla tej drugiej osoby...

19

witam
właśnie przeczytałam twoją historię i widzę to tak najpierw ona zdradziła potem ty
czyli teraz mieliście taki związek gdzie pracowaliście nad zaufaniem sobie nawzajem bo o zdradach tak naprawdę szybko się nie zapomina

i ty znów zawiodłeś jej zaufanie
bo nie chodzi o to że niewinne to wyjście z inną kobietą było
ale o to że w tajemnicy a potem jeszcze kłamstwa

więc czy na pewno jest sens budować jakikolwiek związek jeśli się w kółko oszukujecie ?
chyba że akurat to wam odpowiada

20

krukruki napisał/a:

Ale nie zdradziłeś jej: ani psychicznie, ani fizycznie, chociaż miałeś ku temu okazję. I to się liczy. Pewnie, że nie przestała kochać, po prostu zagrałeś jej na ambicji.

Wiesz, na mnie by podziałało to, gdyby ktoś użył mojej broni przeciwko mnie. Utarłby mi nosa, a mianowicie: gdy ona się odezwie, nawet tylko po to, żeby Ci kolejny raz dokopać, jaki jesteś zły, zapytaj: "po co się do mnie odzywasz, skoro się mną brzydzisz?", "nie chce Ci się marnować czasu na człowieka, którym się brzydzisz?" i w ten deseń. Broń obusieczna.

i tu może widzę inaczej sprawę niż koleżanka ale według mnie dziewczyna nie może mieć pewności że zdrady nie było
a ta broń obosieczna to niezła dziecinada
wzajemne dogryzanie sobie związku nie buduje

tylko szczera rozmowa

21

Tak, ja Ją oszukałem... Ona mnie nie... Ostatnie trzy lata były naprawdę wspaniałe, nie oszukiwała mnie ani ja Jej, z wyjątkiem tego wesela... Źle zrobiłem, że tam poszedłem ale cholernie tego żałuję...
I nigdy więcej tego nie zrobię...
Chciałem wszystko wyjaśnić, wytłumaczyć... I wyjaśniłem, jednak Ona teraz twierdzi, że nic nie czuje, nie chce mnie znać...
Kiedy zadzwonię odrazu się rozłącza... Nie istnieję dla Niej...
Co robić...

22

według mnie już ci nie zaufa już nie uwierzy
więc lepiej odpuścić i układać sobie życie inaczej

bo ten brak zaufania wykończy was oboje nawet jakbyście do siebie wrócili
to i tak się nie uda tylko później znów będziecie jeszcze raz przeżywać ten ból

23

Nie potrafię wyobrazić sobie życia bez tej kobiety...
To straszne...

24

tanczacy23 napisał/a:

Tak, ja Ją oszukałem... Ona mnie nie... Ostatnie trzy lata były naprawdę wspaniałe, nie oszukiwała mnie ani ja Jej, z wyjątkiem tego wesela... Źle zrobiłem, że tam poszedłem ale cholernie tego żałuję...
I nigdy więcej tego nie zrobię...
Chciałem wszystko wyjaśnić, wytłumaczyć... I wyjaśniłem, jednak Ona teraz twierdzi, że nic nie czuje, nie chce mnie znać...
Kiedy zadzwonię odrazu się rozłącza... Nie istnieję dla Niej...
Co robić...

Po co do niej dzwonisz? Daj jej święty spokój. Nic nie zdziałasz w tej chwili. Ochłon trochę i daj jej chociaż parę dni na myślenie...

25

Racja, terz już się o tym przekonałem... Trzeba czasu... Parę dni to dla Niej za mało, znam ją... Ale jeśli minie czasu trochę więcej, może chociaż pomyśli o tym co nas łączyło...

26

Tanczacy 23, ja mam do Ciebie jedno pytanie: Skoro twierdzisz, że tak bardzo ją kochasz to gdzie u licha była Twoja miłość wtedy, kiedy bez większych oporów, za plecami swojej ukochanej poszedłeś z inną na wesele?

Zarzekasz się, że zrobiłeś to z grzeczności dla sąsiadki, ale gdyby rzeczywiście tak było to nie robiłbyś z tego tajemnicy, tylko zrobiłbyś to otwarcie. Czy przypadkiem nie było tak, że zainteresowanie ze strony sąsiadki pochlebiło Twojej męskiej próżności - w myśl powiedzenia "skoro mam gąskę to mogę mieć całe stadko".

27

Naprawdę nie wiem co mną wtedy pokierowało... Wiem jednak to, że odrazu na weselu zaczęło mnie gryść sumienie... Chciałem o tym jak najszybciej zapomnieć...

I wiedziałem, że nigdy nic mnie nie połączy z tą kobietą...

Nie wiem już sam... Co robić, ja naprawdę Ją kocham daisy48...

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » ból, bezsenność, tęskonta, łzy... Co robić aby odzyskać miłość życia..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024