Nie czuje sie przy nim bezpiecznie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie czuje sie przy nim bezpiecznie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Nie czuje sie przy nim bezpiecznie

Witajcie wink
Chcialam sie Wam zwierzyc z mojej ostatniej znajomosci.. W zeszlym semestrze poznalam na uniwersytecie chlopaka.. Zauwazylam, ze bardzo mu sie podobam.. W halloween zaprosil mnie na impreze..od tego czasu zaczelismy sie spotykac, raptem kilka tygodni, ale widzialam w jego oczach, ze nie jestem mu obojetna.. w dodatku bardzo, bardzo sie staral.. Chodzilisy do kawiarni, restauracji, wloczylismy sie po miescie.. Jest bardzo opiekunczy, ma 25 (prawie 26) lat zaimponowal mi tym, ze ma dojrzale podejscie do zwiazkow (tak to odebralam) - np. nie chce brac slubu dopoki nie bedzie mial do zaoferowania jakiejs plynnosci finansowej
(ok, pomyslicie, ze teraz lece na kase, ale ja mam do niej dosc specyficzne podejscie - mam 20 lat i jestem juz niezalezna od rodzicow, wiem, jak wazne sa pieniadze, moj tata musial emigrowac, gdy bylam mala, tylko dlatego, ze u nas nie mogl znalezc pracy. Mozna myslec, co sie chce, ale dla mnie pieniadze sa srodkiem, ktory moze zniewolic albo dac wolnosc), wspominal cos o dzieciach, ze takie i takie sa przeurocze.. jest taki cieply i opiekunczy.. serducho mi sie rozgrzalo (ja wiem, to glupie..) jak zauwazyl, ze lubie dekorowac pomieszczenia, przytulna atmosfere.. POwiedzial, ze wspolne mieszkanie na pewno pieknie bym urzadzila..
To taki fajny chlopak, bardzo inteligentny..
Ale..
Ma 2 wady..
1. fizyczna - jest ok. 2 cm. nizszy ode mnie. pluje sobie w brode, sadze, ze to taki  nic nieznaczacy problem, ale jednak.. chcialabym sie czuc BEZPIECZNIE przy moim facecie. Wtulic sie w niego i poczuc taka malutka..
2. Zerka na inne panny (tzn. nazwalabym go koneserem tylkow xP )ale ja tez mam spory problem z zazdroscia.. Tylko ze, gdy widze jego zainteresowanie jakas krotka spodniczka to od razu przechodzi mi jakakolwiek ochota na cokolwiek..

Dodam, ze jestem dosc konsterwatywna, dlugo trzeba czekac na jakikolwiek kontakt cielesny ze na, pocalunek, dotyk..
Wczoraj byla nasza 5. randka. Wszystko fajnie swietnie nam sie gadalo etc.. ale na koncu przytulilismy sie (jak zawsze), a gdy sie oddalalam przyciagnal mnie w talii do siebiez takim wzrokiem.. no wiecie, dosc jednoznacznym a ja.. a ja mu sie wyrwalam. Oj, nie spodobalo mu sie to. Gdy dotarl do domu napisal mi `Pan Friendzone jest juz w domu! ` z bardzo chlodnym ´dobranoc´.

Myslalam, ze juz sie do mnie nie odezwie, ale dzis znow napisal, zapraszajac dokads.. Nie przyjelam zaproszenia, gluio mi bylo, boje sie, ze moglby sprobowac jeszcze raz mnei pocalowac a ja tego nie chce..

Czy mozna byc z chlopakiem, ktory ma tyyyyle wspanialych cech, jednak zupelnie nie pociaga fizycznie?..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie czuje sie przy nim bezpiecznie

Heh, skads to znam, ostatnio spotkalam siez chlopakiem w moim wieku 25lat, przez kolezanke to wyszlo, wszystko fajnie pieknie, on dalwj chce sie ze mna sporykac , jest przystojny, no ale mimo ze fajnie czas spedzilismy, mimo jego zapeoszen gdziezaczyna mi brakowac wymowek, cos jest nie tak... A u mnie to polegana tym, ze emocjonalnie nie jestem raz, odecieta po ex, z ktorym nie wiem czy jest ex, bo nadal sie widujemy, a podrygie, techze kawaler, zbyt bardzo za mna jest, to mnie odstrasza!

