Witam,poznałem dziewczyne ,kilka razy byliśmy na randce i dziewczyna ma ochote się spotykać dalej ale ma problem ze sobą,miala chłopaka 2 lata temu ,chodziła z nim przez 3 lata i po tym rozstaniu nie wie czy będzie wstanie komuś zaufać,kogoś kochać,chciałaby z kimś być ale nie wie czy się przełamie ,w obecnej chwili jesteśmy przyjaciółmi spotykamy się od czasu do czasu,piszemy ze sobą.Teraz mam pytanie czy mogę oczekiwać od niej czegoś więcej czy po prostu sobie odpuścić i nie robić sobie żadnych nadziei.dziękuję pozdrawiam.
Ja jak chcialam mezczyznie delikatnie powiedziec, ze nie chce nic wiecej, tez uzywalam tej metody
Ale to bylam ja i nie wiem jak maja inne kobitki, ale wiem, ze wiekszasc ludzi nie ma odwagi sposcic kogos na zimno ![]()
Pozdrawiam...
Ja jak chcialam mezczyznie delikatnie powiedziec, ze nie chce nic wiecej, tez uzywalam tej metody
Ale to bylam ja i nie wiem jak maja inne kobitki, ale wiem, ze wiekszasc ludzi nie ma odwagi sposcic kogos na zimno
Pozdrawiam...
Czyli albo zdefektowana emocjonalnie po nieudanym związku, albo totalny brak asertywności.
W obu przypadkach lepiej odpuścić.
Ale to bylam ja i nie wiem jak maja inne kobitki, ale wiem, ze wiekszasc ludzi nie ma odwagi sposcic kogos na zimno
Pozdrawiam...
Dlaczego tak? ![]()
N4VV dobrze mówi.
Dokładnie , zgadzam sie z Tinka8873, a poza tym kurcze skoro znacie sie od niedawna bawcie się tym, postaraj się jak najfajniej spędzić razem czas, poznać ją bo po to przecież spotykamy się z płcią przeciwną a na rozkminki typu związki , zaufanie i inne ple ple przyjdzie czas. Ciesz sie tym a nie rozmawiaj z nią o związku bo to śmierdzi na odległość desperacją i dziewczyna sie wycofuje. Musisz wiedzieć że gdybyś mocno pociągał tą dziewczynę to szybko o byłym by zapomniała, zamiast się z nią bawić , imprezy , wyjścia na miasto , sex to dyskutujesz z nią o związku i mamy to co mamy. Na to spokojnie przyjdzie czas ale nie teraz. Działaj a nie gadaj. Pozdrawiam
Poznałeś dziewczynę nie dawno i od razu byś chciał nadać status waszemu związkowi . Jak piszesz dziewczyna jest zainteresowana twoją osobą chce się z Tobą spotykać świetnie się rozumiecie i bawicie to nie bądż w gorącej wodzie kąpany bo wszystko popsujesz .
co to oznacza gdy mi przyjaciółka napisała że nie ma przyjażni jak jedna strona chce czegoś więcej powinnam się na to nie godzić .teraz chce spojrzeć na to z dystansu i jakiś czas na pewno nie chce się spotykać.co to za oznaki daje przyjaciółka
Ja uważam , że jeżeli została zraniona przez kogoś będzie Ci bardzo ciężko zbudować z nią odpowiednia relację. Jeżeli bardzo ci na niej zależy a sądzę że tak jest skoro tutaj piszesz to musisz dać jej trochę czasu. Pokazać jej że może na ciebie liczyć i powoli małymi kroczkami budować zaufanie. Najważniejsza jest rozmowa i wyrażanie swoich uczuć nie bój się tego. Porozmawiaj z nią o jej obecnych odczuciach o tym jak ona sobie wyobraża przyszłość pomóż jej się odnaleźć. A przede wszystkim spróbuj spojrzeć na tą sytuację z jej perspektywy. Wiem że bardzo ciężko jest wcielić się w sytuację drugiego człowieka i zastanowić się nad jego emocjami i uczuciami. Ale pomyśl sobie że jesteś na jej miejscu ta sytuacja cię spotkała i napotykasz na swojej drodze kogoś kto chce ci pomóc chce być blisko ciebie, co wtedy czułbyś jak byś się zachował.
Okres 3 lat związku to bardzo długo zebranie się po czymś takim jest ciężkie ale nie niemożliwe, należny swoje życie poukładać od nowa, najpierw należy pogodzić się z tym oswoić z sytuacją, następnie wyznaczyć sobie nowe cele, kolejno zacząć je realizować. Najgorzej jest ruszyć potrzeba na to czasu.
Zadaj sobie pytanie czy masz czas na to? Ile ona dla ciebie znaczy? Czy jesteś gotów się poświecić bo to na początku będzie poświecenie?
Kazdy ma jakas przeszlosc, nie skreslaj dziewczyny bo nie wiesz czego mozesz sie po niej spodziewac..jak bedziesz cierpliwy to zdolasz ja do siebie przekonac