3

Jeśli Tobie przeszkadza 2 cm, to nic z tego nie będzie. Szukaj dalej księcia z bajki.

4

Amaretto napisał/a:

Czy mozna byc z chlopakiem, ktory ma tyyyyle wspanialych cech, jednak zupelnie nie pociaga fizycznie?..

Teoretycznie tak, ale po co? A swoją drogą to gdzie niby te "tyyyle wspaniałych cech" bo z tego co ja przeczytałem to chłopak jest zdrowo kopnięty... No bo żeby na pierwszych randkach rozmawiać o ślubie, dzieciach, pieniądzach i wspólnym mieszkaniu???

5

Amaretto napisał/a:

Ma 2 wady..
1. fizyczna - jest ok. 2 cm. nizszy ode mnie. pluje sobie w brode, sadze, ze to taki  nic nieznaczacy problem, ale jednak.. chcialabym sie czuc BEZPIECZNIE przy moim facecie. Wtulic sie w niego i poczuc taka malutka..

Ciekawe jak byś się poczuła gdyby ktoś kto Cię poznał nie chciał się spotykać bo... masz parę cm za mało w biuście!

Czy wzrost u mężczyzny jest u Ciebie najważniejszy? Ile masz wzrostu? Ja sam jestem w miarę wysoki (194cm), poznałem sporo wysokich facetów (przez Klub Wysokich) i naprawdę w środku niczym się nie różnimy od niższych. Chyba tylko tym że nie mamy kompleksów na tle wzrostu.

6

Prekvapenie, mam najbardziej przecietny wzrost na swiecie - 164 cm
Imponuje mi w nim to, ze jest bardzo wyksztalcony, zna plynnie kilka jezykow, studiuje bardzo przyszlosciowy kierunek w jakis sposob powiazany z moim, wiec jest tez wspolne zainteresowanie.. Jest inny od facetow, ktorych poznawalam do tej pory - zabawa i brak wiekszych planow na przyszlosc (np. zawodowych).
On wie,czego chce, ciezko pracuje, zeby osiagnac swoje cele..
Tego szukam w facetach, niestety bardzo rzadko udaje sie to znalezc..
Ale czy to zle, ze czasem po prostu jak kazda kobieta chcialabym sie przy nim poczuc bezpiecznie..fizycznie?..

7

Amaretto napisał/a:

Prekvapenie, mam najbardziej przecietny wzrost na swiecie - 164 cm
Imponuje mi w nim to, ze jest bardzo wyksztalcony, zna plynnie kilka jezykow, studiuje bardzo przyszlosciowy kierunek w jakis sposob powiazany z moim, wiec jest tez wspolne zainteresowanie.. Jest inny od facetow, ktorych poznawalam do tej pory - zabawa i brak wiekszych planow na przyszlosc (np. zawodowych).
On wie,czego chce, ciezko pracuje, zeby osiagnac swoje cele..
Tego szukam w facetach, niestety bardzo rzadko udaje sie to znalezc..
Ale czy to zle, ze czasem po prostu jak kazda kobieta chcialabym sie przy nim poczuc bezpiecznie..fizycznie?..

No to skoro nie czujesz się przy nim bezpiecznie to nie zawracaj mu głowy.
Znajdź sobie wyższego... może trafi się taki "w porządku" jak ten.
Niby jesteś taka mądra, wymagająca, a dyskwalifikujesz człowieka przez centymetry...
Szkoda, ze on o tym nie wie.

8

Jeżeli teraz na stracie zaczynaja Ci pewne rzeczy przeszkadzać, to pózniej bedzie ich jeszcze wiecej. Mówisz masz dwadzieścia lat? To powinnas byc choć troche bardziej dojrzala.

9 Ostatnio edytowany przez WszystkoOd_nowa (2013-12-15 20:59:48)

Uważam, że nie powinnaś jego wzrostu traktować jako minus. Dla przykładu powiem, że może trafiłabyś na wyższego, ale miałby inne cechy, które by Ci się nie podobały. Wzrost to nie jest problem (wiadomo, że fajnie mieć wielkiego faceta, ale nie zawsze takich mamy, trzeba patrzeć też na inne ich pozytywne cechy). Ja bym się raczej martwiła o to spoglądanie. Oczywiście facet jest facetem, ale mamy różnicę między delikatnym spojrzeniem na kobietę, a prawie pożarcie jej wzrokiem. Mój były przy mnie nie spoglądał na inne dziewczyny (w sensie na pupę, biust - nigdy nie zdarzyło się, żeby przy mnie wodził wzrokiem za jakąś). Na mnie spoglądał, ale innych nie ilustrował. Skoro on nie ma oporów żeby przy Tobie gapić się na tyłek innej to rozważ czy nie będzie skakał z kwiatka na kwiatek. Nie przyspieszaj na siłę, tylko po to, żeby go zadowolić. Jeśli nie chcesz żeby Cię całował to nie zmuszaj się do tego. Jeżeli mu naprawdę zależy to poczeka smile

10 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2013-12-15 21:40:08)

Amaretto napisał/a:

2. Zerka na inne panny (tzn. nazwalabym go koneserem tylkow xP )ale ja tez mam spory problem z zazdroscia.. Tylko ze, gdy widze jego zainteresowanie jakas krotka spodniczka to od razu przechodzi mi jakakolwiek ochota na cokolwiek..

Takie zerkanie ma podłoże biologiczne, więc jest całkowicie normalnym objawem u zdrowego faceta. Dodatkowo może mu brakować seksu i dlatego zerka częściej i dłużej niż normalnie. Jak zacznie go uprawiać to powinno się unormować, ale jak będzie zerkał to nikt mu o to awantur nie powinien robić, bo zostanie impotentem - poważnie...

EDIT
Dodam, że to bardzo trudno odkręcić.

11 Ostatnio edytowany przez WszystkoOd_nowa (2013-12-16 21:51:49)

marioosh666 napisał/a:
Amaretto napisał/a:

Takie zerkanie ma podłoże biologiczne, więc jest całkowicie normalnym objawem u zdrowego faceta. Dodatkowo może mu brakować seksu i dlatego zerka częściej i dłużej niż normalnie. Jak zacznie go uprawiać to powinno się unormować, ale jak będzie zerkał to nikt mu o to awantur nie powinien robić, bo zostanie impotentem - poważnie...

EDIT

Myślę, że bronisz go jako facet, trzymasz tą samą stronę. Gdyby w mojej obecności mój facet gapił się bez przerwy na tyłek innej to czułabym się urażona. Zgodzę się, że zerknięcie "jest całkowicie normalnym objawem u zdrowego faceta", ale nie gapienie się jak wygłodniałe zwierzę na swoją zdobycz.
kiulikowy_moj jakbyś się czuł gdyby Twoja kobieta (bądź potencjalna kandydatka na nią) gapiła się bez przerwy w krocze każdego mężczyzny? Czy byłoby Ci miło? Myślę, że czułbyś się zażenowany, tak jak autorka tematu. Nie sprowadzajmy delikatnego zerknięcia na inną kobietę i "gapienia się" na jej pupę do jednego poziomu. Nie tłumaczmy każdego zachowania tym, że "jest facetem". Oczywiście o zerknięcie nie powinno się robić awantur, ale trochę klasy można zachować i nie ranić tym "gapieniem się" swojej kobiety (bądź kandydatki na nią).

12

Amaretto napisał/a:

chcialabym sie przy nim poczuc bezpiecznie..fizycznie?..

Proponuje karateków, są przeważnie niscy i niepozorni.

13 Ostatnio edytowany przez piekny_nick (2014-09-04 20:00:35)

marioosh666 napisał/a:
Amaretto napisał/a:

EDIT

Oczekiwanie przez kobietę słusznej postury u faceta też ma podłoże biologiczne, więc jest całkowicie normalnym objawem u zdrowej kobiety- miło? ;]

Ed. ah, pomyłka, stary topik yikes

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie czuje sie przy nim bezpiecznie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024